Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Addim Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 WitamKolego StCroix dziękuje za odpowiedź niestety nie mogę pobrać pierwszego pliku http://catshare.net/.../polska.at5.rar (po wpisaniu kodu wyświetla się komunikat "strona nie istnieje")może macie jakiś pomysł jak do tego się dobrać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Tak sie pojawia jak proboje wejsc przez zagraniczny serwer u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) WitamKolego StCroix dziękuje za odpowiedź niestety nie mogę pobrać pierwszego pliku http://catshare.net/.../polska.at5.rar (po wpisaniu kodu wyświetla się komunikat "strona nie istnieje")może macie jakiś pomysł jak do tego się dobrać ??Ja też nie mogę pobrać - robię to bezpośrednio przez ww. stronę www.Plik znajduje nawet wyszukiwarka dostępna na stronie apo kliknięciu w link z plikiem - wyskakuje mi pusta strona Edytowane 4 Marca 2015 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Panowie bez nerw. Irek (StCroix) na forum pojawia się często. W związku z powyższym odświeży link, bo rzeczywiście coś nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) hmmm. u mnie działa.niemniej jednak, gdyby ktoś miał problemy z pobraniem proszę pisać. będziemy szukać alternatywnej drogi do przesłania pliku. a propos. jak tam logi Krzychu? działasz coś? po sugestii Krzysztofa mówiącej o tym, ze coś z plikiem nie halo podaję inny link do pliku PolskaAT5. mam nadzieję, że tym razem zadziała. http://catshare.net/GorYq986YJ7YaKIs Edytowane 4 Marca 2015 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 nadal jest problem z pobraniem mapy polski Wy też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Nie. Ostatni link działa i bez problemu można pobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Wczoraj, nie działał ,dzisiaj już idzie potwierdzam ..... Edytowane 9 Marca 2015 przez gregor76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Addim Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Potwierdzamdzisiaj pobrane bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wasielewskis Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Teraz i mi udało się pobrać. Dzięki. Ale mam problem z wgraniem do symulatora Elite5.Pobrałem go ze strony http://www.lowrance.com/en-US/Support/Product-Emulators/Utworzyłem katalog Maps0 w katalogu C:\Program Files\Navico\Elite-5Wg mnie tylko zaczytuje pojedyńcze lcm'y a wogóle nie widzi katalogu BoundAT5s z plikami Small.at5, Medium.at5, Large.at5, a jak rozumiem, tam jest cała mapa polski? Edytowane 12 Marca 2015 przez wasielewskis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Mi również udało się pobrać ale w emulatorze tak samo jak u kolegi powyżej nie czyta mapy... w przeglądanych plikach widzi jednak nie da rady jej wyświetlić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 w zasadzie to nie wiem jak to uruchomić i jak wygląda w emulatorze. zawsze odpalam echo, a emulator mimo iż zainstalowałem, też jakoś sobie z nim nie radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Ja swoje echo wysłałem na gwarancję w celu wgrania nowego softu z j . polskim bo upgrade mi się zachciało . I chwilowo nie mamJak sprawdzić. ..eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Witam koledzy,caly czas przerabiam opcje kupna HDS 7 gen 2 z bocznym sonarem i chchcialbym zapytać was o:-Czy warto kupować echo z osobnym modulem structurescan czy może lepiej kalkuluje się kupic HDS 7 TOUCH gen2 który ma już wbudowany taki modul i niema potrzeby instalowania dodatkowych kabli oraz zewnętrznego modulu srukturscan.Co z przetwornikiem do bocznego sonaru(czy nie lepiej byłoby go dokupić osobno gdzies taniej np.za wielkiej wody)-Czy ma ktoś może doświadczenie sprowadzonego echa z Angli lub Niemiec(jak wygląda sprawa z gwarancja,językiem?)Dzieki za sugestie i porady. Edit-pomimo braku odpowiedzi już prawie wszystko wiem,najwiekszy problem jest z wgraniem menu pl i odblokowaniem gps do sprowadzonego echa ze stanow(ale i na to znajdzie się sposób jak będzie potrzeba)także zamykam temat. Edytowane 11 Marca 2015 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 a mozesz uchylic rabek tajemnic co sie dowiedziales w tym temacie sam w przyszlosci mm zamiar nabyc hds7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Mowie z pamieci : Przetwornik bocznego w usa ok 300$Normalny cos kolo 100$ U nas ok 1600/1500 plus 500/600 wiec mozna zaoszczedzic jak sie uda przepchnac bez clenia Hds 7 touch gen 2 mozna i w polsce kupic w miare w roZsadnej cenie ale warunek chyba zakup byl min 3 sztuk naraz. Teraz wszedl gen 3 wiec gen 2 w usa stanieje ale znajac zycie w polsce nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Adamie jak dokładnie poprzeglądałem nasze forum to jest kilka pomyslow na to i sporo linkow do stron z Ebaya oraz sklepow za oceanem. Echo z USA trzeba by najlepiej przewieźć w bagażu podręcznym żeby odeszly dodatkowe koszty,cło itd.Pozatym HDS-y maja blokadę na GPS co się wiaze z dodatkowym kosztem odblokowania i wgrania pl menu(nie sa to co prawda duże koszty,ale jednak)Także po przemyśleniu chyba jednak zdecyduje się na polska dystrybucje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Siemanko chłopaki. Wczoraj się dowiedziałem, że kumpela z pracy leci w niedzielę za ocean na tydzień i mówiła, że nie ma problemu z przywiezieniem mi Elitki.Czy jak zapakuje ją do bagażu jest szansa, że podczas jakiś kontroli na lotnisku może mieć przez to problemy? A teraz już bardziej w temacie. Czy posiada ktoś jakieś dobre mapy jezior Irlandzkich działających na Elitce 7 Chirp bo taką planuję kupić?Znajomi pokupowali dobre mapy z głębokościami działąjące na HDS-ach 10, czy Elitka odpali taką mapę? PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dowiedz się jakie mapy pokupowali znajomi a ja ci odpowiem czy będą chodzić na Elite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Maciek niech wypakuje z kartonu i je trochę upapra pasta do zębów jakimś błotkiem wtedy na 100% da radę a papiery do bagażu podręcznego lub listem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Witam, Mam jeszcze jedno pytanie. Jaki trzeba miec przetwornik w wersji 7 CHIRP zeby dzialal ten down scan?Widzialem, czesc Elitek z przetwornikiem 50/200 czesc z 83/200 i jeszcze 455/800. PozdrawiamMelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Mam jeszcze jedno pytanie. Jaki trzeba miec przetwornik w wersji 7 CHIRP zeby dzialal ten down scan83/200 i 455/800 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Krzysku zapomniales jeszcze dodac koledze ze ten 50/200 i 455/800 tez się nadaje,jednak jest on zalecany na większe glebokosci(wody morskie)na wody sródlądowe zalecany jest ten 83/200 i 455/800(i tak na marginesie Maćku nie wiem czy dobrze gdzies to przeczytałeś bo z twojego postu wynika ze piszesz o 3 przetwornikach a np.83/200 455/800 to jeden przetwornik dzialajacy w tych zakresach.) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Sorki Melek. Rafał ma rację. Zapomniałem, że Ty również możesz pływać po oceanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 o co chodzi z całym tym CHIRP'em? niby wysyła "szerszą wiązkę" (szerszy zakres) częstotliwości, a pracuje w tym samym zakresie częstotliwości co zwykłe HDI. zatem? bo ja to ogólnie prosty człowiek jestem i nie rozumiem skąd bierze szerszy zakres skoro pracuje na czterech (83 lub 50, 200, 455 i 800 kHz), takich samych częstotliwościach co HDI. to już nie tylko rząd RP robi mnie w tego, no... fallusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi