Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 I jakie odczucia masz Pawle? Możesz porównać do HDI.Ja mam parcie na tą serię, bo to po prostu nowa seria. I nie należy się spodziewać po Chirpie żadnych wodotrysków, czy tego, że echo zacznie pozyskiwać rybie mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Niestety przesiadka z Mark 5x. Wiadomo - inna liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Niestety przesiadka z Mark 5x. Wiadomo - inna liga.Bardzo dobre echo np. na lód, lub jako pierwszy zakup. Ja miałem kontakt z HDI (trochę bawiłem się na wodzie). Chirpa nie widziałem na oczy. Czyli nadal szukamy użytkowników Lowrance z Chirpem, a nie gdzieś słyszałem ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateush Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 7x chirp bedzie umnie mniej więcej w kwietniu . Będę miał realne porównanie do 5x hdi . Mimo wszystko myślę , że będxzie różnica .... naogladałem i naczytałem się reklam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 .... naogladałem i naczytałem się reklam Marketing dźwignią handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 http://allegro.pl/instrukcja-obslugi-lowrance-hds-7-hds-9-touch-i4973105677.htmlPisałem czy normalni użytkownicy tej echosondy nie mogliby przeslac instrukcji na meila.Keniek o takich akcjach na allegro wszyscy dobrze wiedza,ja jak wysyłałem komuś istrukcje do Elitki 7 HDI to nie wziołem ani grosza(choć na aledrogo kosztowała 160 zl)Dzieki za taka podpowiedz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Pisałem czy normalni użytkownicy tej echosondy nie mogliby przeslac instrukcji na meila.Keniek o takich akcjach na allegro wszyscy dobrze wiedza,ja jak wysyłałem komuś istrukcje do Elitki 7 HDI to nie wziołem ani grosza(choć na aledrogo kosztowała 160 zl)Dzieki za taka podpowiedz. Potrzebujesz polskiej instrukcji obsługi Lowrance HDS-7, HDS-9 Touch ?mam angielską w pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Mariusz z moim angielskim jest słabo(generalnie to po angielsku potrafie tylko"yes marlboro")ale jest jeszcze dr.google który w razie czego co przetłumaczy coś nieco,także jakbys mógł to podrzuć tego PDF-a skoro nikt na forum niema możliwości zeskanowania i podrzucenia tego w pl.języku.Dzięki za zainteresowanie i przede wszystkim chęć pomocy i wspierania się nawzajem.Pozdrawiam,Rafal Edytowane 23 Stycznia 2015 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Panowie, Wszystkie instrukcje w języku angielskim są na stronie Lowrance. Np HDS7 Touch http://www.lowrance.com/Root/Lowrance-Documents/US/HDS_GEN2_TOUCH_OM_988-10312-002_w.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Instrukcję wysłałem na podany adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tak myslalem ze pewnie będą gdzies na stronie lowrance po angielsku,niemniej jednak dziekuje za zainteresowanie i za gotowy link(zawsze to mniej kopania po necie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toom_ek Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 witam wszystkich, jakie macie oprogramowanie w swoich 7 hdi, czy warto wgrać najnowszy soft ? mój to 4.0.5.011 i nie wiem czy aktualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Urządzeniom, które wymagają aktualizacji oprogramowania zawsze warto robić upgrade. Przykład pc.Pytanie, czy ostatnia aktualizacja nie posiada krytycznych błędów na które będzie trzeba wrzucać kolejną łatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Pomóżcie koledzy w dobraniu akumulatora do Elite 7 Chirp. Przy wypadach max dwudniowych i pływaniu z GPS na pełnym podświetleniu, przy częstym robieniu logów akumulator 20-25Ah wystarczy, czy inwestować w większy? Gdzieś w temacie kolega Szparag9 pisał, że zakupił aku 60Ah. Zapewne dobrze mieć zapas, ale czy przy 60-tce nie będzie tego zapasu za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 pływam co prawda z HDI, choć nie sądzę aby apetyt na prąd wersji CHIRP był znacznie większy. 2X7Ah w moim przypadku załatwia sprawę podczas weekendowych wypadów. oczywiście płynę z mapą i zapisem logów, po czym na miejscówce przechodzę w tryb czuwania. zmiana miejsca znów na podstawie mapy z zapisem, na kotwicy znów czuwanie. nie zdarzyło się abym został bez zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 StCroix pływasz na ful z logami dwa pełne dni bez ładowania na 2 x 7Ah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 pływam co prawda z HDI, choć nie sądzę aby apetyt na prąd wersji CHIRP był znacznie większy. 2X7Ah w moim przypadku załatwia sprawę podczas weekendowych wypadów. oczywiście płynę z mapą i zapisem logów, po czym na miejscówce przechodzę w tryb czuwania. zmiana miejsca znów na podstawie mapy z zapisem, na kotwicy znów czuwanie. nie zdarzyło się abym został bez zasilania.Jak się przechodzi w stan czuwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Opcja stan czuwania jak dobrze pamiętam znajduje się po krótkim wciśnięciu tego przycisku, którym włączasz/wyłączasz jednostkę.Tak mi się coś kojarzy, jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Spinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Potwierdzam,przy krótkim naciśnięciu przycisku włączania pokazuje się menu:Jasność>Tryb Nocny>Czuwanie>Wyłącz zasilanie>Zamknij(menu).Strzałkami wybieramy co potrzeba i zatwierdzamy Enterem.(Sprzęt to Elitka 7 HDI.soft wer.3.0.4.0.7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jak się przechodzi w stan czuwania?koledzy wyżej odpowiedzieli na to pytanie. StCroix pływasz na ful z logami dwa pełne dni bez ładowania na 2 x 7Ah?pływam dwa dni. nie zwracam uwagi na podświetlenie (czy jest to full, czy nieco mniej. patrzę by dobrze widzieć, nie na to jak jasno świecę). jak pisałem, po zmianie miejscówki przechodzę w stan czuwania. bywało jednak tak, że robiąc mapę zbiornika pływałem dwa dni (z przerwami na siku, piwo i rozprostowanie kości). nocą urządzenie wyłączałem, jednakże będąc nad wodą nie ładowałem akumulatorów. zapis logów podczas każdego pływania, bez względu na to, że mam już mapę (i tak będę ją dopracowywał, stąd dalsze zbieranie logów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 poszukuję dobrego porównania/testu Elitki 7 HDI vs Elite 7 CHIRP. Czy ktoś gdzieś widział ma namiary na jakiś test. Nie chodzi mi o marketingowy bełkot tylko porównanie przez jakiegoś użytkownika. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Mimo wszystko zamówiłem Toyame NPC18 Deep Cycle.Czy ktoś z kolegów ma namiar na jakieś dobre mocowania ekranu? Nie mam covera a chciałbym przymocować jednostkę na stałe, na czas pływania.Chciałbym aby uchwyt był regulowany i w miarę długi, by sobie ustawiać odpowiednią wysokość i odległość w zależności od miejsca siedzenia.Uchwyty RAM MOUNT znam, ale ceny są dość wysokie. Za taki uchwyt o długości 12 cali trzeba dać w PL ponad 800zł. Może znacie jakiś uchwyt który można łatwo przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) http://www.fox-boats-shop.pl/pl/c/Uchwyty-do-echosond%2C-kamer%2C-aparatow%2C-tabletow%2C-smartfonow/60 http://www.fox-boats-shop.pl/pl/c/Echosondy/18/6 może tu coś pasującego znajdziesz... Edytowane 26 Stycznia 2015 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 RAM MOUNT znam, ale ceny są dość wysokie. Za taki uchwyt o długości 12 cali trzeba dać w PL ponad 800zł. Może znacie jakiś uchwyt który można łatwo przerobić?A dlaczego potrzebujesz aż 12"? Ten do Elite 7 starczy: http://www.amazon.com/Ram-RAM-111-Mount-6-25-Inch-Rectangular/dp/B0000AXXZH/ref=sr_1_65?ie=UTF8&qid=1420224943&sr=8-65&keywords=ram+mount Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Napisano wczoraj, 19:53Spinner, on 26 Jan 2015 - 14:38, said:RAM MOUNT znam, ale ceny są dość wysokie. Za taki uchwyt o długości 12 cali trzeba dać w PL ponad 800zł. Może znacie jakiś uchwyt który można łatwo przerobić?maras5A dlaczego potrzebujesz aż 12"? Ten do Elite 7 starczy: http://www.amazon.co...words=ram mount Ja do Elitki 7 i HDS7gen2 Touch używam RAM MB-8, mozna go bez problemu kupić za 270 złSkylla w swoich łodziach też stosuje te uchwyty.Ddo tej masy ekranu w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi