Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

Kolego StCroix dziękuje za odpowiedź 

niestety nie mogę  pobrać pierwszego pliku http://catshare.net/.../polska.at5.rar (po wpisaniu kodu wyświetla się komunikat "strona nie istnieje")

może macie jakiś pomysł jak do tego się dobrać ??

Ja też nie mogę pobrać - robię to bezpośrednio przez ww. stronę www.

Plik znajduje nawet wyszukiwarka dostępna na stronie apo kliknięciu w link z plikiem - wyskakuje mi pusta strona

Edytowane przez wasielewskis

• 0

hmmm. u mnie działa.

niemniej jednak, gdyby ktoś miał problemy z pobraniem proszę pisać. będziemy szukać alternatywnej drogi do przesłania pliku.

a propos. jak tam logi Krzychu? działasz coś?

po sugestii Krzysztofa mówiącej o tym, ze coś z plikiem nie halo podaję inny link do pliku PolskaAT5. mam nadzieję, że tym razem zadziała.

http://catshare.net/GorYq986YJ7YaKIs

Edytowane przez StCroix

• 0

Teraz i mi udało się pobrać. Dzięki.

Ale mam problem z wgraniem do symulatora Elite5.

Pobrałem go ze strony http://www.lowrance.com/en-US/Support/Product-Emulators/

Utworzyłem katalog Maps0 w katalogu C:\Program Files\Navico\Elite-5

Wg mnie tylko zaczytuje pojedyńcze lcm'y a wogóle nie widzi katalogu BoundAT5s z plikami Small.at5, Medium.at5, Large.at5, a jak rozumiem, tam jest cała mapa polski?

Edytowane przez wasielewskis

• 0

Witam koledzy,caly czas przerabiam opcje kupna HDS 7 gen 2 z bocznym sonarem  i chchcialbym zapytać was o:

-Czy warto kupować echo z osobnym modulem structurescan czy  może lepiej kalkuluje się kupic HDS 7 TOUCH gen2 który ma już  wbudowany taki modul  i niema potrzeby instalowania dodatkowych kabli oraz zewnętrznego modulu srukturscan.Co z przetwornikiem do bocznego sonaru(czy nie lepiej byłoby go dokupić osobno gdzies taniej np.za wielkiej wody)

-Czy ma ktoś może doświadczenie sprowadzonego echa z Angli lub Niemiec(jak wygląda sprawa z gwarancja,językiem?)

Dzieki za sugestie i porady.

Edit-pomimo braku odpowiedzi już prawie wszystko wiem,najwiekszy problem jest z wgraniem menu pl i odblokowaniem gps do sprowadzonego echa ze stanow(ale i na to znajdzie się sposób jak będzie potrzeba)także zamykam temat.

Edytowane przez rafalc

• 0

Mowie z pamieci :

Przetwornik bocznego w usa ok 300$

Normalny cos kolo 100$

U nas ok 1600/1500 plus 500/600 wiec mozna zaoszczedzic jak sie uda przepchnac bez clenia

Hds 7 touch gen 2 mozna i w polsce kupic w miare w roZsadnej cenie ale warunek chyba zakup byl min 3 sztuk naraz.

Teraz wszedl gen 3 wiec gen 2 w usa stanieje ale znajac zycie w polsce nie:)

• 0

Adamie jak dokładnie poprzeglądałem nasze forum to jest kilka pomyslow na to i sporo linkow do stron z Ebaya oraz sklepow za oceanem. Echo z USA trzeba by najlepiej przewieźć w bagażu podręcznym żeby odeszly dodatkowe koszty,cło itd.Pozatym HDS-y maja blokadę na GPS co się wiaze z dodatkowym kosztem odblokowania i wgrania pl menu(nie sa to co prawda duże koszty,ale jednak)Także po przemyśleniu chyba jednak zdecyduje się na polska dystrybucje.

• 0

Siemanko chłopaki.

Wczoraj się dowiedziałem, że kumpela z pracy leci w niedzielę za ocean na tydzień i mówiła, że nie ma problemu z przywiezieniem mi Elitki.

Czy jak zapakuje ją do bagażu jest szansa, że podczas jakiś kontroli na lotnisku może mieć przez to problemy?

A teraz już bardziej w temacie. Czy posiada ktoś jakieś dobre mapy jezior Irlandzkich działających na Elitce 7 Chirp bo taką planuję kupić?

Znajomi pokupowali dobre mapy z głębokościami działąjące na HDS-ach 10, czy Elitka odpali taką mapę?

Pozdrawiam

M

• 0

Krzysku zapomniales jeszcze dodac koledze ze ten 50/200 i 455/800 tez się nadaje,jednak jest on zalecany na większe glebokosci(wody morskie)na wody sródlądowe zalecany jest ten 83/200 i 455/800(i tak na marginesie Maćku nie wiem czy dobrze gdzies to przeczytałeś bo z twojego postu wynika ze piszesz o 3 przetwornikach a np.83/200 455/800 to jeden przetwornik dzialajacy w tych zakresach.)

• Like 1

• 0

o co chodzi z całym tym CHIRP'em? niby wysyła "szerszą wiązkę" (szerszy zakres) częstotliwości, a pracuje w tym samym zakresie częstotliwości co zwykłe HDI. zatem? bo ja to ogólnie prosty człowiek jestem i nie rozumiem skąd bierze szerszy zakres skoro pracuje na czterech (83 lub 50, 200, 455 i 800 kHz), takich samych częstotliwościach co HDI. to  już nie tylko rząd RP robi mnie w tego, no... fallusa?