Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witamy Szczeciniaka Jak coś mogę podskoczyć i potłumaczyć na wodzie bo chciaiłem się pobawić tą echosondą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 celestyn Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Dzięki Wojciech_B, jak coś to będę miał na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gajowy Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witajcie. Moja gubi głębokość. Jak mam ustawiona na auto głębokość jest ok. , jak ustawie na 30m , to gubi głębokość i często wyświetla 0. Wygląda tak jak by miała problemy z odczytem głębokości. Jakies rady koledzy ??"UWAGA: Trybu wody słodkiej używać przy połowie w wodzie płytszej niż 30m, w przeciwnym razie urządzenie może nieprawidłowo śledzić dno"cytat z instrukcji obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darek eszczupak Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Witam Powracam do tematu czy ktoś dotarł jak samemu można dograć język polski do 7 HDI z USApodobno Parker-dystrybutor życzy sobie 800zł za taką usługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Witam kolegow,mam do was takie pytanko,po wygenerowaniu mapy przez dr.depth czyli uzyskaniu struktury dna,nalozeniu izobatow itd.jak przerobić powstaly plik drd.na format który moglbym wrzucić bezposrednio do elitki?Chodzi o to żeby powstala mapa batymetryczna po której moglbym plywac widzac swoja pozycje itd.Czy do takiej mapy trzeba uzyc podkładu z mapy z obrysem zbiornika w postaci pliku lcm?Czy po prostu plik z mapa w formacie drd można jakos przekonwertorowac do postaci lcm lub innej , wrzucić w elitke i sprawa bylaby zalatwiona.Dzieki za pomoc,mysle ze jak ogarne temat to w przyszłości bardzo chętnie również będę pomagal ludziom którzy zaczynają zabawe z elitkami i nie tylko.Pozdrawiam.Rafal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Dawno bawiłem się DrDepth ale z tego co pamiętam to już z poziomu programu określało się format pliku wynikowego np. w Lowrance .lcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Jak przerobić powstaly plik drd.na format który moglbym wrzucić bezposrednio do elitki?Tools >Create iso/contour lines > nastepnie wybierasz z rozwijanej listy rozszerzenie lowrance .lcm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Dzieki za podpowiedz,rozwiazanie było w zasiegu reki a jednak człowiek gdzies to przeoczyl.Mapka już zaladowana do elitki,oczywiscie działa.Jak to mowia" kto pyta nie bladzi." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wierzba Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Widzieliście pojawił się nowy model Elite-7 CHIRP a na stary:) zwrot euro Edytowane 10 Czerwca 2014 przez wierzba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 jak to zwrot euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ojtam, zapowiadany od kilku miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wierzba Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 jak to zwrot euro?jak kupisz 7 w starej wersji to oddadzą euro info ze strony l...de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 jako, że zamówiłem elite 7 hdi, nieśmiało zapytam:czy mógłby mi ktoś z kolegów podesłać jakiś pomysł (czyt. program) do tworzenia własnych map?w miarę możliwości "darmowy". zupełnie nie siedzę w temacie, przez co nie bardzo wiem gdzie szukać złamanego softu, a mieszkając i pływając głównie po żwirowniach i zaporówkach południowej Polski, nie widzę większego sensu w zakupie Navionics'a czy innej MaxiMapy (choć to drugie jeszcze do przełknięcia), które to przeznaczone są dla mieszkańców drugiego końca kraju.o ile są użytkownicy MaxiMapy, proszę o informację na ile sensownym jest zakup rzeczonego oprogramowania (czyt. czy linia brzegowa różnego rodzaju "bajorek" w Polsce jest w miarę dobrze oddana?). przy tej cenie jestem w stanie zainwestować i posiadając odpowiednie oprogramowanie (tutaj liczę na pomoc kolegów) samemu bawić się w batymetrię.pieprzyć wędkowanie, ten sezon mogę poświęcić na pływanie, rejestrowanie i w tzw. międzyczasie zabawę w fotografa. jeśli to coś zmienia, obiecuję dzielić się zapisami z karty i wynikami pracy nad batymetrią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Możesz zainwestować w Insight genesis (oprogramowanie Lowrance). Oprogramowanie to jest bezpłatne do momentu przenoszenia map na kartę SD echa. Wtedy trzeba już płacić. Możesz spróbować nowego oprogramowania które dystrybuuje w Polsce P. Karpiński a nazywa się Reef Master. Niestety w "kioskach" brak oprogramowania do tworzenia map batymetrycznych. Przekopałem już chyba cały net w poszukiwaniach. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 wielkie dzięki rower26dziękuję też za podpowiedź w kwestii sprzedawcy. dostałem całkiem przyzwoitą propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Która w sąd ma możliwość logowania danych z GPS i sondy na karte SD: 1. Elite 42 Elite 4 HDI3. Elite 54. Elite 5 HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 pozycja nr 4. Elite 5 HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Która w sąd ma możliwość logowania danych z GPS i sondy na karte SD: 1. Elite 42 Elite 4 HDI3. Elite 54. Elite 5 HDIRozumiem, że chodzi o to, która z wymienionych echosond ma możliwość zapisu logu na kartach SD.Taką mozliwośc posiadaja wszystkie HDI :Mark 4 HDI, Elite 4HDI, Elite 5HDI i Elite 7HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Witam Kolegów, Panowie mam pytanie czy moze ktos z Was zauważył jakieś dziwne wskazania po aktualizacji oprogramowania na Elite 7 HDI do najnowszej wersji 4.0 . U mnie mianowicie po aktualizacji do wersji 4.0 pojawił się następujący problem , otóż sonda pokazuje dwie różne wartości głębokości jednocześnie , to znaczy na podzieałce sonaru 2D i DSI można odczytać jedne i te same wartości głębokości ale już głębokość wyświetlana jako nakładka cyfrowa pokazuje bardzo różnie to zawyża wartość lub zaniża wartość w porównaniu do wartości z sonaru 2D i DSI . Czyli np. na podziałce sonaru 2D można odczytać 15m a wyświetlana wartość nakładki wskazuje 19-20 m lub odwrotnie na sonarze 2D wartość np.10m a na wyświetlaczu nakładki 7m . Podejrzewam że jest to jakiś błąd najnowszej wersji oprogramowania ale ciekawi mnie czy ktoś się z tym zetknoł ?PozdrawiamJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witajcie. Pewny jesteś, ze to wersja 4.0 ?? A ,nie 3.0 ! Nie ma na stronie produceta aktualizacji do 4.0 ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Była taka wersja 4.0-5.12-28513 wydana 26.06.2014 ale tak jak piszesz została usunięta ze strony Lowrance . Ja ją ściągnołem kiedy była udostępniona i zainstalowałem ale chyba z racji tych dziwnych zachowań sprzętu po instalacji tego softu została usunięta , Gdyby ktoś to gdzieś wygrzebał to odradzam instalacje i proponuję poczekanie na następną wersję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam jestem posiadaczem eliki 7 od polskiego przedstawiciela czasami echo potrafi złapać zwieche nawet na kilka minut co może być powodem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam jestem posiadaczem eliki 7 od polskiego przedstawiciela czasami echo potrafi złapać zwieche nawet na kilka minut co może być powodem ?Słabszy procesor niż w HDS-ie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dz24 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 jak nie ma jak jest ? http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/Elite-40/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 jak nie ma jak jest ? http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/Elite-40/ Jest ale to jest kolejna kompilacja wersji o numerze 4.0 o kolejnym numerze kompilacji , pierwsza to była 4.0-5.12-28513 (wydana 26.06.2014) a teraz jest wersja 4.0-5.14-28513 (wydana 01.08.2014) i szczerze mówiąc liczę na to że została gruntownie poprawiona bo poprzednia wołała o pomstę do nieba , takie miała w sobie "baolce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi