Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 a nie ma ??? ja swoją tez zza Oceanu ściągnąłem i język polski jest Był tylko na samym początku . Teraz już lippa. No chyba, że akurat mają nadwyżki które nie poszły, wtedy trafiają na rynek amerykański, ale to ślepy traf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majatony Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Był tylko na samym początku . Teraz już lippa. No chyba, że akurat mają nadwyżki które nie poszły, wtedy trafiają na rynek amerykański, ale to ślepy traf.być może ja swoją kupowałem w tamtym roku dokładnie gdzieś w sierpniui akurat trafiłem ze j.polski mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 być możeja swoją kupowałem w tamtym roku dokładnie gdzieś w sierpniui akurat trafiłem ze j.polski mam Jak to mówi moja znajoma ; bogatemu to dzieci nawet diabeł kołysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Albo się byk ocieli Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nie wiem czy już był temat echo Elit 7 HDI nie widzi karty pamięci 2 gb.chcę kupić nową może ktoś dorzdzi jaką kupić.Dziękuje za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Jakąkolwiek. Ceny są tak niskie, że ja bym brał coś firmowego - Sandisk, Kingston. Ja ostatnio kupowałem 8GB Sandiska za całe 20 PLN. 4GB było chyba złotówkę tańsze. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dziękuje włożyłem używaną i jej nie widzi w kompie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam Czy w elite 5x chirp z us mogę spodziewać się jakiś dokuczliwych blokad ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Dziękuje włożyłem używaną i jej nie widzi w kompie działaSprawdź czy system plików to nie NTFS. Jeżeli NTFS, to sformatuj kartę na FAT i nagraj dane ponownie.Jeżeli kara ma już FAT, to ciężko powiedzieć. Jak to jakiś noname to różnie może być. Generalnie nie powinno mieć to znaczenia, ale czasami dzieją się naprawdę dziwne rzeczy z takim sprzętem. To urządzenie obsługuje karty do 32GB, przy odpowiednich zabiegach do 64GB. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam Czy w elite 5x chirp z us mogę spodziewać się jakiś dokuczliwych blokad ? Pozdrawiam Elite 5x jest to wersja bez GPS także nie mają co blokować. Jedyna niedogodność to prawdopodobny brak języka polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jedyna niedogodność to prawdopodobny brak języka polskiego.To akurat mam opanowane ???? Bardziej zastanawia mnie czy jednostki miary tzn metry i C beda. Nie ma tragedii i z tym , tyle, ze jak trzeba przeliczac to potrafi irytowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 To akurat mam opanowane Bardziej zastanawia mnie czy jednostki miary tzn metry i C beda. Nie ma tragedii i z tym , tyle, ze jak trzeba przeliczac to potrafi irytowac .Beda beda, o to nie masz sie co martwic. To tylko HB zza wielkiej kaluzy ma jednostki wylacznie imperialne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misza Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Sprawdź czy system plików to nie NTFS. Jeżeli NTFS, to sformatuj kartę na FAT i nagraj dane ponownie.Jeżeli kara ma już FAT, to ciężko powiedzieć. Jak to jakiś noname to różnie może być. Generalnie nie powinno mieć to znaczenia, ale czasami dzieją się naprawdę dziwne rzeczy z takim sprzętem. To urządzenie obsługuje karty do 32GB, przy odpowiednich zabiegach do 64GB.Kupiłem nową kartę Sandisk ultra 8GB i śmiga Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Misza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toom_ek Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 witam serdecznie, za pare dni stane się szczęśliwym posiadaczem elite 7 hdi bez polskiego menu, i mam pytanie czy jest sens wgrywać polskie menu, czy jest aż tak trudne że będzie problem z obsługą ? wcześniej posiadałem mark 4 hdi menu po angielsku i dawałem radę , i tak się zastanawiam czy wgrywać czy nie- oprogramowanie ma takie : 4.0- 5.0 - 11.0.28513-r1 , proszę o porady, pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Dasz radę , bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jak będziesz miał problemy z ang. menu to daj dane na priv i podrzuce ci instrukcje pl.pozdro,rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 witam serdecznie, za pare dni stane się szczęśliwym posiadaczem elite 7 hdi bez polskiego menu, i mam pytanie czy jest sens wgrywać polskie menu, czy jest aż tak trudne że będzie problem z obsługą ? wcześniej posiadałem mark 4 hdi menu po angielsku i dawałem radę , i tak się zastanawiam czy wgrywać czy nie- oprogramowanie ma takie : 4.0- 5.0 - 11.0.28513-r1 , proszę o porady, pozdrawiam TomekNic nie wgrywaj, dasz rade po angielsku. Wszyscy powinni zbojkotować i nie dawać zarabiać za wgranie PL. Ja hulam po szwedzku. A i tak po wgraniu uaktualnienia traci się PL , i co za każdym razem wysyłać do Parkera !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Z tymi cenami z Parkiera to przegięcie. Chyba w każdym zakątku świata jest taniej niż w polandii. Cena Lowrance 7 chirp w Europie to 3800-4000 u nas to 4800 i na zamówienie tylko w jednym miejscu. Również jestem na etapie poszukiwań dobrej ceny na Lowrance 7 Chirp lub HDI kwota do 4 tys. Z USA ze względu na wysoki kurs chyba się nie opłaca? Po opłaceniu vatu mamy cenę z Europy.Ma któryś z Was dobrą metę w Europie na zakupy? Ja znam Amazon.uk i de i ten sklep z Hiszpanii http://www.scubastore.com , ale nie mam z nim doświadczenia. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toom_ek Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 witam , aktualnie w pl można kupić 7Hdi za 3500-3700 zł, parker zrobił promocje, ale zostało mu 5 szt ma trwać do wyczerpania zapasów, a co będzie po nowym roku to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 No tak, ja wiem o promocji Lowrence, a nie Parkera (na całym świecie cena HDI spadła - prawdopodobnie wyprzedaż i braki w magazynach). Ale za tą kwotę w innych krajach kupujemy już wersję chirp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 A miałeś okazję porównać obie technologie w realu ? Ten CHIRP to tylko napędzanie sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Nie mam porównania Krzysztof. I pewnie jest tak jak już wcześniej było pisane, że pewnie są różnie widoczne na większym ekranie. Do mnie przemawia szybszy procesor, którym się chwali marka. Zresztą pomijając parametry dlaczego ja mam więcej płacić niż taki Niemiec, Anglik, czy Hiszpan? Jest nowy model i ja go chce w cenie europejskiej, a nie polskiej.Podsumowując, czy polska gwarancja jest warta 1 000 plnów? Oczywiście nie podważam Twojej wiedzy Krzysiek. Dzięki za priv. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dygac Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Z tymi cenami z Parkiera to przegięcie. Chyba w każdym zakątku świata jest taniej niż w polandii. Cena Lowrance 7 chirp w Europie to 3800-4000 u nas to 4800 i na zamówienie tylko w jednym miejscu. Również jestem na etapie poszukiwań dobrej ceny na Lowrance 7 Chirp lub HDI kwota do 4 tys. Z USA ze względu na wysoki kurs chyba się nie opłaca? Po opłaceniu vatu mamy cenę z Europy.Ma któryś z Was dobrą metę w Europie na zakupy? Ja znam Amazon.uk i de i ten sklep z Hiszpanii http://www.scubastore.com , ale nie mam z nim doświadczenia. zamawiałem w Hiszpanii na www.scubastore.com przewody do echa. Szybko, wygodnie i co najważniejsze tanio. Przelew akceptują z dotpay.pl, wysyłka po zaksięgowaniu i obiór po 4 dniach - kurier GLS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 A miałeś okazję porównać obie technologie w realu ? Ten CHIRP to tylko napędzanie sprzedaży Zobaczymy , wiosną będę miał okazje porównać 5hdi vs 7chirp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ceny w Polsce są jakieś chore. A co do gwarancji to wysyłka za granice oscyluje w okolicy 50 zł. A i tak wszyscy sprzedawcy wysyłają do Holandi.Cena za granicami kraju jest bardzo konkurencyjna np. hds 5 kosztuje ok 500 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi