Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ceny może nie tyle chore, co brak konkurencji dla Parkera (jakiegoś drugiego oficjalnego dystrybutora) Wtedy powstałaby "zdrowa" konkurencja na naszym rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zobaczymy , wiosną będę miał okazje porównać 5hdi vs 7chirp Ja już to zrobiłem, dlatego piszę, że CHIRP to ściema. Nie jest gorszy od HDI ale według mnie wcale nie jest lepszy kiedy obserwujemy obraz na 7 calowym ekraniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Spoko ja sie z mark 5xpro przesiadam , echo za psie piniendze to nie robi mi roznicy ???? a i tak wierze w reklame ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bobo160 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam.Posiadam HDS 5 gen2. już rok. Przez ten okres czasu zrobiłem około 55 GB. logów sonara, stworzyłem mape batymetryczną w programie ReefMaster i hula wszystko idealnie... Kolega posiada Elitke 7 HDI, i tu pojawia się problem... jego Elitka nie odczytuje tych map... !!W programie ReefMaster mamy możliwość zmiany ustawień, by logi sonaru przekonwertować i zapisać na dany typ echa Lowrance, czy też Humminbirda i tak też uczyniłem, "Elitka7" kolegi, zacząła czytać mapę ale... i tu pojawia się problem, po naciśnięciu kilkakrotnym przycisku Zoom, pojawia się mapa, ale nie do końca - nie otwiera się mapa do np. wartości powiększenia, tylko obrys całego łowiska, który ma 3 km. długości i 1,5 szerokości.Jeśli już ktoś z was tworzył mapki z własnych logów i w grywał je na Elitki 7, czy ten problem pojawiał się również i jak go rozwiązał... ??Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 U mnie kosztuje 6890 sek. tj. jakies 3031zl. to jest link :http://www.erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Instrument/GPS_Plotter_Radar/Lowrance/LOWRANCE_ELITE-7_HDI_83_200_455_800?id=63911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 http://www.jula.se/catalog/fritid/bat-och-marin/batelektronik/ekolod-kompasser-och-marinradios/ekolod-953154/ Elite5hdi 2999sek tj. 1319 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 a tu 6149 sek. tj. 2705 zl. ostatnie w magazynie sztuki http://www.happyangler.se/sv/rea/rea/lowrance-elite-7-hdi-ekolod-plotter/p/643352/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 W happyangler maja tez tanie wędki Fenwicka . Sam zakupiłem Aetos z oryginalna tuba . Szybka przesyłka i fachowo. Polecam. Do każdego zakupu czapeczka gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Wszystko fajnie, ale jak to zamówić. Brak nawet wersji angielskiej tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jak coś mogę , podpowiedzieć jak zamówić Ewentualnie można spróbować przetłumaczyć stronę przez Google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Wszystko fajnie, ale jak to zamówić. Brak nawet wersji angielskiej tej strony.Na dole strony jest adres email . Wystarczy napisać . Ja bym tak zrobił Edytowane 23 Grudnia 2014 przez matt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) zamawiałem w Hiszpanii na www.scubastore.com przewody do echa. Szybko, wygodnie i co najważniejsze tanio. Przelew akceptują z dotpay.pl, wysyłka po zaksięgowaniu i obiór po 4 dniach - kurier GLSSwoją kupiłem we Włoszech, na ebay. Płatność zwykłym przelewem z rachunku w eur. Hds 8 gen 2 wyszedł mnie kolo 6,5 tys, rok temu. Edit: sprawdziłem z ciekawości, 1700 euro, wówczas chodziły kolo dychy w kraju. Teraz widzę za 7,5 a na włoskim jebaju do wyrwania za 1k euro bez przetwornika. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez nrt80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 cześć wamgdyby ktoś szukał promocji http://www.cabelas.ca/product/73218/lowrance-elite-7-hdi-gold-combo-w-83200-transducer?productVariantId=212821&ps=True&pl=hpf&cm=14-boxingday-lowrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 cześć wam gdyby ktoś szukał promocji http://www.cabelas.ca/product/73218/lowrance-elite-7-hdi-gold-combo-w-83200-transducer?productVariantId=212821&ps=True&pl=hpf&cm=14-boxingday-lowrance Dołożysz $100 i masz z CHIRP-em. Na Ebayu lub amazonie. Podobno przereklamowane (patrz post kolegi Paprykarz) ale niby procek lepszy. A jak chcesz zwykłe to na Ebayu robi się tego wysyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Znajomy zachwalał chirp przed wejściem do sprzedaży. A po wejściu gdy ją wypróbował to mówił że nie jest to czego się spodziewał. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Na dole strony jest adres email . Wystarczy napisać . Ja bym tak zrobił Pisałem, czekam ponad 50 dni na odpowiedź.... Dostałem tylko potwierdzenie, że wiadomość do nich dotarła i niedługo odpowiedzą. Może jeszcze przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Witam szanowne grono forum.Do tej pory używałem Mark 5x Pro i to już chyba ta pora by zmienić echo na troszkę lepsze.Zastanawiam się pomiędzy HDI a Chirp, czy jest sens dopłacać? Czy rzeczywiście wersja Chirp jest bardziej stabilną i szybszą wersją?Kolejna sprawa to zamówienie zza wielkiej wody, czy jak zamawiacie Elitke 7 to czy naliczają Wam cło i podatek? Bo wtedy już tak fajnie ta cena nie wygląda choć zawsze o chyba taniej coś wychodzi.Rozumiem, że przy tak zamówionej echosondzie nie będzie języka PL, czy zamawiając np z Holandii, Niemiec lub Włoch mogę się spodziewać opcji z językiem Polskim? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Spinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wersje z Niemiec, Holandii, itd. również nie mają naszej wersji językowej. Jeżeli chcesz zza wielkiej wody to raczej poproś kogoś kto tam jest i będzie leciał do Polski. W bagażu podręcznym zwykle przechodzi bez problemu. Natomiast przesyłki są clone i vatowane, ale kto wie może tobie się uda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Czy cena około 3300 PLN za Elite 7 HDI + przetw. 83/200/455/800 kHz jest ok? Można to wyrwać taniej spotkał ktoś kiedyś gdzieś to echo w lepszych pieniądzach. Echo z polski z polską gwarancją z polskiego sklepu. EDIT: echo w cenie okolo 2900 PLN Potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo jeśli to dobra cena i nikt nigdzie nie widział taniej to biorę. EDIT II: Czy elitki 7 hdi wychodziły z różnymi przetwornikami? Nie chcę wtopy z zakupem a już się zdecydowałem na 90% i potrzebuję potwierdzenia czy jak kupie Elite 7 HDI to bedę miał to co oczekuję czyli DSI + zwykły sonar. Pozdr. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Wookash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Łukasz,wczesniej na forum było pisane ze ktoś ściągnął tanio elitke 7 HDI ze zwykłym przetwornikiem(nie DSI)i potem musiał dokupywać drugi przetwornik.Napewno były takie wersje bo gość nawet załączył foto pudełka i tam pisało że elita +przetwornik typu skimmer(o ile dobrze pamiętam)Także przeglądnij dobrze forum i uważaj co kupujesz bo można się nadziać.Co do ceny elitki z Polski to dowiem się u znajomego w sklepie ile to teraz chodzi i dam znać(sklep sprawdzony,elita z dystrybucji Parkera)Pozdro.Rafal edit;info na temat ceny będę miał w srode jak coś Edytowane 5 Stycznia 2015 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jest jeszcze Elite 7 z takim przetwornikiem (50/200 kHz) oraz technologii DSI (455/800 kHz). trochę droższa od tej co opisywałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jest jeszcze Elite 7 z takim przetwornikiem (50/200 kHz) oraz technologii DSI (455/800 kHz). trochę droższa od tej co opisywałeś Co do tego przetwornika to wiem że taki jest i tego akurat nie chcę. THX Łukasz,wczesniej na forum było pisane ze ktoś ściągnął tanio elitke 7 HDI ze zwykłym przetwornikiem(nie DSI)i potem musiał dokupywać drugi przetwornik.Napewno były takie wersje bo gość nawet załączył foto pudełka i tam pisało że elita +przetwornik typu skimmer(o ile dobrze pamiętam)Także przeglądnij dobrze forum i uważaj co kupujesz bo można się nadziać.Co do ceny elitki z Polski to dowiem się u znajomego w sklepie ile to teraz chodzi i dam znać(sklep sprawdzony,elita z dystrybucji Parkera)Pozdro.Rafal No właśnie po ponownym przeczytaniu wątku mam wątpliwości. Napisałem do sklepu aby podali jaki przetwornik jest w echo i zrobili zdjęcia pudełka i czekam. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Edytka 1 jeśli z polskiej dystrybucji za 2900 z 2 letnią gwarancją to bierz,Edytka 2 jeśli to jest HDI bez żadnych dodatkowych oznaczeń typu x,m, to ma wszystko czego Ci trzeba tradycyjny obraz + dsi + gps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Edytka 1 jeśli z polskiej dystrybucji za 2900 z 2 letnią gwarancją to bierz,Edytka 2 jeśli to jest HDI bez żadnych dodatkowych oznaczeń typu x,m, to ma wszystko czego Ci trzeba tradycyjny obraz + dsi + gps. No właśnie tylko na stronie 8 tego wątku http://jerkbait.pl/topic/20996-nowe-lowrance-elite-7-hdi/page-8#entry1281845jest wersja HDI ale z przetwornikiem broadband zwykłym i tu jest dylemat jaki jest w tej co chcę zakupić czekam na info ze sklepu i wtedy będę wiedział czy kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jest jeszcze Elite 7 z takim przetwornikiem (50/200 kHz) oraz technologii DSI (455/800 kHz). trochę droższa od tej co opisywałeś Ten przetwornik jest na wody morskie, czyli słone i rzeczywiście jest trochę droższy. W związku z powyższym, jeśli nie planujesz pływania po morzu zakup mija się z celem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi