Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wrzucam fotki z wczoraj z Elitki 7HDI

837ed3db3da6aa0bm.jpg

c52824f4dfd794f6m.jpg

Na pierwszym zdjeciu na 100% drobnica na drugim kreski na DI to sandacze

Hej, Ten czerwony łuk na 12 m, na pierwszej fotce (zwykły obraz), a na DSI mały punkcik... to ryba? Zbytnio się nie znam na tym, dopiero się uczę wszystkiego w swojej Elitce 7 HDI....bo to moje 1 echo i wcześniej nie miałem doświadczenia w tym temacie....

A i jeszcze jedno masz jakąś wrzuconą swoją mapkę na kartę (obraz z kierunkami i zaznaczeniami), bo ja mam kartę tę co była w pudełku i tam jest "NAVIONICS" ale nie wiem co to za mapa...

Edytowane przez pio76

• 0

Hej, Ten czerwony łuk na 12 m, na pierwszej fotce (zwykły obraz), a na DSI mały punkcik... to ryba? Zbytnio się nie znam na tym, dopiero się uczę wszystkiego w swojej Elitce 7 HDI....bo to moje 1 echo i wcześniej nie miałem doświadczenia w tym temacie....

A i jeszcze jedno masz jakąś wrzuconą swoją mapkę na kartę (obraz z kierunkami i zaznaczeniami), bo ja mam kartę tę co była w pudełku i tam jest "NAVIONICS" ale nie wiem co to za mapa...

Ta karta navionics w pudełku to specjalnie przygotowana karta na którą możesz za opłatą ściągnąć mapę ze strony Navionicsa. Procedura jest opisana na pudełeczku.

• 0

Mam wgraną tylko Zegrze + szlak WJM, jak kupowałem gdzieś koło czerwca tego roku to Wigierskiego PN jeszcze nie było.

http://www.maximapa.pl/?p=5

Cały czas wisi informację że będzie gotowa do 30 lipca. Może już jest ?

Wersja SH będzie hulała na HDSach oraz Elite 7

Edytowane przez rower26

• 0

Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę.

Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala.

W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS

Edytowane przez Kajtelek2

• 0

Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę.

Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala.

W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS

Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery .

• 0

Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery .

To prawda, rozmawiałem o tym projekcie z twórcami. Niestety, jak już uda się mi wybrać na ryby to chciałbym powędkować.... Z powodu braku czasu przestałem uczestniczyć w zawodach wędkarskich, szkoda mi każdego dnia i każdej godziny. Podejrzewam, że wielu z nas ma ten sam problem i mapa tak szybko nie powstanie :(  I obym się mylił.

• 0

Mapy nie powstaną na pewno szybko bo wynika to też przede wszystkim z mentalności naszej. Każdy się boi, że mu "jego" ryby wyłowią i... słusznie. Większość z nas jak ma jakąś "tajną wodę" to jej pilnuje, strzeże bo wiadomo co się z nią stanie jak publicznie do wiadomości poda gdzie co i jak. Taki kraj jaka mentalność narodu, a Polska biedna jest...

• 0

Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?

Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne :) ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam.

• 0

Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?

Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne :) ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam.

Szansa jest, ale może nieźle odchudzić portfel. Z tego co się orientuję to paczki językowe mają lokalni dystrybutorzy (w Polsce - Parker Poland). Jeżeli zależy Ci na języku pl to kupowanie echa w UK może być nieopłacalne. Jeśli przeżyjesz tylko z angielskim menu to różnica finansowa będzie na pewno odczuwalna. Jeżeli parker w ogóle zgodzi się wgrać Ci paczkę językową z PL to na 100% skasuje jak za zboże.

• 0

Odpowiedz z parkera :)

Dzień dobry,

Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna.

Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym:

- urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto

- urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto

W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient.

Pozdrawiam

• 0

Odpowiedz z parkera :)

Dzień dobry,

Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna.

Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym:

- urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto

- urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto

W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient.

Pozdrawiam

Rozumiem, że sapią jak urządzenie jest spoza EU ale kupione w Unii powinni zrobić za free  :(

• 0

Trza szukać u towarzyszy :) oni na bank mają to już obcykane i sa w tej samej paczce jezykowej co pl
gdybym miał jakąś wersje nawet najstarszą z językiem pl spróbowałbym podmienic jezyk do wersji 2.0

musiał to by być soft nie wgrany w echo (bo taki mam ) tylko do wgrania zapisany na jakimś nośniku