Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Rozumiem. Tak robiłem. Opcje ustawień mapy na ekranie wyswietlającym tylko mapy. I nie ma tej opcji. A wersja oprogr. to 1.1.0 - 1.92.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zadzwoń do Parkera w sprawie wysyłki na aktualizację lub faceebo.... i tam ich z molestuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Toż to jest pierwszy soft paczka do parker city. Jednak prawie dał bym rękę obciąć że to tam jest i to w tym sofcie Edytowane 31 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Kurde jeśli ja tego nie potrafię znaleźć to masakra. Otwierałem każdą opcję. Do elite 5 sam sobie aktualizowałem soft. W tym przypadku nie wystarczy ściągnąć najnowszej paczki i samemu zgrac na microSD i do echa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zadzwoń do Parkera w sprawie wysyłki na aktualizację lub faceebo.... i tam ich z molestuj.tak zaproponowali, j.polski w menu jest mi obojętny, może sam w 3,5 minuty ściągnę sofcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jeśli Ci ni zależy na pl, to ściągaj. Podobno soft EU był stabilniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Dokładnie ze strony producenta . Masz chyba teraz v6.0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Tylko się normalnie boję, bo jak znowu nie znajdę cieniowania to mnie zbanują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Jeśli Ci ni zależy na pl, to ściągaj. Podobno soft EU był stabilniejszy.@ptychoowszystkie paczki językowe sa tak samo stabilne. Mozna mówić wyłacznie o róznicach pomiędzy wersjami rózniącymi sie numerem a nie pomiedzy pakietami językowymi.Nie ma czegos takiego jak soft EUsa następujące paczki jezykowe:Standard Language packRussian/Ukrainian Language packEastern European Language packAsian Language pack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) nie zgodzę się.swego czasu, jako posiadacz Elite 7 HDI, miałem oprogramowanie w wersji polskiej. jako, że wszystkie sprzęty elektroniczne wyposażone w instrukcję obsługi w języku polskim stanowią dla mnie olbrzymią zagadkę, postanowiłem sięgnąć do instrukcji oryginalnej, pisanej w cywilizowanym języku. to samo zrobiłem z oprogramowaniem. ściągnąłem oryginalne, ze strony producenta, z oryginalnym, cywilizowanym językiem. zaznaczam, że wersja oprogramowania była dokładnie ta sama. echo ożyło, protestów (zawieszania się) było zdecydowanie mniej, a sama obsługa stała się zdecydowanie przyjemniejsza i łatwiejsza (intuicyjna). polskie menu potrafi sporo namieszać. aaa, co jeszcze warto zrobić - przejście na jednostki imperialne zupełnie zmienia zachowanie Elite 7 HDI. nie wiem jak reagują inne "sprzęty". Edytowane 1 Lutego 2017 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Ok nowy soft pomógł.Żadnego cieniowania nie musiałem włączać- być może było włączone. Po ponownym uruchomieniu echa od razu wykryło mapę Social z numerem. Ustawione jest na metry. Glębokość wody też podawana w metrach.Pozostaje mieć nadzieję, że autor mapy robił ją w miarę dokładnie. Ale czuć,że przy wczytywaniu mapy z karty przydałby się dobry proc i ram Edytowane 1 Lutego 2017 przez bassy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 No hdi to urządzenie ogólnie ok . Jednak jest odczuwalny brak mocy . Szczególnie przy dużych kolorowych mapach. Pływałem z nią 1.5 sezonu i milo wspominam. Chodź nie raz pomstowalem na wodzie jak ponad godzinne mapowanie wody szlo psu na budę. Bo echo się lubialo zwiesic.Jak chcesz większej mocy i komfortu to elite TI spełni oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 spełni albo nie. ja zaczynam kombinować czy nie popełniłem błędu odpuszczając Twojego HDS'a.teraz w głowie mam dwa scenariusze - 12Ti, lub nieco mniejszy HDS (opcjonalnie Carbon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 apetyt rosnie w miare jedzenia :)Moim zdaniem, jesli budzet pozwala , to bierz carbon i raduj sie z zakupu. Nie bawilem sie nim jeszcze, bo ma byc z koncem lutego w pl. Ale z filmiku yt wypada lepiej od gen3 , napewno szybciej przezuca strony, kolory ladne. Takze sadze iz drzemie w nim moc. tylko ciekaw jestem czy na ss3d sie polepszy. bo przy gen3 to szalu z plynnoscia niema. Przy sprzedazy gen3 tez myslalem o TI 12" , jedank , wole troche mniej cali na korzysc jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 właśnie rzeczona jakość (w tym przypadku w obrazowaniu) jest niewiadomą do której nie wiem jak podejść. cały czas nie wiem czy więcej zobaczę na mniejszym (aczkolwiek z wyższą rozdzielczością) ekranie, czy może na większym (bo jakość może być zadowalająca).porównać nie mam gdzie, a na eksperymenty mnie nie stać.ten sezon chyba przepływam na posiadanej dziewiątce, a w tzw. międzyczasie może dowiem się czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Moim zdaniem ,na mniejszym ekranie w ciut większej rozdzielczości więcej nie zobaczysz. Cała akcja rozbija się wsumie o podział okien. Przy 4 oknach na 7" jest...słabo. przy 9" jest dużo lepiej.a na 12" super. Tylko 12" to już jest kawał grzmota.mobilność lekko leży no i prądy juz tez chyba około 5A. To i aku większe trza.carbon ma większą rozdzielczość i lepsze bebechy . Może przy nim na strumieniowaniu obrazu na tablet będzie lepiej niż przy gen 3. Jeśli tak to można 7" carbon i tableta 12". Do testów. Jeszcze trochę czasu. Jak sprawdzę to dam znać jak wypadl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 jak lubię zimę, tak w tym przypadku z niecierpliwością czekam na Twoje testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Mam elit 7HDI i w życiu już nie kupie 5 cali. Edytowane 15 Maja 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Mam elit 7 i w życiu już nie kupie 5 cali.5 cali bez SI przy podziale na dwa jeszcze się jako tako sprawdza. Z SI to minimum 7 cali i podział na 2,3 . A najlepiej 9 cali. Powyżej to sprzęt już mało mobilny sie robi, chyba że ktoś na stałe ma zamocowane echo na łódce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie sklecili i do sieci nie wrzucili . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Ma ktoś może mapę czorsztyna i rożnowa ?Może być konturowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Addim Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Również przyłącze się do pytania Kolegi szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Panowie, taka mapa kompletnie nic nie wnosi. Widać na niej co prawda, że jest się na wodzie, a nie na "łące" ale to naprawdę mało przydatne informacje (chyba, że pływa się we mgle - tylko wówczas może być "pomocna").Drugą sprawą jest to, że bardzo łatwo można taką "mapę" zrobić samemu. Kwestia obrysowania linii brzegowej zbiornika w jednym z wielu programów (QGis, Global Mapper, SAS Planet i parę innych) lub po prostu w Google Earth i wyeksportowania pliku kml. Posiadając ten plik "wypluwa się" mapę w formacie AT5 lub (co w przypadku mapy bez jakichkolwiek danych jest korzystniejsze i zajmuje mniej miejsca na karcie) lcm. Oczywiście potrzebny jest do tego program, no ale nie da się stworzyć czegoś z niczego do tego bez narzędzi.Warto też sprawdzić Social Map (https://gofreemarine.com/insight-genesis/community/). Nigdy nie sprawdzałem czy powyższe akweny są dostępne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) . Edytowane 25 Maja 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 czorsztyn chyba gdzies mialem , a roznowa nie. musze pogrzeba w czelusciach dysku, za freeko tez mozna sobie wypluc . watek jak zrobic mape sat. sciagnac dwa programy global mapper i IMCNie bądź leniem i szanuj język którym się posługujesz. Popraw ten bełkot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi