Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja mialem rowniez problem z wylaczaniem sie mojej 7hdi i problemem okazal sie modul z bezpiecznikiem po usunieciu kabla z bezpiecznikiem echosonda pracuje normalnie. Na dobry poczatek sugeruje wiec usunac ten element i sprawdzic co sie bedzie dzialo z waszymi echosondami.

Pozdrawiam

Janusz

• 0

Witam, czy ta czarna kostka z wejściem na "wsówki" i czerwonym kablem wypuszczonym po obu stronach to bezpiecznik (obstawiam, że tak) i czy należy go bezwzględnie podłączyć do urządzenia, jeśli tak to w jaki sposób...sorry ale się trochę nie znam a nie chciałbym czegoś uszkodzić (mam 2 aku 7 Ah spięte razem)...i jeszcze jedno trochę z innej beczki, dotyczące właśnie tych spiętych aku jak ustawiłem w urządzeniu żeby pokazywało mi V to aku są na max naładowane i pokazuje mi 13 V...to prawidłowo? (bo chyba poniżej 10,5 V nie może spaść bo aku stracą swoją pojemność)....

• 0

Tak ta czarna kostka to bezpiecznik , i radzę go zawsze montować przy echu za 500zł i takim za 5 tyś. zł :) , co w różnych sytuacjach może ocalić nasze zabawki.

Zasada jest taka kontrolować przed wyprawą , czy bezpiecznik jest zawsze cały.

Elite 7 HDI to nie jest tania zabawka.

Edytowane przez Kajtelek2
  • Like 1

• 0

Tak ta czarna kostka to bezpiecznik , i radzę go zawsze montować przy echu za 500zł i takim za 5 tyś. zł :) , co w różnych sytuacjach może ocalić nasze zabawki.

Zasada jest taka kontrolować przed wyprawą , czy bezpiecznik jest zawsze cały.

Elite 7 HDI to nie jest tania zabawka.

• 0

Pewnie był, w każdym razie powinien być. Standardowo jest 3A[/quote

W tej kostce nie ma...wejscie na bezpiecznik tam gdzie sie go wpina ma zamkniecie ale bezpiecznika tam nie ma....moze gdzies luzem w pudle lezy i nie zauwazylem

Luzem, luzem. w woreczku razem z kostką, nakrętkami mocującymi i czterema długimi wkrętami