Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuje włożyłem używaną i jej nie widzi w kompie działa

Sprawdź czy system plików to nie NTFS. Jeżeli NTFS, to sformatuj kartę na FAT i nagraj dane ponownie.

Jeżeli kara ma już FAT, to ciężko powiedzieć. Jak to jakiś noname to różnie może być. Generalnie nie powinno mieć to znaczenia, ale czasami dzieją się naprawdę dziwne rzeczy z takim sprzętem. To urządzenie obsługuje karty do 32GB, przy odpowiednich zabiegach do 64GB.

Edytowane przez psulek

• 0

To akurat mam opanowane Bardziej zastanawia mnie czy jednostki miary tzn metry i C beda. Nie ma tragedii i z tym , tyle, ze jak trzeba przeliczac to potrafi irytowac .

Beda beda, o to nie masz sie co martwic. To tylko HB zza wielkiej kaluzy ma jednostki wylacznie imperialne.

• Like 1

• 0

Sprawdź czy system plików to nie NTFS. Jeżeli NTFS, to sformatuj kartę na FAT i nagraj dane ponownie.

Jeżeli kara ma już FAT, to ciężko powiedzieć. Jak to jakiś noname to różnie może być. Generalnie nie powinno mieć to znaczenia, ale czasami dzieją się naprawdę dziwne rzeczy z takim sprzętem. To urządzenie obsługuje karty do 32GB, przy odpowiednich zabiegach do 64GB.

Kupiłem nową kartę Sandisk ultra 8GB i śmiga

Edytowane przez Misza

• 0

witam serdecznie, za pare dni stane się szczęśliwym posiadaczem elite 7 hdi bez polskiego menu, i mam pytanie czy jest sens wgrywać polskie menu, czy jest aż tak trudne że będzie problem z obsługą ? wcześniej posiadałem mark 4 hdi menu po angielsku i dawałem radę , i tak się zastanawiam czy wgrywać czy nie- oprogramowanie ma takie : 4.0- 5.0 - 11.0.28513-r1  , proszę o porady, pozdrawiam Tomek

• 0

witam serdecznie, za pare dni stane się szczęśliwym posiadaczem elite 7 hdi bez polskiego menu, i mam pytanie czy jest sens wgrywać polskie menu, czy jest aż tak trudne że będzie problem z obsługą ? wcześniej posiadałem mark 4 hdi menu po angielsku i dawałem radę , i tak się zastanawiam czy wgrywać czy nie- oprogramowanie ma takie : 4.0- 5.0 - 11.0.28513-r1  , proszę o porady, pozdrawiam Tomek

Nic nie wgrywaj, dasz rade po angielsku. Wszyscy powinni  zbojkotować i nie dawać zarabiać za wgranie PL. Ja hulam po szwedzku. A i tak po wgraniu uaktualnienia traci się PL , i co za każdym razem wysyłać do Parkera !!!

• 0

Z tymi cenami z Parkiera to przegięcie. Chyba w każdym zakątku świata jest taniej niż w polandii. Cena Lowrance 7 chirp w Europie to 3800-4000 u nas to 4800 i na zamówienie tylko w jednym miejscu.

Również jestem na etapie poszukiwań dobrej ceny na Lowrance 7 Chirp lub HDI kwota do 4 tys. Z USA ze względu na wysoki kurs chyba się nie opłaca? Po opłaceniu vatu mamy cenę z Europy.

Ma któryś z Was dobrą metę w Europie na zakupy? Ja znam Amazon.uk i de i ten sklep z Hiszpanii http://www.scubastore.com , ale nie mam z nim doświadczenia.

Edytowane przez ptychoo

• 0

Nie mam porównania Krzysztof. I pewnie jest tak jak już wcześniej było pisane, że pewnie są różnie widoczne na większym ekranie. Do mnie przemawia szybszy procesor, którym się chwali marka. Zresztą pomijając parametry dlaczego ja mam więcej płacić niż taki Niemiec, Anglik, czy Hiszpan? Jest nowy model i ja go chce w cenie europejskiej, a nie polskiej.

Podsumowując, czy polska gwarancja jest warta 1 000 plnów?

Oczywiście nie podważam Twojej wiedzy Krzysiek. Dzięki za priv.

Edytowane przez ptychoo

• 0

Z tymi cenami z Parkiera to przegięcie. Chyba w każdym zakątku świata jest taniej niż w polandii. Cena Lowrance 7 chirp w Europie to 3800-4000 u nas to 4800 i na zamówienie tylko w jednym miejscu.

Również jestem na etapie poszukiwań dobrej ceny na Lowrance 7 Chirp lub HDI kwota do 4 tys. Z USA ze względu na wysoki kurs chyba się nie opłaca? Po opłaceniu vatu mamy cenę z Europy.

Ma któryś z Was dobrą metę w Europie na zakupy? Ja znam Amazon.uk i de i ten sklep z Hiszpanii http://www.scubastore.com , ale nie mam z nim doświadczenia.

zamawiałem w Hiszpanii na www.scubastore.com przewody do echa. Szybko, wygodnie i co najważniejsze tanio. Przelew akceptują z dotpay.pl, wysyłka po zaksięgowaniu i obiór po 4 dniach - kurier GLS

• Like 1