Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

rower26 pewien jesteś tego o czym piszesz ? Poprawki z polskim pakietem językowym udostępniał do tej pory tylko Parker, i to tylko do swoich echosond, tzn. żadne tam zza wielkiej wody. Może coś się zmieniło ?

nie o poprawki tutaj chodzi a o pokrywki - te białe, chroniące ekran.

• 0

Witam.

Panowie pomóżcie. Jak wiadomo jest echo Elite 7 tylko z przetwornikiem 2d i nie wiem dokładnie które to jest, nie chciałbym się naciąc bo potrzebuje Elitke bez GPS ale z dsi.

Podaje dla przykładu 2 sklepy z róznymi opisami. W pierwszym wynika ze jest z przetwornikiem 2d/dsi, w drugim natomiast podają że tylko 2d. Cena natomiast podobna.

http://bass-sklep.pl/echosonda-lowrance-elite-7x-hdi-50-200khz-w-zestawie-duplikat-1.html

http://www.sonarsklep.pl/echosonda-lowrance-elite-7x-hdi-przetwornikiem-83200455800-khz-p-993.html

Proszę o rade.

• 0

Jestem o krok a moze o jedno klikniecie na myszce od zagarniecia elitki 7 ale " meczy mnie ten FISHFINDER - 596 cx HD DI Humminbirda. Ta rozdzielczosc jest powalajaca 640×640. Czy mial ktos okazje porownac te dwa wyswietlacze bo teoretycznie Humminbird powinien miec bardziej szczegolowy obraz, za elitka przemawia wiekszy ekran, hm...trudna sprawa. Bardzo prosze o rade urzytkownikow tych cacek.

• 0

Używałem na początku 7 AH  przy oszczędzaniu energii ( wyłączone , gdy znalazłem miejsce i łowiłem ) odpalane , gdy płynąłem dalej , bateria starczała na całe 2 dni  , więc na początek da się pływać :)

Przyszłościowo zaleciłbym 2x  7 AH będzie bardziej komfortowo.

Edytowane przez Kajtelek2

• 0

Mam pytanie jakiej baterii używacie do Elite 7? Czy standardowa 7mAh wystarczy czy lepiej kupić coś mocniejszego. Może macie namiary na jakieś pasujące baterię, które nie trzeba dwie doby ładować.

Możesz pokusić się o 9Ah (ma takie same wymiary jak 7Ah czyli wchodzi do covera). Ja wsadziłem 2 x 9Ah. Po jednym, pełnym dniu na wodzie, bez wyłączania echa podczas łowienia, podświetleniu na 8, mam 12,6-12,7 V

• 0

Zastanawiam się nad kupnem akumulatora litowo-jonowego ( 20000 mAh). Czy ktoś używał tego typu baterii? Z tego co wiem to podstawowym plusem jest żywotność i możliwość zarówno rozładowania do zera jaki  ładowaniu do pełna w ciągi czterech godzin. Minusem jest cena około 500 PLN. Może jednak warto zainwestować i nie martwić się o nic. A może ktoś przetestował tego typu baterię w jakiejś rozsądniejszej cenie?