Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Witam,

Dostałem ze sklepu nową elite 7 chirp i chciałem zapytać użytkowników, czy dobrze mi się wydaje, że wygląd przetwornika jak na zdjęciach poniżej świadczy o tym, że był on używany? Sprzedawca zapewnia, że takie przychodzą z fabryki, ale trudno mi w to uwierzyć.

Pozdrawiam

Michał[/quote

Rysy raczej transportowe.

• Like 1

• 0

u mnie na przetworniku była ochronna folia którą trzeba było ściągnąć...wcześniejszego posta pisałem z telefonu i Twój przetwornik wyglądał tak jakby miał jeszcze tą folie:)..teraz gdy się lepiej przyglądam fotom, folii raczej nie ma ale i sam przetwornik nie nosi znacznych śladów użytkowania

• Like 1

• 0

Dokladnie nie przejmuj się takimi szczegółlami,jak popływasz to tak jak mówią koledzy nawet nie będziesz wiedział kiedy się to porysowalo.Wyobraz sobie ze jak popada deszcz i naniesie trochę mułu w wodzie a ty ty po tym sobie popływasz to pięknie się zmatowi jakbyś drobniutkim papierem ściernym go potraktowal.A tak poza tym, te czujniki wklejają do dna łodzi od wewnątrz uprzednio porządnie matowiąc go papierem sciernym i potem na klej.Tak zamontowany czujnik pokazuje bez problemu to co pod łodzią mamy w wodzie.

• Like 1

• 0

Bardzo dziękuję wszystkim!

Trochę się zdziwiłem po otworzeniu pudełka i zobaczeniu porysowanego przetwornika. Teraz przyjrzałem się pozostałym elementom i całkowitej pewności, że jest to przyczyną mieć nie mogę, ale widać wyraźnie, że woreczki ze śrubkami są podziurawione przez ich końcówki w dziesiątkach miejsc, także najwyraźniej to co widać na przetworniku są to faktycznie ślady po transporcie i interakcji z zawartością pudełka.

Lowrance, Lowrance, już ich lubię B)

• 0

Wybaczcie post pod postem, ale dla świętego spokoju jeszcze zapytam - ile pinów ma przetwornik 83/200-455/80?

weź wtyczkę i policz

do 5...

P.S.

Przetwornik jest luzem w pudełku, podczas transportu zawsze trochę się poobciera o tekturę pudełka i inne akcesoria.

podobnie ślady na ekranie urządzeń, które nie mają pokrywy ochronnej, robią sie nawet przez folię.

Nie dajmy się zwariować.

• Like 1

• 0

bierjoza, dzięki. Na stronie szwedzkiego sklepu z którego zamawiałem echo była informacja, że ten przetwornik jest siedmio pinowy i skołowaciałem, jako że nie ma na nich żadnych oznaczeń.

Nie dajmy się zwariować!  ;)

Bo to jest standardowe złącze Lowrance - niebieskie7 pinowe jak najbardziej-  tylko w tym przetworniku  dwa z nich nie są obsługiwane. dlatego masz 5

• Like 1

• 0

Witam,

Dostałem ze sklepu nową elite 7 chirp i chciałem zapytać użytkowników, czy dobrze mi się wydaje, że wygląd przetwornika jak na zdjęciach poniżej świadczy o tym, że był on używany? Sprzedawca zapewnia, że takie przychodzą z fabryki, ale trudno mi w to uwierzyć.

Pozdrawiam

Michał

Nie świadczy to o fakcie używania. Przetworniki w Elitkach są pakowane "luzem" w pudełku i latają jak żyd po pustym sklepie - rysują się w transporcie. Każda nowa którą sprzedałem miała porysowany przetwornik.

• Like 1

• 0

Panowie, nie wiem czy było. Jak było to przepraszam.

Jakiś sposób na pozbycie się tych paskudnych zacieków z wyświetlacza? Coś co by zapobiegło robieniu się tego w przyszłości?

post-49629-0-40641000-1457956983_thumb.jpg

Deszcz i fala + słońce i prawie nic nie widzę na mojej Elitce. Trzeba się "nawyginac" pod odpowiednim kątem co by coś zobaczyć.

Pozdr

M

• 0

Jakiś sposób na pozbycie się tych paskudnych zacieków z wyświetlacza? Coś co by zapobiegło robieniu się tego w przyszłości?

attachicon.gifP1100248.JPG

Deszcz i fala + słońce i prawie nic nie widzę na mojej Elitce. Trzeba się "nawyginac" pod odpowiednim kątem co by coś zobaczyć.

Pozdr

M

Ja wożę w coverze taki mini spray za kilka złotych. Szmatka do tego jeździ tam również . Psiknięcie i po bólu.

A z tymi ekranami w Lowrance rzeczywiście jest coś nie tak. To samo miałem w HDS-ie. W Garminie jest dużo lepiej, nie widać tak mocno zacieków.

• 0

Pany ja często pływam w takiej fali na mojej oponie, że nie ma 30 sek bez kontaktu z wodą. Czyszczenie szmatkami na bank wypróbuje ale szukałem raczej jakiegoś innego rozwiązania.

Coś bardziej ala krem do masek dla nurków co by nie parowało i woda po tym spływała "jak po kaczce". Nikt nie kombinował w tą stronę?

Pozdr

M

• 0

attachicon.gifP1100248.JPG

Pozdr

M

Foli ochronna naklejana taka  jak na tablet zalatwia sprawę raz a dobrze,pozbedziesz się kłopotu  na zawsze.Po naklejeniu tworzy się dodatkowy filtr dajacy fajny efekt ,a jak napada ci na ekran dosłownie sciagniesz wode palcem i schodzi jak po kaczce.Ja doczyscilem swój ekran sciereczka do optyki,kupilem folie do tableta 10 cali,docielem na wymiar,przykleilem i zastanawiałem się dlaczego tak długo z tym zwlekałem.Poprostu rewelacja,polecam patent

• Like 1

• 0

Foli ochronna naklejana taka  jak na tablet zalatwia sprawę raz a dobrze,pozbedziesz się kłopotu  na zawsze.Po naklejeniu tworzy się dodatkowy filtr dajacy fajny efekt ,a jak napada ci na ekran dosłownie sciagniesz wode palcem i schodzi jak po kaczce.Ja doczyscilem swój ekran sciereczka do optyki,kupilem folie do tableta 10 cali,docielem na wymiar,przykleilem i zastanawiałem się dlaczego tak długo z tym zwlekałem.Poprostu rewelacja,polecam patent

Dzięki Rafał.

Zamówiłem właśnie folię na tableta i pewnie w piątek ją dostanę. Fajny pomysł.

Pozdr

M