Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy chciałbym się zapytać jaką wersję programu ReefMaster kupić aby maksymalnie wykożystać logi sonaru z ELITE 7 CHIRP do tworzenia własnych map?

Na stronie http://www.best-sonar.pl/category/reefmaster-prosprzedają wersję LITE i PRO oraz moduły : kompozycji dna oraz moduł objętość powierzchnia.

Którą wersję programu wybrać?

• 0

sama informacja o tym, że można taniej jest już pomocna.

jak napisał Krzysztof - poszukaj, podzwoń, popytaj.

źródło jest legalne, nieporozumieniem natomiast jest wyciąganie ręki po gotowca.

dostajecie wędkę (informację), teraz złówcie rybę.

• 0

Wookash nie miej do Irka żalu. To nie jego wina tylko tego forum, a właściwie członków społeczności. Podając namiar na punkt sprzedaży, wpakował by na minę sprzedającego, ponieważ na tym forum jest dużo sprzedających i zaraz z płaczem pisali by do przedstawiciela na Polskę.

• Like 1

• 0

No to będziemy mieli ceny wysokie jak na to pozwolimy. Trzeba z tym walczyć. Z drugiej strony samo wspomnienie że gdzieś jest taniej też ruszy sprzedających i też zaczną szukać i też zrobią awanturę u przedstawiciela.

Co do żalu poczułem się urażony że "nieporozumieniem jest wyciąganie ręki po gotowca" jakby było napisane nie powiem i tu argument jaki ty użyłeś to nie ma sprawy.

• 0

Ja nikogo nigdzie nie wpuszczałem, tym bardziej w maliny.

Sam nie wiem, czy kupimy taniej, bo jeszcze nie miałem potrzeby sprawdzać. Wiem natomiast jedno, że w/w sklep nie należy do najtańszych i że przy tym kursie dolara niekoniecznie kupujemy za wielką wodą.

I tyle mam do przekazania w temacie tego programu na dzień dzisiejszy.

Edytowane przez ptychoo
  • Like 1

• 0

Powiem tak, bankowo kupimy taniej. Jeszcze się nie dowiadywałem ile taniej ale przyjdzie na to czas, że i za nowym ReefMasterem ruszę jak już ogarne swojego Chirpa.. Wookash nie marudź ;) , nikt za Ciebie nie dobije targu. Dostałeś informację, że możesz znaleźć w lepszych pieniądzach to szukaj sam. Dzwoń, rozmawiaj, żartuj, poznawaj ludzi i daj się samemu poznać, zdobywaj informację na różne tematy i na końcu HANDLUJ. Troszkę wiary w siebie, gadanego i bankowo cena będzie lepsza + wiedza którą zdobyłeś + satysfakcja. Do roboty! Info, że kupisz taniej to i tak już bardzo dużo. Nawet bez takiego info zawsze dzwonię i handluję.

• Like 1

• 0

Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukcja ta sama.

Swoją drogą...to dla potrzebujących uchwytu.

Zrobiłem sobie taki uchwyt do Elite 7 Hdi/Chirp i daje on radę.

Uchwyt ma jakieć 23cm i da się go przedłużyć do +/- 28cm.

Wydaje się bardzo stabilny i mocny, ale na wodzie nie próbowałem jeszcze jak się będzie zachowywał. Całkowity koszt - 46zł + godzina pracy.

Można go regulować/wyginać w przód i tył, myślę jeszcze co by można zastosować aby kręcił się w lewo i prawo bo zamiast klasycznych kulek jak w RAM MOUNT, posiada on przeguby które się zazębiają.

Teraz mam patent na cover do przenoszenia, przechowywania i ewentualnego montowania na nim Elitki. Koszt covera zamknie się w granicach max 60zł. Jak już zmontuję wszystko i będą zainteresowani to zdjęcia również wrzucę.

Żeby nie przepłacać, dla zainteresowanych służę pomocą.

post-51200-0-86158000-1422663304_thumb.jpg

Edytowane przez Spinner
  • Like 5

• 0

Spiner  uchwyt świetna robota, a cena jego zrobienia  bardzo przyzwoita .Ja z chęcią się dowiem z czego i jak zrobiony jest ten uchwyt .z tym ze ja pod niego będę chciał podpiąć HB 999 .

Jak nie tu to proszę info na meila  pawel.domeracki@vp.pl

pozdrawiam 

Edytowane przez Perla

• 0

Uchwytu można używać do telefonów lub nawigacji.

Znajdziecie go tutaj:

http://nawigacjaonline.pl/produkt/834/HR-R12.1---rami%C4%99-sztywne-3D-przykr%C4%99cane-%C5%9Brubami-poziomo-[hr-1588/102].html?g=474&s=1

Tutaj inne dolne mocowanie:

http://nawigacjaonline.pl/produkt/833/HR-R12.2---rami%C4%99-sztywne-3D-przykr%C4%99cane-%C5%9Brubami-pionowo-[hr-1585/102].html?g=474&s=1

post-51200-0-77178500-1422698283_thumb.jpg

Do uchwytu będziecie musieli dokupić sobie małą, czarną płytkę taką jak przykleiłem tutaj:

post-51200-0-54136700-1422698376_thumb.jpg

Ja płytkę miałem w gratisie dlatego, że początkowo w sklepie internetowym była ona na zdjęciu koło uchwytu.

Gdy uchwyt mi doszedł bez płytki zadzwoniłem do sklepu z pytaniem o nią.

Gość powiedział, że w zestawie nie ma płytki ale skoro zdjęcie wprowadziło mnie w błąd, płytkę wysyła w gratisie.

Teraz widzę, że zdjęcia zmienili.

Płytkę przykleiłem do deski plastikowej do krojenia  :blink: . Szukałem czegoś w domu i w końcu wypatrzyłem :lol: . Żonka swojej  deski nie chciała oddać na przecięcie więc musiałem kupić. Wyszło na lepsze bo kupiłem mniejszą i cieńszą i przeciąłem ją piłką do metalu. Koszt deski 4zł

Tutaj jeszcze zdjęcie samego uchwytu

post-51200-0-24419000-1422698642_thumb.jpg

• Like 3

• 0

Mam pytanko spiner, pewno przykręcałeś już do tego echo Powiedz mi ja się to zachowuje  .Czy jest stabilne czy pod ciężarem echa się nie poddają przeguby i czy twoim zdaniem uchwyt zda egzamin na wodzie czyli fale  przypadkowe trącenia etc.

ps.i oczywiście dzięki za fotki

pozdrawiam 

• 0

Jasne, przykręcałem a po przykręceniu trzymałem za dolną część uchwytu i energicznie machałem w przód i w tył nad łóżkiem w razie awarii Elitka miałaby miękkie lądowanie. Trzymałem też poziomo i to samo robiłem w górę i w dół i nic się nie działo a wszystko to robiłem na dłuższej rurce. Sama rurka jest solidna, górną część skleiłem dobrze a przeguby mają takie ząbki które po mocnym skręceniu się zazębiają także powinno wszystko spokojnie wytrzymać. Przy pływaniu i uchwycie zamontowanym na dłuższej rurce mała obawa jest o dolną część uchwytu, podstawę, ale myślę, że jak dobrze to skręcę to nie będzie problemu. Na krótkiej rurce bankowo powinno wytrzymać a na dłuższej się okaże. Może wstrzymaj się jeszcze z zakupem, jak przetestuję na wodzie to na pewno napiszę czy coś się działo. 

Edytowane przez Spinner