Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ledar Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Mam okazję kupić 2 letnią elite 7 hdi za 1200 zł jednak przyszła tanisza wersja elite 7xhdi bez polskiej instrukcji Edytowane 16 Maja 2015 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 No ten X robi dużą różnicę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Odgrzeję pytanie: Czy jest jakaś widoczna różnica między elitką 7 HDI , a chrip, warta 500 zł . Taką mam różnicę cenową między jedną a drugą, muszę podjąć decyzję i tak naprawdę nie wiem czy warto dołożyć te 5 stów do chrip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Powiem Ci Tak. Ostatnio plywalem z hds i zrobiłem podział jedno okno 200hz drugie okno wysoki chrip. Różnica minimalna mniej szumów . Także jak dla mnie gra nie warta świeczki. .. moim zdaniem lepiej dołożyć i kupisz hds gen 2. 5 cali mniejszy ekran ale szybkością i funkcjami poprostu miażdży serię elite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Powiem Ci Tak. Ostatnio plywalem z hds i zrobiłem podział jedno okno 200hz drugie okno wysoki chrip. Różnica minimalna mniej szumów . Także jak dla mnie gra nie warta świeczki. .. moim zdaniem lepiej dołożyć i kupic hds gen 2. 5 cali mniejszy ekran ale szybkością i funkcjami poprostu miażdży serię elite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 @siarq dzięki. ale ................. Wszystko Ok.Tylko sprzedałem H 798 bo 5" to mało czytelne szczególnie do bocznego ( jak na moje oczy ) , i kosztem bocznego chcę kupić coś 7" . HDS odpada , pływam na pontonie i ilość kabli mnie przeraża nie wspomnę o LLS i drugim przetworniku. Znalazłem Garmina 7 " w fajnej cenie z bocznym side vu, ale nikt tego nie używa i zero informacji jak się to sprawuje. HDS 7 za duży wydatek więc zostaje Elite 7 tylko czy HDI czy już Chrip , ta druga droższa o 500 zł i nadal nie wiem czy warto przeznaczyć 500 zł na Chrip. Pytam , pytam i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Te 500 roznicy chyba wolalbym Sobie odlozyc na kupke i podbierac co i raz na paliwko do plywania HDI Ci wystarczy bo to naprawde spoko sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Obstawial bym na zwykłą hdi. chrip bazuje na tym samym sofcie i przetwornika . Tak jak Ci pisałem plywalem z chripem i bez (na 1 ekranie podzielone) i naprawdę żadnego szału niema. Myślę że prawie to samo można zrobić bawiąc się ustawieniami echa.zeby jeszcze w tej wersji z chrip włożyli mocniejszy procesor to bez namysłu ja brać a tak... chyba niezły marketing . Jeśli chodzi o garmina tez ostatnio mi proponowali ponoć jest boczny si i zwykły sonar w jednym przetworniku 1 kabel. Osobiście nie miałem tego w rekach także się nie wypowiem . A druga sprawa jeśli chodzi o garmina to niewiem jak się ma tworzenie map . Bo lowrance i humminbird to reefmaster i dr Deep robi bez lipy a z garmina niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Tworzenie map w Garminie , nie osiągalne , nikt nic nie wie, nawet dystrybutorzy . Co do bocznego w Garminie to tak jak w Hummanbirdzie, jeden przetwornik, na forach za wielką wodą chwalą, nawet bardzo , na europejskich używają i chwalą , ale na morzu. Za 4200zł można kupić 7" z bocznym , cena fajna tylko że ....... Tak więc zostaje Elite 7 HDI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Tworzenie map w Garminie , nie osiągalne , nikt nic nie wie, nawet dystrybutorzy . Co do bocznego w Garminie to tak jak w Hummanbirdzie, jeden przetwornik, na forach za wielką wodą chwalą, nawet bardzo , na europejskich używają i chwalą , ale na morzu. Za 4200zł można kupić 7" z bocznym , cena fajna tylko że ....... Tak więc zostaje Elite 7 HDI.WitamKolego mógłbyś rozwinąć dlaczego zostaje Elitka a nie Garmin z si. Sam szukam czegoś około 4000 i nie wiem na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 gdzies na forum reffmastera czytalem , ze ludki wolaja o udostepnienie tworzenia map pod garmina , ale poki co jest to w powijakach. Zbyt krotko na rynku zeby odrazu sie orprogramowanie pojawilo. Jednak jesli chca wyrobis sobie marke to beda musieli cos stworzyc bo bez map to lipa.Ogolnie 7hdi spoko sprzet , mialem przez dwa sezony i sprawowala sie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 @Kapi 81- tak jak pisałem byłem prawie zdecydowany na Garmina 71 sv , na jednym przetworniku dv i sv cena 4200zł . Na pytanie czy można tworzyć mapy - brak odpowiedzi , jaki program do tworzenia map - brak odpowiedzi. ( sprzedawca i dystrybutor na Polskę ). I przede wszystkim brak opinii , przeszukałem forapytałem i zero odpowiedzi. Echo bardzo mi pasuje (cena bardzo) tylko dobrze by było coś wiedzieć jak się sprawuje w praktyce, filmiki i opisy nie oddadzą tego co i jak na wodzie. Echo bardzo popularne na morzu, amerykańce i kanadyjczycy chwalą, ale oni dostają mapy w zestawie za darmochę. Podobnież wgrana jest bazowa mapa świata , ale brak szczegółów. Dlatego właśnie chyba odpuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Czyli jak ktoś nie potrzebuje robienia map to wybór lepszy od elitki? A co z innymi firmami w tej kasie np. raymarine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Z Raymarine tez nie miałem styczności . Trzeba by poszukać na forach za wielkiej wody co tam piszą. Wydaje mi się ze wszystkie te sprzęty w danej klasie są porwnywalne coś ala shimano vs daiwa jedni wolą to drudzy tamto. Lowrance i humminbird to dwaj najwięksi producenci elektroniki dla wedkarzy . Reszta chce urwać kawałek z tego tortu i gonią konkurencję z niezłym skutkiem. Tu jest też kwestia wsparcia technicznego. Informacji o produktach. Forach . I mniej powszechny model tym trudniej się cokolwiek dowiedzieć i później zostajesz sam sobie z zagadkami i problemami.... np z lowrance niema lipy z softem upgrade u dystrybutora. Masz dożywotnio za free przy zakupie z pl .dystrybucji . Przy humminbird zapewne też tak jest. A co reszta konkurencji oferuje w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Nie wiem czy lepszy , sam mam wątpliwości , ale Garmin za tą kasę 4200 zł nie kupisz echa z bocznym sonarem z 7" ekranem.Raymarine 7" chrip w cenie Elite 7 chrip .Elite 7 to sprawdzony temat i ma wielu użytkowników, dostaniesz pomoc przy tworzeniu map itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Z Raymarine tez nie miałem styczności . Trzeba by poszukać na forach za wielkiej wody co tam piszą. Wydaje mi się ze wszystkie te sprzęty w danej klasie są porwnywalne coś ala shimano vs daiwa jedni wolą to drudzy tamto. Lowrance i humminbird to dwaj najwięksi producenci elektroniki dla wedkarzy . Reszta chce urwać kawałek z tego tortu i gonią konkurencję z niezłym skutkiem. Tu jest też kwestia wsparcia technicznego. Informacji o produktach. Forach . I mniej powszechny model tym trudniej się cokolwiek dowiedzieć i później zostajesz sam sobie z zagadkami i problemami.... np z lowrance niema lipy z softem upgrade u dystrybutora. Masz dożywotnio za free przy zakupie z pl .dystrybucji . Przy humminbird zapewne też tak jest. A co reszta konkurencji oferuje w tym temacie?Stwierdzenie "ktoś nie potrzebuje robienia map" ... chyba mało jest takich uzytkownikow.plywanie po żółtym podkładzie jest uwierz mi irytujące ( praktykowane to przez 1 sezon , totalna lipa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 @kapi 81, Garmin to dużo wątpliwości, wchodzą dopiero na Polski rynek ( nagrodami w zawodach szczupakowych sponsorem był Garmin za I m-ce były 2 szt 9" Garmin, za 2 m-ce dwa Garminy 70dv. Może za parę lat dogonią popularnością L i H , na dzień dzisiejszy nawet nie ma z kim pogadać, tel Garmin Polska nie odpowiada , dzwoniłem ze 20 razy. Dane techniczne 71 sv super, za tą cenę tylko co z tego jak nikt nic nie wie, a przedstawiciel na Polskę ma to w dupie.Czekam na email , może odpowiedzą to wtedy napiszę co z tworzeniem map i jak z softem. Poczekam z tydzień , jak nie odpiszą wezmę Elitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Softy do Garmina są na ich stronie. Pobierasz na kartę i sam aktualizujesz echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Wszystko się zgadza, tylko Mapa Garmin BlueChart g2 Mazury i Inne Polskie Jeziora [010-C1107-20] została wycofana ze sprzedaży , brak możliwości zakupu i dane z ostatniej chwili brak programu do tworzenia map. Więc pływasz tylko po konturach .Sympatyczny pan poinformował mnie, że prywatnie ktoś zrobił jakąś konwersje i sprzedaje mapy Mazur i Bałtyku , ale nie ma kontaktu z tym człowiekiem.Odnośnie Garmina tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 A ja kupiłem właśnie Garmina 70DV https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/po-wodzie/nawigacjagpszechosonda/echomap-70dv/prod122889.html Użytkuję dość krótko ale jestem bardzo zadowolony. Kupiłem w Polsce z wgranymi mapami (bez batymetrii), kontakt i info super. Żeby nie robić reklamy powiem tylko że jest to użytkownik tego forum, znany z chyba najlepszych łódek dla wędkarza Co do batymetrii to na razie zbieram logi a z Reffmastera dostałem odpowiedź że pod koniec roku powinien śmigać: "Hi Marek, ReefMaster does not support Garmin RSD files yet. We are planning on adding this feature later in 2015. Best regards, Matt Fender ReefMaster Software Ltd." więcej na forum reefmastera i tu jest ciekawy wątek: http://reefmaster.com.au/index.php/forum/mapping/192-creating-spectacular-garmin-charts-simply-from-rm?start=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 No Reef Master sie bardzo fajnie rozwija i jest naprawde mega wsparcie techniczne w razie problemow .Mat odpsiuje praktycznie w 24h. Takze jak tam skrobal tak zapewne uczynia i dojdzie obrobka dla garmina .Bo sprzet robia fajny i pchaja sie na nowe rynki. A obsluga dla garmina zwiekszy zyski dla Mata a powracajac jeszcze do Garmina to producent daje jakies oprogramowanie garminhomeport?kozystasz z tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Homeport zainstalowałem, ale jeszcze nie korzystałem. Coś nie może mi zassać pliku z dysku i chyba muszę podłączyć echo do kompa. A może coś źle robiłem, nie wiem na razie nie mam czasu ale wypróbuje. W tym linku co podałem są zrzuty z homeport właśnie. Edytowane 22 Maja 2015 przez maras5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Z dysku bez pliku konfiguracyjnego Garmina nie załadujesz plików do HomePort. Ja zgrywam z karty wyjętej z echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Z dysku bez pliku konfiguracyjnego Garmina nie załadujesz plików do HomePort. Ja zgrywam z karty wyjętej z echa.Dzięki, wiedziałem że muszę echo podłączyć ale jakoś czasu i chęci brakowało. Teraz, dzięki Tobie wiem to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thibar Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam, Poszukuję instrukcji obsługi (po naszemu) do elit7 HDI, jakby kto miał, proszę na adres: mariusztop5@wp.pl z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi