Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Wrzucam fotki z wczoraj z Elitki 7HDI Na pierwszym zdjeciu na 100% drobnica na drugim kreski na DI to sandaczeHej, Ten czerwony łuk na 12 m, na pierwszej fotce (zwykły obraz), a na DSI mały punkcik... to ryba? Zbytnio się nie znam na tym, dopiero się uczę wszystkiego w swojej Elitce 7 HDI....bo to moje 1 echo i wcześniej nie miałem doświadczenia w tym temacie....A i jeszcze jedno masz jakąś wrzuconą swoją mapkę na kartę (obraz z kierunkami i zaznaczeniami), bo ja mam kartę tę co była w pudełku i tam jest "NAVIONICS" ale nie wiem co to za mapa... Edytowane 2 Grudnia 2013 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Pewnie ryba (szczupak ? albo pstrąg?) ale głowy bym sobie uciac nie dał.Mapy robię sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Hej, Ten czerwony łuk na 12 m, na pierwszej fotce (zwykły obraz), a na DSI mały punkcik... to ryba? Zbytnio się nie znam na tym, dopiero się uczę wszystkiego w swojej Elitce 7 HDI....bo to moje 1 echo i wcześniej nie miałem doświadczenia w tym temacie....A i jeszcze jedno masz jakąś wrzuconą swoją mapkę na kartę (obraz z kierunkami i zaznaczeniami), bo ja mam kartę tę co była w pudełku i tam jest "NAVIONICS" ale nie wiem co to za mapa...Ta karta navionics w pudełku to specjalnie przygotowana karta na którą możesz za opłatą ściągnąć mapę ze strony Navionicsa. Procedura jest opisana na pudełeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jak to jest z tymi mapami.Czy nasze polskie jeziora są już w pamięci karty czy trzeba specjalnie za nie bulić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Jeżeli chodzi o nasze polskie, to lipa jest.... Nawet na drogim jak cholera Navionicsie dobrze zrobione są tylko jeziora mazurskie, reszta to obrysy bez batymetrii Międzyodrze też jest nieźle wykonane ale to nie jeziora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Polecę w tym przypadku maximapę szlak wielkich jezior mazurskich + zegrze na pewno tańsza niż navionics. Miała być również maximapa Wigierskiego PN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 wrzucalem zdjecia maximapy z elitka 7 kilka stron wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Polecę w tym przypadku maximapę szlak wielkich jezior mazurskich + zegrze na pewno tańsza niż navionics. Miała być również maximapa Wigierskiego PN.Może jakieś bliższe informacje na temat Maximapy WPN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Mam wgraną tylko Zegrze + szlak WJM, jak kupowałem gdzieś koło czerwca tego roku to Wigierskiego PN jeszcze nie było. http://www.maximapa.pl/?p=5 Cały czas wisi informację że będzie gotowa do 30 lipca. Może już jest ? Wersja SH będzie hulała na HDSach oraz Elite 7 Edytowane 6 Grudnia 2013 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Widać dla naszego kraju strasznie wolno idzie rozbudowa map. Przy tej technice jaką dziś mamy i sprzęt jaki dziś jest dostępny w PL , map robionych powinno być o wiele więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Problem polega na tym, że jest zbyt mało chętnych na zakup. To się producentowi średnio pewnie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę. Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala. W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS Edytowane 7 Grudnia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kiedyś natknąłem się na informację, że w stanach jest zarejestrowanych w związkach i stowarzyszeniach wędkarskich około 40 mln członków. To jest inny rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę. Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala. W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery .To prawda, rozmawiałem o tym projekcie z twórcami. Niestety, jak już uda się mi wybrać na ryby to chciałbym powędkować.... Z powodu braku czasu przestałem uczestniczyć w zawodach wędkarskich, szkoda mi każdego dnia i każdej godziny. Podejrzewam, że wielu z nas ma ten sam problem i mapa tak szybko nie powstanie I obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Mapy nie powstaną na pewno szybko bo wynika to też przede wszystkim z mentalności naszej. Każdy się boi, że mu "jego" ryby wyłowią i... słusznie. Większość z nas jak ma jakąś "tajną wodę" to jej pilnuje, strzeże bo wiadomo co się z nią stanie jak publicznie do wiadomości poda gdzie co i jak. Taki kraj jaka mentalność narodu, a Polska biedna jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek77 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam. Szansa jest, ale może nieźle odchudzić portfel. Z tego co się orientuję to paczki językowe mają lokalni dystrybutorzy (w Polsce - Parker Poland). Jeżeli zależy Ci na języku pl to kupowanie echa w UK może być nieopłacalne. Jeśli przeżyjesz tylko z angielskim menu to różnica finansowa będzie na pewno odczuwalna. Jeżeli parker w ogóle zgodzi się wgrać Ci paczkę językową z PL to na 100% skasuje jak za zboże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 multimati Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Odpowiedz z parkera Dzień dobry, Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna. Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym: - urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto - urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Dobrze , że moja z pierwszego wypustu z U.S.A. bez cudownych blokad itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Odpowiedz z parkera Dzień dobry, Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna. Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym: - urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto - urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient. PozdrawiamRozumiem, że sapią jak urządzenie jest spoza EU ale kupione w Unii powinni zrobić za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Jak ktoś ma problem z menu angielskim to już zapisać się na kurs takiej wyjdzie i w głowie więcej Edytowane 19 Grudnia 2013 przez Kajtelek2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 multimati Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) ameryki nie odkrłem ale na stronie http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/Elite-7/jest wersja 2.0 tylko pl też brak Edytowane 19 Grudnia 2013 przez multimati 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 ameryki nie odkrłem ale na stronie http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/Elite-7/jest wersja 2.0 tylko pl też brakMało tego, jak zainstalujesz ta wersję a masz wersję z PL menu, to już po niej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 multimati Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Trza szukać u towarzyszy oni na bank mają to już obcykane i sa w tej samej paczce jezykowej co plgdybym miał jakąś wersje nawet najstarszą z językiem pl spróbowałbym podmienic jezyk do wersji 2.0musiał to by być soft nie wgrany w echo (bo taki mam ) tylko do wgrania zapisany na jakimś nośniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi