Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 W ostatnim nr ww albo wś był artykuł o chirp . Jak dla mnie pic na wode 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Krzysku zapomniales jeszcze dodac koledze ze ten 50/200 i 455/800 tez się nadaje,jednak jest on zalecany na większe glebokosci(wody morskie)na wody sródlądowe zalecany jest ten 83/200 i 455/800(i tak na marginesie Maćku nie wiem czy dobrze gdzies to przeczytałeś bo z twojego postu wynika ze piszesz o 3 przetwornikach a np.83/200 455/800 to jeden przetwornik dzialajacy w tych zakresach.)Aha czyli jak jest napisane że jest przetwornik 83/200 to on będzie działał również z częstotliwością 455/800 i będzie działał Down Scan? Nie chce zaliczyć wtopy a nie wszędzie jest dokładnie napisane co i jak. Widziałem CHRIP-y po 599$ i po 699$ stąd moje podejrzenia. Tak swoją drogą jeżeli się okaże że na Down Scana musze wydać 699$ to może lepiej zakupić w promocji HDS 5 Gen 2 ze Structure Scan W cenie 749$?Co myślicie? Wracam do spania bo dziś kolejna nocka ale w robocie postaram się poczytać jakieś porównania itp. Tak na dobrą sprawę nie wiem jakie różnice są między HDS-ami a Elite. PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Przeczytaj temat od początku i dowiesz się o wielu rzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kampol81 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Panowie czy wiecie jakie są różnice w sofcie po aktualizacji do 4.0-5.1.11 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 http://www.lowrance.com/en-GB/Software-Updates/Elite-40/Tu jest odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kampol81 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Dziękuję. Wynika z tego że żadnych ważnych zmian nie wprowadzili i raczej nie warto instalować i tracić paczkę PL. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 jesli masz z pl dystrybucji to mozesz wyslac do parkera i za free wgraja nowy soft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spider1987 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Witam. Powiedzcie prosze co lepiej wybrac lowrance elite 5 chirp z gps czy moze lowrance elite 7x chirp bez gpsa? W przypadku kupna modelu z gps ile kosztuje i co wogole trzeba kupic zeby gps dzialal i pokazywal lowisko oraz aby mozna bylo tworzyc mapy batymetryczne swoich lowisk? Ja lowie glownie na dolnym slasku takze raczej zalezy mi raczej na oprogramowaniu i mapach poludniowej Polski... Jeszcze czy ktos wie jakie wymiary w cm maja ekrany w lowrance elite 5 oraz 7 chirp, chodzi mi o porownanie wysokosc i szerokosc ekranow a nie o przekatna ekranu. Za info z gory wielkie dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 To google juz niema takiej odpowiedzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Ariel jabys dokładniej poczytal forum to na pewno znalazlbys odpowiedzi na większość twoich pytan.Jeśli kupisz echo z gps to będzie ono posiadac slot na karte pamięci na której będą się zapisywaly dane typu pozycja gps i glebokosc lowiska itp.Do określenia pozycji wymagany jest gps który jest wbudowany juz w echo,do glebokosci potrzebny przetwornik.Takze jak kupisz echo z GPS(nie wersja x) i przetwornikiem to nie potrzebujesz kupować dodatkowych ustrojst do zapisywania logow i tworzenia później z nich map.Osobiscie poleciłbym ci model 7 HDI lub CHIRP (większy obraz daje lepszy komfort interpretacji obrazu echa)no i przede wszystkim z GPS(da ci to w przyszłości możliwość tworzenia map lub korzystania z gotowych produktów)A skoro echosondy CHIRP sa nieco droższe od HDI to może poszukaj na rynku 7 HDI(może jeszcze ma ktoś w sprzedaży),byc może będzie w tej samej cenie co 5 CHIRP,a może nawet taniej.-Co do oprogramowania do tworzenia map to na początek możesz sobie sciagnac Reefmastra(działa za free przez 14 dni w pelnej wersji)-Wymiary ekranu Elitki 7 HDI to: szer.152mm wys.92mm.Mysle ze 7CHIRP będzie idealnie taka sama(to ta sama produkcja)Pozdro,Rafal Edytowane 16 Marca 2015 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Addim Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) , Edytowane 20 Marca 2015 przez Addim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spider1987 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Witam serdecznie ! Chce zakupic echosonde tylko nie moge sie zdecydowac na model? Czy wybrac lowrance elite 5x chirp czy moze dolozyc do wersji z gps czyli modelu lowrance elite 5 chirp? Budrzet 3000 z tym, ze na caly pelny zestaw! Gps to bardzo przydatna sprawa i co znajduje sie juz w echu z gps w standardzie jesli chodzi o jakosc map, interesuje mnie poludniowa Polska - dolny slask zbiorniki zaporowe i jeziora? Czy najlepiej dokupic jakies mapy multimedialne na ten teren - jakie? I jeszcze jedno pytanko do Was czym w praktyce rozni sie lowrance elite 5 chirp z gps od lowrance elite 7 chirp z gps - czy jest to tylko komfort wielkosci ekranu czy cos jeszcze je rozni? Z gory wielkie dzieki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 zacznę od dupy strony. na pewno różnią się wielkością. czy czymś jeszcze? nie wiem. map południowej Polski nie kupisz, a w oryginalnej mapie świata, Lowrance nie przewidział na terenie Polski wody. generalnie mapy robi się we własnym zakresie (po uprzednim opłynięciu akwenu) na podstawie zebranych logów.tyle wiedzy w tym zakresie posiadam, przy czym wszystkich rozumów nie pozjadałem i przy okazji mogę nie być na bieżąco w temacie dostępnych map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 giaur27 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 GPS przydaje się (kompas też) szczególnie przy nocnym spływaniu do portu- bardzo niedawno to przerabiałem na Zatoce Do tego zapisywanie miejscówek, trolling po tej samej trasie itd itp. Jak jest tylko kaska to kupuj z gps-em- jest dużo wygodniejszym mieć go od razu w urządzeniu niż stosowanie ręczniaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 GPS przydaje się (kompas też) szczególnie przy nocnym spływaniu do portu- bardzo niedawno to przerabiałem na Zatoce Do tego zapisywanie miejscówek, trolling po tej samej trasie itd itp. Jak jest tylko kaska to kupuj z gps-em- jest dużo wygodniejszym mieć go od razu w urządzeniu niż stosowanie ręczniaków.GPS przydaję się , gdy jest mgła się wypływa po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Addim Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Potwierdzam nawet na małym zbiorniku bardzo przydaje się GPS podczas mgły.Próbowałem dopłynąć do brzegu bez korzystania z nawigacji - jak się okazało po przeglądnięciu trasy zamiast 500m zrobiłem prawie 2km Na małym pontonie lub łódce bardzo łatwo zgubić kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Spider1987 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Zatem mysle, ze zdecyduje sie na Lowrance Elite 5 chirp z gps. W pelnym zestawie dostane za 2800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Sadze ze będziesz na 100% zadowolony . Ja ma 7hdi . Tez chciałem 5 kupic . Lecz jak kupowałem to piątki dopiero mieli w planach w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Bierz Lowrance Elite 7 chirp, większy ekran, więcej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Spider zlozylem Ci oferte na pw na elie 7 hdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Addim Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Poszukaj Elite 7 HDI jest tańszy od wersji z chirp a różnicy nie zauważyłem podczas pływaniaWiększy ekran bardzo ułatwia obserwację w przypadku podzielenia go na trzy części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elizaleszno Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Witam mam taki sklep kupowałem u nich, solidna firma, można po polsku z nimi przez e-mai się dogadać. Szczegóły dogadasz z nimi. Pozdrawiam. http://www.forlessthanever.com/index.phpWitam.Czy ten sklep jest na pewno pewny, jeśli tak to skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Witam na forum Sklep jest pewny, kilkukrotnie już tam kupowałem.Napisz do nich zapytaj, co chcesz kupić to (polski sklep ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elizaleszno Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Witam na forum Sklep jest pewny, kilkukrotnie już tam kupowałem.Napisz do nich zapytaj, co chcesz kupić to (polski sklep ) Witaj.Czy masz możę jakieś namiary na polską instrukcję do elite 7 HDI?Była bym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Ja niestety nie mam polskiej instrukcji do ELITE 7HDI Ale na forum jest kilku wędkarzy, co mają takie echo, może pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi