Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacavip Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Elite 7 HDI zakupiona, teraz tylko aby do maja Jeśli ktoś jest zainteresowany na teraz zakupem echa, z chęcią, na priv, polecę sprzedawcę u którego wytargowałem najlepszą cenę (sprzedawca z warszawy). Ogólnie, spodobało mi się również profesjonalne przygotowanie walizki do covera pod montaż dwóch akumulatorów. Wszystko na gotowo, ładowanie przez złącze w walizce. Jeśli to nie problem to i ja poprosiłbym o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 we wrzesniu bedzie dostepna Elite-5 HDIhttp://www.youtube.com/watch?v=nEYGJbISXhA i ma być tańsza niż elite 5 DSI. Są już orientacyjne ceny na stronie lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Mam 7 HDI i mam teraz chrapkę na 5 HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 przepraszam miałem wrzucić zdjęcia wcześniej ale internet mi sie pierdzieli :/ ale wrzucam kilka fotek z mojej elit-7 hdi ma być DSI ale czy jest to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 a tu stożek i pudełko. i na pudełku jest napisane broadband to pewnie nie ma DSI :/ może ktos mi podesłać jaki stożek mógłbym kupić żeby było DSI bo nie za bardzo sie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Faktycznie jest to wersja bez HDI . Wersja z HDI ma opakowanie tak jak na załączonym zdjęciu. Ale jakość normalnego sonaru widoczna na podzielonym oknie razem z HDI, też jest taka jakaś słabiutka z dużą ilością szumów.Potrzebujesz taki przetwornik HDI SKIMMER XDCR 83/200 455/800KHZ Edytowane 15 Lipca 2013 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Jak lowisz na plyciakach z duza iloscia zielska to przestaw na tryb shallow water albo manual inaczej bedzie to tak wygladac jak na twoich zdjeciach i bedzie sie zawieszac i pokazywac glebokosc 0m .Jak masz karte microSD wystarczy przycisnac Power i w ciagu sekundy zoom+ zeby zrobic zrzut ekranu na karte .XDCR tak jak pisal Paprykarz Edytowane 15 Lipca 2013 przez AnrzejT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 wrzucilem dzis Maximape, oto kilka screenow robionych telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 cz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 a za ile mogę sprzedać swój aktualny przetwornik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 a może chce ktoś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Przetwornik możesz wystawić na sprzedaż tutaj na forum. Jest to (nie jestem na 100% pewien) model HST-WSBL używany w wielu zaawansowanych modelach lowrance np HDS czy LMS. Model ten nie współpracuje z serią Elite 5 i 4 oraz Mark. nowy przetwornik taki jak twój kosztuje 355 zł np tu.. http://www.best-sonar.pl/hst-wsbl-przetwornik.html Edytowane 16 Lipca 2013 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cosmo Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Kolego jeśli mogę wyrazić moje spostrzeżenie to te modele będą się różnić tylko wielkością ekranu na korzyść oczwiście modelu Elite-7Mam 7 HDI i mam teraz chrapkę na 5 HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cosmo Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Sebastian, bez DSI da się żyć tak naprawdę nie jest to potrzebne... wędkarzowi! Chyba że bardzo chcesz liczyć na zatopionym drzewie gałązki lub liście na podwodnej rośliności przetwornik HDI jest dość drogi ale zrobisz jak chcesz.a za ile mogę sprzedać swój aktualny przetwornik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebus Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 a DSI pokazuje tylko drzewa / gałązki czy pokaże dokładniej ryby albo jakieś ładne kamienie dołki czy coś w tym stylu? i czy oprócz drzew i traw to inne rzeczy da sie odczytać na zwykłym echu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cosmo Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Z mojego doświadczenia na DSI ryb nie zobaczysz a jeśli będą to w postaci mikroskopijnych kropek, przetwornik z DSI napewno lepiej (ładniej) pokaże zatopione kamienie, drzewo, podwodną rośliność. Teraz zadaj sobie pytanie czy dla takich "widoczków" warto posadać DSI i czy ono do czegoś Ci się przyda. a DSI pokazuje tylko drzewa / gałązki czy pokaże dokładniej ryby albo jakieś ładne kamienie dołki czy coś w tym stylu? i czy oprócz drzew i traw to inne rzeczy da sie odczytać na zwykłym echu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 No to i ja poproszę namiary na tego sprzedawcę z dobrą radą na zbicie ceny. Miałem zamiar kupić Elitkę 5 ale widzę, że ta "siódemeczka" to jest to. Pozdro i z góry dzięki.Ok ja również poproszę na namiary na zakup Elite 7 HDI z GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 (edytowane) Panowe rozumie że to jest własnie ta sonda o której tak piszecie http://allegro.pl/echosonda-lowrance-elite-7x-hdi-super-zestaw-wawa-i3409083252.html tylko bez GPS -a ?? a tak zapytam co byście polecili Elitt & bez GPS czy HDS 5 z GPS-em http://allegro.pl/show_item.php?item=3375533266 Danek Edytowane 20 Lipca 2013 przez danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 tak bez gpsa z tych dwoch to HDS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Zdecydowanie HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cosmo Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Zwróć uwagę że HDS do którego odnosi się link to jest GEN1 (pierwsza generacja) Uważam że jeśli decydujesz się na zakup HDS to bardziej stacjonarnie na łodzi (jeśli posiadasz) ponieważ jest to sonar o dużych możliwościach rozbudowy.Panowe rozumie że to jest własnie ta sonda o której tak piszecie http://allegro.pl/echosonda-lowrance-elite-7x-hdi-super-zestaw-wawa-i3409083252.html tylko bez GPS -a ?? a tak zapytam co byście polecili Elitt & bez GPS czy HDS 5 z GPS-em http://allegro.pl/show_item.php?item=3375533266 Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) ok, dzięki a czym sie rózni GEN 1 od 2 czy jest gorszy ( w cenie załważyłem ) Danek ps. może cos polecicie Edytowane 22 Lipca 2013 przez danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 i pytanko czyw hds 5 jest opcja która pokazuje ten obraz nad napisem "Opis techniczny" http://allegro.pl/echosonda-z-gps-lowrance-hds-5-gen1-wyprzedaz-wawa-i3384840245.html czy tyko po dokupieniu "structure skan" Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Tylko po dokupieniu "StructureScan" a dokładnie LSS-1 lub LSS-2 HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 mapy tez nie pójdą bo np maximapa nie chodzi na HDS gen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi