Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

hmmm. u mnie działa.

niemniej jednak, gdyby ktoś miał problemy z pobraniem proszę pisać. będziemy szukać alternatywnej drogi do przesłania pliku.

a propos. jak tam logi Krzychu? działasz coś?

po sugestii Krzysztofa mówiącej o tym, ze coś z plikiem nie halo podaję inny link do pliku PolskaAT5. mam nadzieję, że tym razem zadziała.

http://catshare.net/GorYq986YJ7YaKIs

Cały dzień próbuję to ściągnąć i mimo wpisywania hasła nie hula :/

• 0

Proszę. Podaję alternatywny link do pliku stworzonego przez Irka:

http://sendfile.pl/pokaz/308025---ZqIm.html

lub

https://www.sendspace.com/file/ddo4n0

W ostatnim czasie serwer rzeczywiście ma zajawki.

Edytowane przez ptychoo

• 0

Może moje pytanie jest dziwne, ale przy kablu prądowym w mojej Elitce jest jeszcze 2 kabel z bodaj 5 kabelkami Nimea cośtam (nie pamiętam, a nie mam jak sprawdzić bo w pracy jestem). Co z tym kablem zrobić jak tego nie używamy? Trzeba to jakoś zabezpieczyć przed kontaktem z wodą?

Kolejne pytanie, poszukuję map bazowych jezior w Irlandii. Nie chodzi mi o głębokości bo te z czasem sobie zrobię. Z tego co widziałem jest tylko Navionics a jezioro któro mnie interesuje jest bardzo słabe, tylko tory wodne są dokładne ale reszta to lipa... Bezsens jest wydawać 200€ na jedno jezioro i to jeszcze mapa tej jakości, że w 80% przypadków i tak nie będzie nic widać... Tutaj sie niestety nie spisali bo mapy Garmina są genialne... :wacko:

Pozdrawiam

M

• 0

Ten akwen ma 30 km długości Wiec to trochę potrwa. Najgorsze jest to ze nawet mapy bazowej nie ma....

Poczytaj ten temat, może dowiesz się jak dodać obrys swojej wody do mapy ....

http://jerkbait.pl/topic/12344-jak-zaimportować-mapę-satelitarną-do-echosondy-lowrance/

Edytowane przez gregor76

• 0

Witam chłopaki.

Mam pytanie odnośnie zapisywania logów. Zaraz po włączeniu zapisu dostaję informację, że zostało mi poniżej 10 min zapisu logów, minutę później dostaję informacje o 5 min tak jak na foto.

post-49629-0-22261300-1428572789_thumb.jpg

O co kaman?

Po tym nie wyłączałem sondy cały dzień i wygląda na to że logi sa, gdyż mam kilka GB plików na karcie sd.

Spotkaliście się z czymś takim?

Pozdrawiam

M

• 0

Mma prośbe do osób mających 7HDI ze Stanow o potwierdzenie, że po aktualizacji softu do najnowszej wersji nadal nie ma geofencingu.

Dodatkowo bardzo prosze o namiar od osób, które mogłyby podzielić się polską instrukcją do Elite 7 HDI.

Napisz na PW adres mail.

• 0

Dzięki chłopaki, tak zrobię! wezmę echo dziś do pracy na nockę i zakutalizuję. Pobawię się też ze zrobieniem mapy bazowej + moze coś mi sie uda stworzyć z tych logów co mam.

Pozdrawiam

M

Wyglada na to ze mieszkasz w Irlandii masz tam dostepny Insight Genesis ,social maps sa dostepne za darmo od niedawna ,jesli masz jakies logi to zarejestruj sie wrzuc je na IG , za kilka dni powinna pojawic sie tam mapa bazowa zbiornika plus glebokosc z twoich logow gotowa do sciagniecia .

• 0

Mój kolega ma sciagniete echo za oceanu,ostanio wgral nowa aktualizacje po której echo zaczelo lepiej pracować(ustapil blad o pozostałym czasie do zapisu na karcie)i wszystko działa ok,Zadnej blokady niema(ciekawostka jest to ze jak sciagal softa ze strony lowrance to jest ono opisane jako elite chirp/hdi.Nie ma już softa tylko do hdi,okazuje się ze wersje ELITE7 HDI i CHIRP smigaja na tym samym sofcie, także gdyby ktoś sciagal to nie szukac i się nie przerazac ze niema  tylko do HDI)Pozdr.Rafal

• 0

Wyglada na to ze mieszkasz w Irlandii masz tam dostepny Insight Genesis ,social maps sa dostepne za darmo od niedawna ,jesli masz jakies logi to zarejestruj sie wrzuc je na IG , za kilka dni powinna pojawic sie tam mapa bazowa zbiornika plus glebokosc z twoich logow gotowa do sciagniecia .

Andrzeju IG to płatna subskrypcja. Po wgraniu logów na stronę owszem utworzy się mapa ale jej nie możesz ściągnąć jako zwykły użytkownik. musisz mieć konto premium. Tylko użytkownicy premium moga tworzyć ukryte mapy.

• 0

Panowie, 

w temacie wgrywania map Polski at5 do HDS8 2 gen. 

Zgodnie z wcześniejszymi postami, pobraną paczkę rozpakowałem i wgrałem na czystą kartę, którą umieściłem w jednym z dwóch slotów HDS8. W drugim jest również karta. Ale po odpaleniu sondy dalej nie ma, tylko same logi zmapowanego wcześniej terenu. Gdzie jest błąd ? 
Czy może w HDS8 2 generacji trzeba użyć emulatora ? Jeżeli tak, to jak go wgrać na kartę ? 

Z góry dziękuję za pomoc :) 

• 0

wgrałeś pliki wraz z folderem BoundAT5s?

na pewno powinno się je wgrać jako zawartość takiego folderu.

poza tym jakoś słabo widzę HDS'a (pewnie dlatego, że go nie znam). dałem koledze mapę (samodzielnie wykonaną mapę wody po której pływamy), której używam na HDI. zawiesza tylko urządzenie i kompletnie nic nie widzi. wziąłem też od kolegi logi zapisane Jego sondą. pomimo słusznych rozmiarów plików, program nie potrafi z nich niczego odczytać (zapewniam, że format zapisanych logów jest prawidłowy - sl2). w przypadku kolegi mowa o HDS5 pierwszej generacji, tutaj widać, że i druga generacja nie chce "gadać".

nie mam pojęcia jak echo zachowuje się pod mapami w formacie lcm. tego tematu nie przerabialiśmy.

pozdrawiam,

Irek

• 0

Dot. emulatora Elite 5.
W folderze Elite-5 tworzysz obok plików emulatora nowy folder Maps0 i do niego wrzucasz swoją mapę z rozszerzeniem .lcm lub .at5
Mapy wrzucamy pojedyńczo.

W windows7 64 bit wyglada to tak:

C:\Program Files (x86)\Navico\Elite-5

Edytowane przez ptychoo

• 0

Mma prośbe do osób mających 7HDI ze Stanow o potwierdzenie, że po aktualizacji softu do najnowszej wersji nadal nie ma geofencingu.

Dodatkowo bardzo prosze o namiar od osób, które mogłyby podzielić się polską instrukcją do Elite 7 HDI.

Hej,

ja mam Elitke 7HDI ze USA. Mialem soft 3. i dalej nie pamiętam. Dziś sciągnełem nowy soft wgrałem i po zlokalizowaniu przez GPS działa bez problemu.