Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześc Rafał :) ja już te zdjęcia widziałem :D
Jezeli wyczytam(dowiem sie) ze ta moja elitka nie ma blokady to pewnikiem długo nie wytrzymam i wgram najnowszy soft bez pl

Na tą chwile nie udało mi sie jeszcze ustawić tak jak u Ciebie echo żeby pięknie rysowało np krzaki ,byłem tylko raz nad wodą ale już echo pokazało pięknie sandałki

namierzone i kontakt był a to najważniejsze.

Studjuje teraz  Twoje wskazówki odnośnie użytkowania echa 
w sobotę ponowne i ostateczne testy w tym roku nad wodą

• 0

Witam,

nadszedł czas na wymianę echa i tak sobie myślę że ta elitka byłaby w sam raz. Przeczytałem wątek od początku, ale że pewne informacje są już nie aktualne proszę o poradę czy lepiej kupić ją z "polskiego" obiegu czy ściągać ze Stanów.

Mam możliwość kupna jej w Stanach, ale...: Nie znalazłem w sprzedaży tej wersji z końcówką 002 i choć brak polskiego menu raczej mnie nie martwi, to jak to wygląda z blokadą?

W Polsce wychodzi bardzo drogo bym powiedział, ale chyba wtedy nie muszę się martwić uaktualnieniami (jakieś dopłaty itp.)

Co wybrać?

• 0

Miałem oprogramowanie z menu pl zassałem 2.0 ze strony lowrance menu pl się straciło mam echo ze stanów z końcówką 001 elite 7 nie mają blokady

Kupuj gdzie taniej menu EN to prosta sprawa

Zrobiłem sobie screny z jezyka pl kilka przykładów poniżej ,mogę je w razie czego udostępnić 

menu EN jest proste jak 2x2

post-55816-0-15146400-1388697465_thumb.jpg

post-55816-0-15394000-1388697497_thumb.jpg

post-55816-0-10367200-1388697502_thumb.jpg

• 0

Witajcie. Ja się , tez dołączam do rozmowy. Tez zakupiłem ten model Elite7 HDI, czekałem trzy tygodnie i się doczekałem. W domu dopiero miałem bonus. W sklepowym modelu wszystkie języki , a w tym co kupiłem , pakiet podstawowy. Ale załamka ,  na szczęście jestem  dwujęzyczny :)  Ale za to cena nie za wysoka , na początku kosztowała 11000 sek. ,a teraz kupiłem ja za 6995 sek. na złotówki 3217 zł. Uważam ze to dobra cena, w zestawie miałem dwie puste dodatkowo karty. 

• 0

Witam jaka jest różnica między Elite-5 HDI a Elite-7 HDI oczywiście poza ekranem bo różnica cenowa przy tej kwocie jest znikoma (jeśli dobrze patrzę) jeśli tylko wielkość ekranu to chyba nie ma sensu kupować 5 i dołożyć do 7 dobrze myślę ?? czy coś pokręciłem (dopiero się uczę )

już wiem o co chodzi z tymi cenami mój błąd :ph34r:  porównałem cenę 7 bez gps-u z 5 z gps-em :( małe niedopatrzenie xD

to od razu zapytam lepiej wybrać mniejszą z gps-em do którego i tak nie mam map na moje zbiorniki czy lepiej 7 bez za to z większym ekranem ceny porównywalne ?

Edytowane przez dziubas123

• 0

Witam. Kupiłem elit 7 hdi w Polsce z polskiej dystrybucji  (niby ) a mam nr 000-10966-001 .Po załapaniu sygnału przez gps jezyk zmienia się na EN , niby mogę potem ustawić PL. Coś żle robie czy jak ?

Witam,

fakt połączenia się urządzenia z satelitą GPS nie ma wpływu na aktualnie obsługiwany język chyba że uruchomi sie geofencing i rzeczywiście język wtedy zmieni się na angielski ale wtedy nie będzie również jednostek metrycznch i powinien pojawić się komunikat ( z tego co udało mi się wyczytać na internecie , choć dotyczyło to HDS-ów a nie Elite-k ) . Oznaczenie 000-10966-001 oznaczenie wersji z przetwornikiem 83/200 + 455/800 HDI więc tu nie ma nic dziwnego . Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta .

Pozdrawiam

Janusz

• 0

Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta .

Aktualizacja tak ale tylko wersją z polską paczką językową - inaczej polskie menu idzie szczekać nawet w przypadku echa z polskiej dystrybucji.

• 0

Jestem po instalacji nowego softu 3.0 do Elite 7 HDI i gdyby ktoś się zastanawiał czy jest Geofencing to informuję że NIE więc sprzęty zza wielkiej wody można spokojnie aktualizować bez obawy ( oczywiście po instalacji brak języka Polskiego  ) . Echo na nowym sofcie śmiga dość szybko . Poza rzeczami które podane są na stronie producenta zauważyłem że zwiększono możliwości zoom-u na mapach do zakresu 5m. To tak na szybko pierwsze spostrzeżenia po instalacji .

Pozdrawiam

Janusz

• 0

Witam,

fakt połączenia się urządzenia z satelitą GPS nie ma wpływu na aktualnie obsługiwany język chyba że uruchomi sie geofencing i rzeczywiście język wtedy zmieni się na angielski ale wtedy nie będzie również jednostek metrycznch i powinien pojawić się komunikat ( z tego co udało mi się wyczytać na internecie , choć dotyczyło to HDS-ów a nie Elite-k ) . Oznaczenie 000-10966-001 oznaczenie wersji z przetwornikiem 83/200 + 455/800 HDI więc tu nie ma nic dziwnego . Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta .

Pozdrawiam

Janusz

Jeżeli chodzi o oznaczenia sugerowałem się tym

faktycznie wdrał się bląd

czyli podsumowujac dla potomnych:

000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu

000-10966-002 - model na PL - wsio hula - aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski, do wgrania w Parkerze

Po twardym resecie sprzet wrocil do zycia. Aktualizacja do 3.0 z paczką pl według tego co mi powiedział sprzedawca tylko u dystrybutora sprzętu czyli kurier i wio za kazdą aktualizacją :)

Edytowane przez gregor76

• 0
Gość Michal Sz

Witajcie !

Posiadam Lowrance 4x Elite z GPS, polskiej dystrybucji, zastanawiam sie nad zmiana na Elitę 5x HDI lub 7HDI używam tylko na pontonie.

Gdzie kupić czy ktoś dysponuje pewnym adresem sklepu za wielka woda, czy mogę napotkać problem blokady gps ?

Stara będę chciał sprzedać zastanawiam sie czy sklep będzie chciał pójść na wymianę na nowy model, może wtedy zdecydował bym sie na zakup w kraju.

Pozdrawiam Michał .

• 0

Witajcie !

Posiadam Lowrance 4x Elite z GPS, polskiej dystrybucji, zastanawiam sie nad zmiana na Elitę 5x HDI lub 7HDI używam tylko na pontonie.

Gdzie kupić czy ktoś dysponuje pewnym adresem sklepu za wielka woda, czy mogę napotkać problem blokady gps ?

Stara będę chciał sprzedać zastanawiam sie czy sklep będzie chciał pójść na wymianę na nowy model, może wtedy zdecydował bym sie na zakup w kraju.

Pozdrawiam Michał .

Chyba wkradł się błąd do twojego opisu ponieważ Elite 4X nie posiada GPS.