Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 @multimati, nie mają.... mają ten sam problem co my. Czytałem w październiku na ich forach, ( a za moich czasów jeszcze uczyli tego języka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek77 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Widzę że nie jest to ani tani ani łatwy temat do załatwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Napiszę któtko. Jeżeli to real, a nie demo to pięknie maluje. Takich zdjęć brakowało do podjęcia decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 multimati Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Cześc Rafał ja już te zdjęcia widziałem Jezeli wyczytam(dowiem sie) ze ta moja elitka nie ma blokady to pewnikiem długo nie wytrzymam i wgram najnowszy soft bez plNa tą chwile nie udało mi sie jeszcze ustawić tak jak u Ciebie echo żeby pięknie rysowało np krzaki ,byłem tylko raz nad wodą ale już echo pokazało pięknie sandałkinamierzone i kontakt był a to najważniejsze.Studjuje teraz Twoje wskazówki odnośnie użytkowania echa w sobotę ponowne i ostateczne testy w tym roku nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Super zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 multimati Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Kilka ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam,nadszedł czas na wymianę echa i tak sobie myślę że ta elitka byłaby w sam raz. Przeczytałem wątek od początku, ale że pewne informacje są już nie aktualne proszę o poradę czy lepiej kupić ją z "polskiego" obiegu czy ściągać ze Stanów.Mam możliwość kupna jej w Stanach, ale...: Nie znalazłem w sprzedaży tej wersji z końcówką 002 i choć brak polskiego menu raczej mnie nie martwi, to jak to wygląda z blokadą?W Polsce wychodzi bardzo drogo bym powiedział, ale chyba wtedy nie muszę się martwić uaktualnieniami (jakieś dopłaty itp.)Co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 multimati Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Miałem oprogramowanie z menu pl zassałem 2.0 ze strony lowrance menu pl się straciło mam echo ze stanów z końcówką 001 elite 7 nie mają blokadyKupuj gdzie taniej menu EN to prosta sprawa Zrobiłem sobie screny z jezyka pl kilka przykładów poniżej ,mogę je w razie czego udostępnić menu EN jest proste jak 2x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Mulitmati,czyli masz 7 HDI z końcówką 001 i nie ma blokady? Mi brak polskiej wersji nie przeszkadza. A masz system metryczny czy en?Widzę więc że nie warto przepłacać i trzeba zza oceanu zassać bo u nas każdy chce zarobić a najwięcej państwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 multimati Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dokładnie tak -zginęło tylko menu pl system metryczny brak blokady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź. Szukam więc w Stanach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Witajcie. Ja się , tez dołączam do rozmowy. Tez zakupiłem ten model Elite7 HDI, czekałem trzy tygodnie i się doczekałem. W domu dopiero miałem bonus. W sklepowym modelu wszystkie języki , a w tym co kupiłem , pakiet podstawowy. Ale załamka , na szczęście jestem dwujęzyczny Ale za to cena nie za wysoka , na początku kosztowała 11000 sek. ,a teraz kupiłem ja za 6995 sek. na złotówki 3217 zł. Uważam ze to dobra cena, w zestawie miałem dwie puste dodatkowo karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziubas123 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Witam jaka jest różnica między Elite-5 HDI a Elite-7 HDI oczywiście poza ekranem bo różnica cenowa przy tej kwocie jest znikoma (jeśli dobrze patrzę) jeśli tylko wielkość ekranu to chyba nie ma sensu kupować 5 i dołożyć do 7 dobrze myślę ?? czy coś pokręciłem (dopiero się uczę ) już wiem o co chodzi z tymi cenami mój błąd porównałem cenę 7 bez gps-u z 5 z gps-em małe niedopatrzenie xD to od razu zapytam lepiej wybrać mniejszą z gps-em do którego i tak nie mam map na moje zbiorniki czy lepiej 7 bez za to z większym ekranem ceny porównywalne ? Edytowane 2 Lutego 2014 przez dziubas123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Wydaje mi się ze Elite5 HDI , to młodszy brat 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam, Panowie na stronie lowrance pojawiła się najnowsza aktualizacjia , czy ktoś może już instalował i ma jakieś opinie na jej temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam. Kupiłem elit 7 hdi w Polsce z polskiej dystrybucji (niby ) a mam nr 000-10966-001 .Po załapaniu sygnału przez gps jezyk zmienia się na EN , niby mogę potem ustawić PL. Coś żle robie czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam. Kupiłem elit 7 hdi w Polsce z polskiej dystrybucji (niby ) a mam nr 000-10966-001 .Po załapaniu sygnału przez gps jezyk zmienia się na EN , niby mogę potem ustawić PL. Coś żle robie czy jak ? Witam, fakt połączenia się urządzenia z satelitą GPS nie ma wpływu na aktualnie obsługiwany język chyba że uruchomi sie geofencing i rzeczywiście język wtedy zmieni się na angielski ale wtedy nie będzie również jednostek metrycznch i powinien pojawić się komunikat ( z tego co udało mi się wyczytać na internecie , choć dotyczyło to HDS-ów a nie Elite-k ) . Oznaczenie 000-10966-001 oznaczenie wersji z przetwornikiem 83/200 + 455/800 HDI więc tu nie ma nic dziwnego . Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta . PozdrawiamJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta . Aktualizacja tak ale tylko wersją z polską paczką językową - inaczej polskie menu idzie szczekać nawet w przypadku echa z polskiej dystrybucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jestem po instalacji nowego softu 3.0 do Elite 7 HDI i gdyby ktoś się zastanawiał czy jest Geofencing to informuję że NIE więc sprzęty zza wielkiej wody można spokojnie aktualizować bez obawy ( oczywiście po instalacji brak języka Polskiego ) . Echo na nowym sofcie śmiga dość szybko . Poza rzeczami które podane są na stronie producenta zauważyłem że zwiększono możliwości zoom-u na mapach do zakresu 5m. To tak na szybko pierwsze spostrzeżenia po instalacji . PozdrawiamJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Witam, fakt połączenia się urządzenia z satelitą GPS nie ma wpływu na aktualnie obsługiwany język chyba że uruchomi sie geofencing i rzeczywiście język wtedy zmieni się na angielski ale wtedy nie będzie również jednostek metrycznch i powinien pojawić się komunikat ( z tego co udało mi się wyczytać na internecie , choć dotyczyło to HDS-ów a nie Elite-k ) . Oznaczenie 000-10966-001 oznaczenie wersji z przetwornikiem 83/200 + 455/800 HDI więc tu nie ma nic dziwnego . Na początek zaczołbym od przywrócenia ustawień fabrycznych i przeprowadzenia na nowo procesu instalacji oraz po tym zabiegu zaktualizowałbym wersje oprogramowania do najnowszego ze strony producenta . PozdrawiamJanusz Jeżeli chodzi o oznaczenia sugerowałem się tymfaktycznie wdrał się bląd czyli podsumowujac dla potomnych: 000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu 000-10966-002 - model na PL - wsio hula - aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski, do wgrania w Parkerze Po twardym resecie sprzet wrocil do zycia. Aktualizacja do 3.0 z paczką pl według tego co mi powiedział sprzedawca tylko u dystrybutora sprzętu czyli kurier i wio za kazdą aktualizacją Edytowane 21 Lutego 2014 przez gregor76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witajcie !Posiadam Lowrance 4x Elite z GPS, polskiej dystrybucji, zastanawiam sie nad zmiana na Elitę 5x HDI lub 7HDI używam tylko na pontonie.Gdzie kupić czy ktoś dysponuje pewnym adresem sklepu za wielka woda, czy mogę napotkać problem blokady gps ?Stara będę chciał sprzedać zastanawiam sie czy sklep będzie chciał pójść na wymianę na nowy model, może wtedy zdecydował bym sie na zakup w kraju. Pozdrawiam Michał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witajcie !Posiadam Lowrance 4x Elite z GPS, polskiej dystrybucji, zastanawiam sie nad zmiana na Elitę 5x HDI lub 7HDI używam tylko na pontonie.Gdzie kupić czy ktoś dysponuje pewnym adresem sklepu za wielka woda, czy mogę napotkać problem blokady gps ?Stara będę chciał sprzedać zastanawiam sie czy sklep będzie chciał pójść na wymianę na nowy model, może wtedy zdecydował bym sie na zakup w kraju. Pozdrawiam Michał .Chyba wkradł się błąd do twojego opisu ponieważ Elite 4X nie posiada GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Witam. Pomoże ktoś rozszyfrowac to ujecie bo dzisiaj pierwszy dzien na wodzie i nie wiem czy to drobnica i wieksze ryby w kolo czy jakas przeszkoda Edytowane 23 Marca 2014 przez gregor76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 szkoda ze niema widoku w DSI bo to chyba krzak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) Za bardzo sie na tym jeszcze nie znam ale to dosc daleko od brzegu wiec skąd tam krzaki .... [/url] [/url] Edytowane 23 Marca 2014 przez gregor76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi