Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cosmo Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 No właśnie HDS działa szybko i płynnie, ale seria Elite i Mark ma tak zwana zwieszkę przy wprowadzaniu zmian, więc nie wiem czy to dobry pomysł kolego na sprzedanie HDS i kupienie Elite moim skromnym zdaniem jest to nie warte. Pewne jest to że Elite-7 ma ograniczone możliwości rozbudowy, sprawa inaczej zupełnie wygląda w HDS ale to kosztuje HDS działa błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 elitka mimo 7 calowego ekranu jest zgrabna i lekka. Miesci sie w coverze. To ze poruszanie sie po menu nie jest blyskawiczne nie uwazam za wade, przeciez nad woda glownie zmieniamy widoki ekranu, czulosc i colorline. Pokrywa slotu karty sd mogla by byc w jakis sposob dokrecana a nie tylko na wcisk- moze sie czepiam ale kiedys deszcz zalal mi echosonde przez moje niedbalstwo (zbyt slabe dokrecenie srubki ktora przyciskala uszczelke). Koniec czepiania sie... Mysle ze to swietne przenosne combo dla naszych krajowych wedkarzy. W tej cenie nie ma drugiej echosondy 3w1 z tak duzym ekranemRozbudowany HDS- nie patrzac juz na cene uwazam za rozwiazanie stacjonarne, czyli montaz na lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cosmo Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam kolegę, czy możesz mi napisać na priv ile Parker zażyczył sobie za dogranie polskiego języka?witampanowie kolega przywiozł mi te ech z włoch - i tez mialo byc z polskim menu - i lipa - w parkerze za kilka dni dopiero beda mogli mi wgrac polski jezyk , ale juz odplatnie - nie wiem jeszcze ile zawolają ? czy posiada ktos polską instrukcje i przeslal by na meila ? chciał bym troszke zalapać o co tam chodzi z co poniektórymi funkcjami . dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Cosmo obawiam się, że tanio nie będzie za HDSy zawołali w Parkerze tak jak poniżej w cenach euro i netto Podaję ceny za usunięcie blokady GeoFencing:- HDS5 - 250 Euro netto- HDS8 - 650 Euro netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 A może ktoś chętny na zamianę HDS5Gen 2 - Elite 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Witam kolegow,ostatnio mialem sytuacje w ktorej moja elitka 7 sie zawiesila na samym poczatku uruchamiania na napisie lowrance elite a poniewaz musialem pogrzebac w necie zeby znalesc sposob restartowania w takiej sytuacji poniewaz instrukcja o tym nie wspomina a na infolini kazali mi pezyslac echo to ponizej podaje sposob na "miekki" restart :1. Wylaczyc echosade2. Wcisnac i trzymac wcisniety caly czas przycisk pages3. Wcisnac na 3 sekundy przycisk wlaczajacy sonde4. Trzymac wcisniety przycisk pages do momentu calkowitego uruchomienia sie echosondyJesli ktos ma jeszcze jakies spostrzezenia prosze o informacje. Z wedkarskim pozdrowieniemJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daroda496 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Mój HDS-8 1Gen. zawiesił się na początku uruchamiania na kolejnych czterech wyprawach wędkarskich. Nie wiedziałem jak się robi reset więc pozbawiałem go napięcia i startowałem od początku. Na piątej wyprawie już nie dał się uruchomić. Ładował program, zawiecha i nic dalej. Dowiedziałem się jak zrobić reset miękki i twardy, ale nic to nie dało. Jest w naprawie gwarancyjnej. Mam nadzieję, że z Elitką to nie to samo co z moim HDS-em, ale radzę wzmóc czujność bo to może być podobnie, czego oczywiście koledze nie życzę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radosla Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 WitamMam ciekawy problem z Elite 7 płynąc w ślizgu wyświetla błędne dane o głębokości co jest zrozumiałe. Natomiast nie rozumiem dlaczego po zatrzymaniu łodzi nie uaktualnia dobrze głębokości i jest konieczny reset czyli wyłączenie i ponowne włączenie echosondy - oczywiście czekam długo ale to nic nie daje. Najczęściej pokazuje 0,5 m na obojętnie jakiej głębokości.Ma ktoś jakiś sposób by nie wyłączać echosondy za każdym razem kiedy płynę w ślizgu.Na dziś dzień wyjmuje przetwornik z wody i wtedy wchodzę w ślizg to oczywiście pomaga ale jest kłopotliwe czy częstej zmianie miejscówki. PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) W takich sytuacjach można wyłączać sam sonar bez wyłączania całego urządzenia. Opcja taka jest dostępna w Humminbirdach i myślę, że również udostępnia ją Lowrance. Ale zaraz sprawdzę.Odpaliłem Elitkę 7 i ... kupa . Lowrance znowu z tyłu. Wbrew pozorom to dosyć przydatna funkcja, szkoda. Edytowane 10 Lipca 2013 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 z tego co pamietam bawiac sie Elitką 7 była tam opcja sonaru dla trollingu moze po jej uruchomieniu bedzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 (edytowane) Standby wyłącza sonar i ekran. Edytowane 10 Lipca 2013 przez AnrzejT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Witam ja mam problem z Elite 7-HDI. Sprowadzałem ze Stanów. I niby pokazuje wszystko ok ale DSI nie pokazuje wgl tzn pokazuje takie jak by dno ale te dno jest takie jak by takie kreski narysował długopisem, nie wiem jak to ustawić ale przełączałem wszystko i nic sie nie zmienia może mi ktoś coś doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Proponowałbym zrobić zrzut ekranu i dodać do postu, wtedy wszyscy będziemy wiedzieć że rozmawiamy o tym samym. Czy ten efekt występuje zarówno w częstotliwości 455 kHz jak i 800 kHz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 tak na obu częstotliwościaj jest to samo postaram sie jak najszybciej dotrzeć nad wode i zrobić jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 A kupiles z przetwornikiem HDI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 nie mam pojęcia.taki był w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Elite 7 HDI 83/200 + DSI jej przetwornik przypomina kotleta mielonego taki dłoniaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Zobacz czy na pudełku masz napisane gdzieś broadband. Jeśli tak to dsi nie uświadczysz chyba że zmienisz przetwornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 nabylem dzis,pierwsze 2h testy za elitka. ogolnie totalny kosmos. pytania ktore mam: czy wam tez GPS uruchamia sie doppiero gdy echo jest w ruchu? co jest na tej karcie microsd w zestawie? czy gps nie powinine mi pokazywac choc obrysu zbiornika a nie tylko zielona trawe? polska instrukcja jest dosc skąpa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 U mnie GPS potrzebuje kilku minut zeby znalesc pozycje ale nie musze sie ruszac.Mapy musisz kupic albo zrobic sobie sam i po to jest tam karta micro sd .Polskiej instrukcji nie uzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) GPS w Elitce działa nawet jak stoisz tak jest przynajmniej u mnie im lepsza pogoda tym lepsza dokładność , musisz mieć mapki byś nie miał zielonej trawki Jeśli miałeś kontakt z echosondą ( inne modele ) to i bez instrukcji ustawisz Elite 7 HDI . Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Może sprzedawca dorzucił kartę microSD z naklejką Navionicsna na którą możesz samodzielnie zakupić mapy Navionics. Kiedyś dostałem całą partię Elitek do których były włożone własnie karty Navionicsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 juz sobie poustawialem wsio, tak karta micro jest Navionics chyba jednak w moim przypadku( Zegrze) lepiej bedzie zakupic maximape p.Karpinskiego zaraz ruszam dalej testowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pipczento2002 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Jeśli ktoś jest zainteresowany na teraz zakupem echa, z chęcią, na priv, polecę sprzedawcę u którego wytargowałem najlepszą cenę (sprzedawca z warszawy).No to i ja poproszę namiary na tego sprzedawcę z dobrą radą na zbicie ceny. Miałem zamiar kupić Elitkę 5 ale widzę, że ta "siódemeczka" to jest to. Pozdro i z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 we wrzesniu bedzie dostepna Elite-5 HDIhttp://www.youtube.com/watch?v=nEYGJbISXhA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi