Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Niestety po zainstalowaniu najnowszego softu tzn. 4.0-5.14-28513 znów warjują odczyty głębokości tzn. wartość wyświetlana cyfrowo nie zgadza się z wartością na podziałce znajdującej się w oknie Sonaru 2D i DSI , przy czym właściwe odczyty można odczytać właśnie na podziałce z okienek sonaru i DSI frustrująca sytuacja ponawiam więc prośbę o podesłanie swoich spostrzeżeń na ten temat gdyby ktoś z kolegów po zainstalowaniu tego softu zauważył to na swoim sprzęcie . Dodam że sytuacja nie ma charaktru ciągłego i zdarza się co pewiem czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 a ja w temacie map raz jeszcze.czy ktoś mógłby mi podrzucić mapę (jakiegokolwiek zbiornika) w formacie AT5?gwałcę mapę "swojej wody" w Doktorku i o ile na ekranie monitora wygląda ona rewelacyjnie, o tyle na ekranie echa wygląda średnio. nie wiem już czy przywyknąć, czy szukać narzędzia do zrobienia normalnej (cieniowanej) mapy. normalnej, albowiem to coś z izobatami średnio do mnie przemawia.gdyby ktoś się zdecydował...stcroix@op.plpozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Hej. Proszę o interpretację łuków...czy to mogą być szczupakowe? (fot.2) i czy te większe niebieskie to może być drobnica np. sielawa? (fot. 1 i 3) 1. 2. 3. Dzięki, pozdro Edytowane 12 Października 2014 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Duże łuki wygladają na stada drobnicy. Mały gruby łuk pomiedzy dwoma większymi na 1 i 3 fot. to zapewne wieksza ryba. Spróbuj zmniejszyć czułość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Nastepnym razem proponuje przelaczyc echo na 2 okna tradycyjny i DSI ,niejednokrotnie wlasnie DSI pomoglo mi rozwiać wiele wątpliwości(może nie do końca ale na pewno pomaga w lepszej interpretacji obrazu)Co do do zalaczonych obrazow przez ciebie to ta "chmurka"pomiedzy dużymi lukami no na 99%male stadko drobnicy ale te 2 duże luki z racji ustawienia czulosci echa to mogą być również stada drobnicy tak jak to napisał kolega Kadet.Pozdrawiam,Rafal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 może nawet nie trzeba następnym razem? zapisujesz logi? odpal plik, włącz tradycyjne echo + DSI, prześledź obraz i być może poznasz odpowiedź na swoje pytanie. pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 witam proszę o jakieś namiary na sklep w PL gdzie można uzyskać dobrą cene na elite-7 hdi / hds-7 gen2 touch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Duże łuki wygladają na stada drobnicy. Mały gruby łuk pomiedzy dwoma większymi na 1 i 3 fot. to zapewne wieksza ryba. Spróbuj zmniejszyć czułość.A tak mniej więcej na ile ustawić czułość, bo było na jakieś ok. 60%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Swirus Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam. Mam pytanie. Kupiłem echosonde Lowrance elite 4 HDI z gps. Wszędzie jest napisane , że posiada język polski, a u mnie nie ma. Moja posiada tylko 14 języków, a nie 30. Czy trzeba jakoś wgrać, czy zainstalować coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witamy nowego kolegę na forum. Temat wielokrotnie poruszany, wystarczy umiejętnie korzystać z wyszukiwarki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Witamy kolegę na forum, witamy Edytowane 1 Listopada 2014 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Pytanie do znawcow tematu.Ktory z sonarow posiada funkcje robienia mapy?wiem ze low/humm ,ale czy trzeba az wydac 2000$? czy sa jakies tansze odpowiedniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Pytanie do znawcow tematu.Ktory z sonarow posiada funkcje robienia mapy?wiem ze low/humm ,ale czy trzeba az wydac 2000$? czy sa jakies tansze odpowiedniki?To nie sonar wykonuje mapę tylko niezależne oprogramowanie które ma możliwość wykorzystania logów zapisanych przez sonar. Szukaj echa które ma możliwość zapisu logu sonaru. Wystarczy 2500-3000 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Zapis logów i możliwość zrobienia mapy jest już w urządzeniach w cenie poniżej 1500 pln, np. Mark 4 HDI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzieki.moze polecili byscie cos dobrego i sprawdzonego,wiem ze przerzuciliscie kupe dobrego sprzetu wiec wasze rady beda dla mnie bardzo cenne.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chrusteks Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Panowie,, ja z checia podłączył bym się pod prośbę bigbite, ponieważ na biegu muszę wybrać sprzęt z USA, myślałem o HDS-7 Gen Touch. Jak się okazało ma blokadę. Reraz zastanawiam się nad. Lowrance Elite-7 HDI cena dobra w porównaniu do PL. Po przewertowaniu 20 strony wychodzi ze tylko obsługa po angielsku reszta powinna działać? Czy może polecicie coś innego? Nawet z innej firmy? Z góry dzięki. http://www.ebay.com/itm/NEW-Lowrance-Elite-7-HDI-Fishfinder-83-200-455-800-KHz-TM-Transducer-10966-001-/181528017141?pt=GPS_Devices&hash=item2a43e9b8f5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Zapis logów i możliwość zrobienia mapy jest już w urządzeniach w cenie poniżej 1500 pln, np. Mark 4 HDI.Osobiście używam Elite 7 HDI która zapisuje na karte logi w postaci SL2 z których póżniej bez problemu można zrobić fajne mapki np.w dr.depth albo Reffmasterze. Dlatego ja poleciłbym Elite 4 HDI(jeśli chodzi o półke cenową poniżej 1500 pln)co do pozostałych urządzeń to może inni koledzy się wypowiedzą ,ja niestety nie miałem jeszcze możliwości pobawienia się na innym sprzęcie mającym możliwość zapisu logów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Panowie,, ja z checia podłączył bym się pod prośbę bigbite, ponieważ na biegu muszę wybrać sprzęt z USA, myślałem o HDS-7 Gen Touch. Jak się okazało ma blokadę. Reraz zastanawiam się nad. Lowrance Elite-7 HDI cena dobra w porównaniu do PL. Po przewertowaniu 20 strony wychodzi ze tylko obsługa po angielsku reszta powinna działać? Czy może polecicie coś innego? Nawet z innej firmy? Z góry dzięki. http://www.ebay.com/itm/NEW-Lowrance-Elite-7-HDI-Fishfinder-83-200-455-800-KHz-TM-Transducer-10966-001-/181528017141?pt=GPS_Devices&hash=item2a43e9b8f5Jesli chodzi o problem z angielskim menu to z tego co czytałem to sa fachowcy co wgrywają pl menu do elitki 7 za 300 zeta,a instrukcje pl zeskanowana mogę ci przeslac na priv jak cos.Pozdrawiam,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigbite Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Dzieki Rafalc chyba postawie na elitke tak jak ty,posiadam mark 5 i stwierdzilem ze nadszedl czas na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chrusteks Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 dzieki Rafalc ja także kupie elitke 7 a masz kontakt może do osob, które wgrywaja menu pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Postaram sie cos dowiedzieć,jezeli namiary będą aktualne dam znac na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 tez sie sklaniam ku 7 HDI , i z chęcią bym przygarnął kontakt do , Panów fachowców od softu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 http://www.parker.com.pl/produkty/71Wiem że Panowie z Parkera wgrywają menu PL ,ale słyszałem że koszty wysokie ( 1000zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 1000 zł za parę minut pracy? Chyba ich pogięło. A później się dziwią że u nas takie piractwo. Przecież jakby kosztowało to 200-300 zł to każdy robiłby to w autoryzowanym serwisie i na pewno pracy im by nie zabrakło. Ale cóż chcą przez to ukarać tych co u nich nie kupili, dziecinada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Źle to odbierasz. Po prostu chronią swój rynek zbytu. Tak jest w całej Europie 250 EURO. Poza tym co by sprzedawali jakby brali 200-300 PLN za wgranie menu do echa? Oni tego softu też za darmo nie dostają. Przecież muszą kupić i sprzedać trochę tych echosond na rynek PL. Edytowane 25 Listopada 2014 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi