Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dokładnie stozek tez ma znaczenie . Jednak zeby pływac na trybie zawansowanym to trzeba już mieć pojęcie o tym co się ustawia... ja kiedyś tak podkrecilem echo ze ryb praktycznie wogole nie widziałem. Spr zmienić stozek i tryb.

Ryby, widzę. Na dsi wszystkie szczegóły tez widać , kamienie roslinnosc itp. Tylko te kreski zamiast bananow, wydaje mi sie ze jak byla nowa , to nie bylo tego problemu. 

• 0

szturchnij lekko przetwornik, tzn. zmień jego kąt w stosunku do wody. często minimalna zmiana jego ustawienia względem wody daje dużą zmianę uzyskanego obrazu.

sam to przerabiałem.

Dzieki na pewno sprobuje. Jeszcze panowie jakies pomysly ? 

• 0

• 0

Co by nie zakładać nowego tematu...wreszcie Elite z side imaging...

http://www.lowrance.com/en-US/Products/Fishfinder-Chartplotter/elite-7-ti-en-us.aspx

znalazłem gdzieś cenę w FI - 1099 EUR, w US obiło mi się o oczy ok 800 zielonych (z przetwornikiem totalscan)

Edytowane przez rower26

• 0

Hejka.

Ostatnio Elitka coś wariuje. Po odpaleniu jest info ze miejsce na karcie się kończy. Myślałem podczas łowienia ze to możliwe ale w domu okazało się ze mam kilkanaście GB miejsca. Dodatkowo po kilku h przestała mi rysować ślad. Znaczy się rysował się i znikał. Miał ktoś podobnie?

Pozdr

M

• 0

Co by nie zakładać nowego tematu...wreszcie Elite z side imaging...

http://www.lowrance.com/en-US/Products/Fishfinder-Chartplotter/elite-7-ti-en-us.aspx

znalazłem gdzieś cenę w FI - 1099 EUR, w US obiło mi się o oczy ok 800 zielonych (z przetwornikiem totalscan)

To wygląda jak Hybryda HDS z dotykowym ekranem i Elite. Ale przetworniki nadal chyba będą dwa. Piszą, że Structure Scan wymaga przetwornika Total Scan a dalej w specyfikacji częstotliwości 83/200 plus 455/800. Ekran powitalny jak w serii HDS Touch, układ przycisków prawie jak w HDS Touch Gen 2

• 0

To wygląda jak Hybryda HDS z dotykowym ekranem i Elite. Ale przetworniki nadal chyba będą dwa. Piszą, że Structure Scan wymaga przetwornika Total Scan a dalej w specyfikacji częstotliwości 83/200 plus 455/800. Ekran powitalny jak w serii HDS Touch, układ przycisków prawie jak w HDS Touch Gen 2

Co do ilości przetworników:

Info z profilu Fb Lowrance polska:

NOWOŚCI

Seria Elite Ti

- sonar CHIRP ( Low, Mid, High )

- Structurescan i Downscan

- GPS 10 Hz

- pełna obsługa map Navionics, C-Map, insight Genesis

- Wifi i Bluetooth

- ekran dotykowy

- sterowanie silnikiem Motorguide Xi5

- NMEA2000

- nowy zespolony przetwornik Totalscan ( CHIRP Mid/High, structurescan, downscan 455/800 kHz )

• 0

A masz gdzieś info : nowy zespolony przetwornik Totalscan (Chirp mid/high, structurescan, dowscan 455/800 kHz, 83/200 kHz) ? Ja nie neguje że może być jeden przetwornik, szukam tylko potwierdzonej informacji.

Najchętniej to chciałbym zobaczyć foty tyłu urządzenia.

Czy Parker podał już cenę ?

Edytowane przez Paprykarz

• 0

No i to jest informacja (na stronie Lowrance z podanego linku), gdzie wyraźnie jest napisane, że obsługuje wszystkie częstotliwości. Ba, jest nawet informacja, że można podpiąć ten przetwornik do HDSów gen 2 i 3.

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Witam koledzy !!

mam takie pytanko odnośnie wgrania polskiego języka do elitki 7 hdi czytałem tutaj i być może przegapiłem jedni piszą ze można drudzy ze po wgraniu softa język się kasuje jak to jest z tym chce kupil elitke ale bez polskiego menu i stad moje pytanie czy da się po ściągnięciu softu wgrać język PL?? z góry wielkie dzięki za odp pozdrawiam

• 0

Witam,

Dostałem ze sklepu nową elite 7 chirp i chciałem zapytać użytkowników, czy dobrze mi się wydaje, że wygląd przetwornika jak na zdjęciach poniżej świadczy o tym, że był on używany? Sprzedawca zapewnia, że takie przychodzą z fabryki, ale trudno mi w to uwierzyć.

Pozdrawiam

Michał

post-60642-0-41772100-1456218929_thumb.jpg

post-60642-0-46661300-1456218930_thumb.jpg