Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Niestety po zainstalowaniu najnowszego softu tzn. 4.0-5.14-28513 znów warjują odczyty głębokości tzn. wartość wyświetlana cyfrowo nie zgadza się z wartością na podziałce znajdującej się w oknie Sonaru 2D i DSI , przy czym właściwe odczyty można odczytać właśnie na podziałce z okienek sonaru i DSI :( frustrująca sytuacja :( ponawiam więc prośbę o podesłanie swoich spostrzeżeń na ten temat gdyby ktoś z kolegów po zainstalowaniu tego softu zauważył to na swoim sprzęcie . Dodam że sytuacja nie ma charaktru ciągłego i zdarza się co pewiem czas .

• 0

a ja w temacie map raz jeszcze.

czy ktoś mógłby mi podrzucić mapę (jakiegokolwiek zbiornika) w formacie AT5?

gwałcę mapę "swojej wody" w Doktorku i o ile na ekranie monitora wygląda ona rewelacyjnie, o tyle na ekranie echa wygląda średnio. nie wiem już czy przywyknąć, czy szukać narzędzia do zrobienia normalnej (cieniowanej) mapy. normalnej, albowiem to coś z izobatami średnio do mnie przemawia.

gdyby ktoś się zdecydował...

stcroix@op.pl

pozdrawiam,

Irek

• 0

Nastepnym razem proponuje przelaczyc echo na 2 okna tradycyjny i DSI ,niejednokrotnie wlasnie DSI pomoglo mi rozwiać wiele wątpliwości(może nie do końca ale na pewno pomaga w lepszej interpretacji obrazu)Co do do zalaczonych obrazow przez ciebie to ta "chmurka"pomiedzy dużymi lukami no na 99%male stadko drobnicy ale te 2 duże luki z racji ustawienia czulosci echa to mogą być również stada drobnicy tak jak to napisał kolega Kadet.Pozdrawiam,Rafal.

• 0

Pytanie do znawcow tematu.

Ktory z sonarow posiada funkcje robienia mapy?wiem ze low/humm ,ale czy trzeba az wydac 2000$? czy sa jakies tansze odpowiedniki?

To nie sonar wykonuje mapę tylko niezależne oprogramowanie które ma możliwość wykorzystania logów zapisanych przez sonar. Szukaj echa które ma możliwość zapisu logu sonaru. Wystarczy 2500-3000 pln.

• 0

Panowie,, ja z checia podłączył bym się pod prośbę bigbite, ponieważ na biegu muszę wybrać sprzęt z USA, myślałem o HDS-7 Gen Touch. Jak się okazało ma blokadę. Reraz zastanawiam się nad. Lowrance Elite-7 HDI cena dobra w porównaniu do PL. Po przewertowaniu 20 strony wychodzi ze tylko obsługa po angielsku reszta powinna działać? Czy może polecicie coś innego? Nawet z innej firmy? Z góry dzięki.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Lowrance-Elite-7-HDI-Fishfinder-83-200-455-800-KHz-TM-Transducer-10966-001-/181528017141?pt=GPS_Devices&hash=item2a43e9b8f5

• 0

Zapis logów i możliwość zrobienia mapy jest już w urządzeniach w cenie poniżej 1500 pln, np. Mark 4 HDI.

Osobiście używam Elite 7 HDI która zapisuje na karte logi w postaci SL2 z których póżniej bez problemu można zrobić fajne mapki np.w dr.depth albo Reffmasterze. Dlatego ja poleciłbym Elite 4 HDI(jeśli chodzi o półke cenową poniżej 1500 pln)co do pozostałych urządzeń to może inni koledzy się wypowiedzą ,ja niestety nie miałem jeszcze możliwości pobawienia się na innym sprzęcie mającym możliwość zapisu logów.

• 0

Panowie,, ja z checia podłączył bym się pod prośbę bigbite, ponieważ na biegu muszę wybrać sprzęt z USA, myślałem o HDS-7 Gen Touch. Jak się okazało ma blokadę. Reraz zastanawiam się nad. Lowrance Elite-7 HDI cena dobra w porównaniu do PL. Po przewertowaniu 20 strony wychodzi ze tylko obsługa po angielsku reszta powinna działać? Czy może polecicie coś innego? Nawet z innej firmy? Z góry dzięki.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Lowrance-Elite-7-HDI-Fishfinder-83-200-455-800-KHz-TM-Transducer-10966-001-/181528017141?pt=GPS_Devices&hash=item2a43e9b8f5

Jesli chodzi o problem z angielskim menu to z tego co czytałem to sa fachowcy co wgrywają pl menu do elitki 7 za 300 zeta,a instrukcje pl zeskanowana mogę ci przeslac na priv jak cos.Pozdrawiam,Rafal

• 0

1000 zł za parę minut pracy? Chyba ich pogięło. A później się dziwią że u nas takie piractwo. Przecież jakby kosztowało to 200-300 zł to każdy robiłby to w autoryzowanym serwisie i na pewno pracy im by nie zabrakło. Ale cóż chcą przez to ukarać tych co u nich nie kupili, dziecinada.

• 0

Źle to odbierasz. Po prostu chronią swój rynek zbytu. Tak jest w całej Europie 250 EURO. Poza tym co by sprzedawali jakby brali 200-300 PLN za wgranie menu do echa? Oni tego softu też za darmo nie dostają. Przecież muszą kupić i sprzedać trochę tych echosond na rynek PL.

Edytowane przez psulek