Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam wszystkich serdeczne jestem tu nowy .

Dla kolegi osiak w mojej nie ma , tak wiec jak masz kogos kto Ci to wysle to bierz ale nie koniecznie z e-b...y moge podeslac link mnie osobiscie sie BARDZO opacalo , sorki za polskie znaki.

A czy jest jakas zyczliwa osoba, chodzi mi o pl instrukcje do elitki jest to moja pierwsza echosonda I juz rozkminilem pare rzeczy ale jest jeszcze troche do ogarniecia.

Pozdrawiam Seba.

• 0

Witam. Jestem zainteresowany elitka 7x 83/200 . Kilka dni temu zlozylem zamówienie z sklepie w usa kupując we model za 1550zl , niestety dzis chcieli mi wcisnąć model z wiazka 50/200 lub tez doplacic 500 zl do szerokiego stożka. Niestety zrobili mnie w jajo i czekam za zwrotem wplaty. Może ktos pomoże skąd zamówić z uda w dobrej cenie.

Pozdrowiam

• 0

Witam. Jestem zainteresowany elitka 7x 83/200 . Kilka dni temu zlozylem zamówienie z sklepie w usa kupując we model za 1550zl , niestety dzis chcieli mi wcisnąć model z wiazka 50/200 lub tez doplacic 500 zl do szerokiego stożka. Niestety zrobili mnie w jajo i czekam za zwrotem wplaty. Może ktos pomoże skąd zamówić z uda w dobrej cenie.

Pozdrowiam

Ja też chciałem z US ale czekałem za długo a teraz ten kurs $ :( Kupuję więc we Włoszech pod koniec miesiąca. Trochę drożej niż w US (około 200-300zł) ale nie ma ryzyka że mi ten złodziejski kraj jakieś podatki doliczy.

http://www.emporiodellanautica.it/lowrance/lowrance/lowrance-elite-7-chirp-combo-83/200khz-455/800khz.html?pop=0

Jak sfinalizuję to napiszę czy sprzedawca jest OK. Na razie kontakt jest super.

• 0

Uchwytu można używać do telefonów lub nawigacji.

Znajdziecie go tutaj:

http://nawigacjaonline.pl/produkt/834/HR-R12.1---rami%C4%99-sztywne-3D-przykr%C4%99cane-%C5%9Brubami-poziomo-[hr-1588/102].html?g=474&s=1

Tutaj inne dolne mocowanie:

http://nawigacjaonline.pl/produkt/833/HR-R12.2---rami%C4%99-sztywne-3D-przykr%C4%99cane-%C5%9Brubami-pionowo-[hr-1585/102].html?g=474&s=1

attachicon.gifDSC02087.JPG

Do uchwytu będziecie musieli dokupić sobie małą, czarną płytkę taką jak przykleiłem tutaj:

attachicon.gifDSC02088.JPG

Ja płytkę miałem w gratisie dlatego, że początkowo w sklepie internetowym była ona na zdjęciu koło uchwytu.

Gdy uchwyt mi doszedł bez płytki zadzwoniłem do sklepu z pytaniem o nią.

Gość powiedział, że w zestawie nie ma płytki ale skoro zdjęcie wprowadziło mnie w błąd, płytkę wysyła w gratisie.

Teraz widzę, że zdjęcia zmienili.

Płytkę przykleiłem do deski plastikowej do krojenia  :blink: . Szukałem czegoś w domu i w końcu wypatrzyłem :lol: . Żonka swojej  deski nie chciała oddać na przecięcie więc musiałem kupić. Wyszło na lepsze bo kupiłem mniejszą i cieńszą i przeciąłem ją piłką do metalu. Koszt deski 4zł

Tutaj jeszcze zdjęcie samego uchwytu

attachicon.gifDSC02089.JPG

Też sobie taki zrobiłem,dzięki za podpowiedź.

post-47230-0-49688200-1424446058_thumb.jpg

• Like 2

• 0

Kogut nie ma sprawy! Dobra robota kolego  ;). Jak sądzisz, uchwyt jest na tyle stabilny żeby wytrzymać na wodzie biorąc pod uwagę większą prędkość i falę?

Ja sądzę, że na krótszej rurce bez problemu. Na dużej może być problem w zależności jeszcze jak będzie przykręcone, może poddać się dolne mocowanie przy przeważeniu ciężaru znajdującego się w górnej części czyli ekranu. A Ty jak to widzisz? 

Jakie rozwiązanie zastosowałeś z coverem? Jeżeli potrzebujesz czegoś to również mogę coś podpowiedzieć.

• 0

• 0

A jak ten plik Polska AT5 z roszerzeniem .at5 wgrać do HDS-a żeby to działało?

• 0

Nic nie chce działać w tym symulatorze. Nawet lcm-y. Może mam starą wersję symulatora. Wgrywam lcm-y do głównego katalogu programu i do katalogu Maps0. Katalog BoundAT5 też tu i tam. I nic. 

Ustawiam na Lowrance a nie Navionics? Ale i tak nie działa. Lewy jakis jestem. I pechowiec.

A masz sposób aby mapy Navionics wgrać? Może byc priv. Szkiery i Wigry generalnie.

Edytowane przez godski

• 0

Może problem właśnie występuje w tym że katalog  BoundAT5 wrzucasz i do głównego folderu i do maps0 i coś się zaczyna ciąć.Wyrzuć pozostałe mapy.np lcmy i zostaw TYLKO 1 mape(powinno pomóc)Jeżeli w Maps0 jest więcej map to z reguly nie odpala(bynajmniej ja tak miałem wielokrotnie przy tworzeniu nowych map i wrzucaniu ich do emulatora.Jezeli nie wykasowałem starej to emulator nie odpalil nowej mapy)Pozdro.Rafal

Ps.cos się porypalo  z czcionka,pozniej to poprawie

Edytowane przez rafalc