Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 czyli na dzine dzisiejszy , jest tak , moge kupic 7hdi w Us ale nie bede miał jezyka Polskiego , bede mial jednosti metryczne i stopnie celciusza , nie bedzie działał gps ? Dorze rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 gps nie będzie działać...a to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Źle to odbierasz. Po prostu chronią swój rynek zbytu. Tak jest w całej Europie 250 EURO. Poza tym co by sprzedawali jakby brali 200-300 PLN za wgranie menu do echa? Oni tego softu też za darmo nie dostają. Przecież muszą kupić i sprzedać trochę tych echosond na rynek PL. Można to nazwać "ochroną rynku zbytu", lecz powinno to być nazwane zmowa cenowa. Jakby zeszli z ceną to nie byłoby kombinowania i wszystko szło by przez nich i zarobiliby więcej. Paczka językowa to nie jest jakieś wielkie halo żeby tyle kosztowała. Powiem tak, kiedyś będąc w Stanach widziałem programy i gry komputerowe w takich samych cenach jak w Polsce. A że to było dawno więc przepaść cenowa była ogromna, dla usmana były to grosze dla nas kupa kasy więc każdy piracił jak mógł. Teraz wolę kupić oryginalną grę bo aż tak droga jak kiedyś nie jest. A paczka językowa? Czy jest to normalna cena? Dla mnie nie, tym bardziej że nie jest to jakaś ekstra opcja. Dogadali się i sztucznie rozdzielili paczki językowe żeby można manipulować cenami. Pokażmy im więc środkowy palec! Dystrybutorowi za cenę z sufitu, rządowi za 23% VAT - nawet jak raz na 5 lat kupisz coś zagranicą. Nie dajmy się dymać, tym bardziej że jakoś w zarobkach nie wydaje mi się żebyśmy byli powyżej średniej europejskiej a ceny na wszystko mamy wyższe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Ciekawe czy dobry informatyk dałby rade temu softowi w echosondach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Mało prawdopodobne. Wgrywany soft jest podpisany i sprawdzana jest poprawność na podstawie podpisu elektronicznego. Urządzenie jest porządnie zabezpieczone. Sprawdzałem. Z tego co wiem, to HW stosowany w tym echu ma możliwość sprawdzania integrealności uruchamianego oprogramowania, więc sama zmiana paczek też może się nie powieść. Pewnie temat jest do ogarnięcia w jakiś tam sposób, ale masa czasu, dłubania i spore koszty. Edytowane 26 Listopada 2014 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Z innej beczki, odnośnie zakupu elitki 7 HDI w US koszt sciagniecia o ile się orientuje calosc ok.2200-2300 zl+ewentualne wgranie softu PL- 300 zl +(walizka na aku+2 aku 7ah+mocowanie przetwornika+torba na echo)ok 350 zl?=2850-2950zl.Taki zestaw ma rok gwarancji której tak naprawdę niema(mało kto będzie wysylal sprzet z powrotem do US jeżeli cos się stanie-mysle ze raczej będzie szukal naprawy w kraju a to sa jednak dodatkowe koszta)W Polsce taki zestaw na aledrogo kosztuje ok.4200zl,moge polecić sklep gdzie taki zestaw można wyrwac za 3850 zl-do tego FVat gdzie jeżeli dobrze pomyslec to można odliczyć z tego Vat na firme co daje nam kwote przyblizona do ceny sprowadzenia ze Stanow oraz dokupienia akcesoriow .A teraz roznica -kupując w Polsce od Parkera mamy 2 lata gwarancji i możliwość wgrywania bezpłatnie aktualizacji przez ten czas za darmo,więc warto się zastanowić czy gra jest warta świeczki.Pisze o tym gdyż sam skorzystałem z takiej opcji i caly zestaw wyniosl mnie 3100 zl po odjęciu Vat.Polecam kolegom którzy zdecydowali się na zakup elitki i pisali wcześniej o tym posty.Pozdrawiam,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Ciekawe czy dobry informatyk dałby rade temu softowi w echosondach? Mariusz da na pewno,Kolega ma wyslac elitke do fachowca,jezeli wszystko pojdzie ok to dam namiary chętnym, niech nie przeplacaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Mariusz da na pewno,Kolega ma wyslac elitke do fachowca,jezeli wszystko pojdzie ok to dam namiary chętnym, niech nie przeplacaja.Można rozebrać echo i przekopiować cały flash z wersji PL do US. Ale to mało eleganckie . Trzeba mieć tylko dobry programator i echo PL. Edytowane 26 Listopada 2014 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 ...Taki zestaw ma rok gwarancji której tak naprawdę niema(mało kto będzie wysylal sprzet z powrotem do US jeżeli cos się stanie-mysle ze raczej będzie szukal naprawy w kraju a to sa jednak dodatkowe koszta)...Nic nie jest w stanie przebić ceny z US, chociaż kurs $ idzie w górę. Ale miałem pytać o gwarancję. Czy gwarancja przypadkiem nie jest międzynarodowa? Kupowałem parę rzeczy w Stanach i duże międzynarodowe koncerny dają gwarancję ważną na cały świat. Chociaż odesłanie do ich serwisu aż tak drogie nie jest, to po co kombinować jak możnaby w Polsce. Haha to Parker by się ucieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 I jeszcze jedno, zbliża się czarny piątek i obniżyli ceny. Elite-7 CHIRP 83/200 - $599. Ciekawe czy nasz dystrybutor też przerzuci to na rynek. HDS12 taniej o $500. A my tu o paczce językowej za 1000 zł rozmawiamy. Ja bez polskiej paczki dam radę, ale jak ktoś wie jak w rozsądnych pieniądzach to wgrać to na priva. http://www.lowrance.com/en-US/specialoffers/Holiday-Sales-Event/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Wszystko to bajka poczekajcie do wiosny bedzie hds III gen.Będzie miało wbudowane wi-fi i blu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Tylko ciekawe ile będzie kosztować, to cudo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Cena to nic. Ale 2 generacja staniejeSzukałem hds 5 na ebay znalazłem za 400 euro bez vatu cła itp wysyłka z ilali. I oczywiście brak blokady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Mało prawdopodobne.Jedni wymyślają zabezpieczenia a inni je łamią Tylko jak ktoś już się na tym naprawdę zna, to raczej nie zajmuje się takimi głupotami jak echosondy. Chyba że hobbystycznie. Ja czekam do wiosny. Zobaczymy jak będzie z cenami i co jeszcze wymyślą. No i zobaczymy co z tym językiem PL wyjdzie. Czy ktoś to "opanuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 W kwesti łamania zabezpieczeń jest to dokładnie problem który opisałeś. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) A tego tropu nie rozwazacie http://www.svb.de/de/lowrance-elite-7-serie.html nie ma tylko jezyka. A jak znajdziesz jeszcze kolege ktory tam sobie wat odliczy to wychodzi po amerykansku. Edytowane 26 Listopada 2014 przez jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Cena to nic. Ale 2 generacja staniejeSzukałem hds 5 na ebay znalazłem za 400 euro bez vatu cła itp wysyłka z ilali. I oczywiście brak blokady.2000 to jak darmo. Brać Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) A tego tropu nie rozwazacie http://www.svb.de/de/lowrance-elite-7-serie.html nie ma tylko jezyka. A jak znajdziesz jeszcze kolege ktory tam sobie wat odliczy to wychodzi po amerykansku.Można sprzedać po normalnych cenach? Można. Tylko nie w PL. W tym kraju wszystko musi być na odwrót, nienormalne i pop...ne. O co chodzi z tym "combo"? edit. No i jeszcze do tego wysyłka tylko 6.95 €. Ludzie! My żyjemy w jakimś zaścianku chyba. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Triple 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dygac Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 O co chodzi z tym "combo"? Combo to inaczej echosonda z GPS (mapami), Chartplotter to urządzenie bez echsondy (sama nawigacja) Lowrance w modelach dodaje literę ''m''Natomiast Fishfinder to po prostu echosonda bez GPSa - Lowrance stosuje wówczas literę ''x'' w symbolu modelu. Może angielski będzie łatwiejszy http://www.svb24.com/en/lowrance-elite-7-series.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Triple Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Z innej beczki, odnośnie zakupu elitki 7 HDI w US koszt sciagniecia o ile się orientuje calosc ok.2200-2300 zl+ewentualne wgranie softu PL- 300 zl +(walizka na aku+2 aku 7ah+mocowanie przetwornika+torba na echo)ok 350 zl?=2850-2950zl.Taki zestaw ma rok gwarancji której tak naprawdę niema(mało kto będzie wysylal sprzet z powrotem do US jeżeli cos się stanie-mysle ze raczej będzie szukal naprawy w kraju a to sa jednak dodatkowe koszta)W Polsce taki zestaw na aledrogo kosztuje ok.4200zl,moge polecić sklep gdzie taki zestaw można wyrwac za 3850 zl-do tego FVat gdzie jeżeli dobrze pomyslec to można odliczyć z tego Vat na firme co daje nam kwote przyblizona do ceny sprowadzenia ze Stanow oraz dokupienia akcesoriow .A teraz roznica -kupując w Polsce od Parkera mamy 2 lata gwarancji i możliwość wgrywania bezpłatnie aktualizacji przez ten czas za darmo,więc warto się zastanowić czy gra jest warta świeczki.Pisze o tym gdyż sam skorzystałem z takiej opcji i caly zestaw wyniosl mnie 3100 zl po odjęciu Vat.Polecam kolegom którzy zdecydowali się na zakup elitki i pisali wcześniej o tym posty.Pozdrawiam,RafalJak Ci się wydaje ilu z nas prowadzi DG związaną z wędkarstwem? Ilu z nas prowadzi jakąkolwiek DG? To raz. Druga sprawa - po co mam bulić 4kzł za to samo, co w Niemczech mogę kupić za 2,55kzł (Elite 7HDI, 000-10966-002, 83/200 455/800 kHz, GPS, menu 31, już z kosztami wysyłki do PL, dwa lata gwarancji)? Muszę tylko napisać maila z pytaniem czy mają możliwość wgrać PL menu po aktualizacji (w razie gdyby się okazało, że go wcięło przy okazji). Jeśli tak to goodbye Polski dystrybutorze. Jeśli nie, to angielski mi specjalnie nie przeszkadza btw. Ciekaw jestem ile w tej chwili ( po obniżach cen przez producenta) Polski dystrybutor woła sobie za Elite 7? Znając życie, to pewnie tyle co wcześniej Edytowane 28 Listopada 2014 przez Triple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Teraz trochę z innej beczki. Jakie macie covery do swoich elit 7. Pewnie potrzebne będą dwa małe aku a te covery to raczej takie sobie. Rozważam dwie opcje: 1. Aku montuje w bakiście a Elitka albo na oryginalnym uchwycie (minus brak możliwości obrotu we wszystkich kierunkach)albo http://www.amazon.com/RAM-B-111-Ram-Universal-Electronic-Mount/dp/B00144COPK/ref=pd_cp_e_3 2. Jakiś cover. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) A nie lepiej by Ci było kupić coś bardziej uniwersalnego?np coś takiego firmy Scottyhttp://www.forlessthanever.com/product.php?ASIN=B000M6PBTMJa używam i sobie chwalę mocowanie jest uniwersalne można na nim zamocować kotwicę lub uchwyt wędkarski Oczywiście zamiennie Edytowane 29 Listopada 2014 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jak Ci się wydaje ilu z nas prowadzi DG związaną z wędkarstwem? Ilu z nas prowadzi jakąkolwiek DG? To raz. Druga sprawa - po co mam bulić 4kzł za to samo, co w Niemczech mogę kupić za 2,55kzł (Elite 7HDI, 000-10966-002, 83/200 455/800 kHz, GPS, menu 31, już z kosztami wysyłki do PL, dwa lata gwarancji)? Muszę tylko napisać maila z pytaniem czy mają możliwość wgrać PL menu po aktualizacji (w razie gdyby się okazało, że go wcięło przy okazji). Jeśli tak to goodbye Polski dystrybutorze. Jeśli nie, to angielski mi specjalnie nie przeszkadza btw. Ciekaw jestem ile w tej chwili ( po obniżach cen przez producenta) Polski dystrybutor woła sobie za Elite 7? Znając życie, to pewnie tyle co wcześniej Wcale nie potrzeba prowadzic działalności związanej z wędkarstwem,ja nieprowadze zadnej ale jak pisałem wcześniej jak dobrze pomyslec to można odliczyć Vat(ja podrzuciłem koledze który ma firme/nie wedkarska/ i wiedziałem co ma być na FV napisane i jak to zrobić ale takich rzeczy to raczej oficjalnie na forum się nie pisze.2550 za elite z niemiec(podejrzewam ze jest to goly zestaw czyli echo +przetwornik wiec jak dokupisz do tego reszte cena będzie wieksza)Co do wgrania softu to kto pokrywa koszty wysylki w obie strony do Niemiec?jezeli ty to koszta niebeda male,W Polsce podobno jest to za free przez 2 lata,ale niema co się tu wymadrzac ja napisałem tylko o alternatywie dla tych co chcieliby kupic w Polsce i nie martwic się aktualizacjami i gwarancja .Ci którzy nie maja problemu z angielskim lub innym jezykiem dodanym w paczce wiadomo ze mogą kupic w stanach tanio(ceny powoli spadają)I tak wogule wcale nie promuje Parkera bo i tak niezle zdzierają z nas.Post był tylko pomysłem jak kupic taniej,nie pisałem ze jest to najtansza opcja.Pozdrawiam,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirek58 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam właśnie się zalogowałem,jestem tu świeżak.Nabyłem w USA Elite 7 HDI o nr.000-10966-001 i szukam kontaktu z kimś,kto by mnie zapilotował przy wgraniu w menu języka pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majatony Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam właśnie się zalogowałem,jestem tu świeżak.Nabyłem w USA Elite 7 HDI o nr.000-10966-001 i szukam kontaktu z kimś,kto by mnie zapilotował przy wgraniu w menu języka pol.a nie ma ??? ja swoją tez zza Oceanu ściągnąłem i język polski jest Edytowane 3 Grudnia 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi