Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam kolegow wędkarzy.jestem obecnie zdecydowany na zakup Elitki 7 HDI i mam takie pytanko,czy można gdzies pobrać z neta mapki na lowiska na dolny slask(interesowaloby mnie na początek zbiornik w Zagorzu Slaskim,Jezioro mietkowskie i ewentualnie Otmuchow/opolskie/)wiem ze to echo ma możliwości robienia takich mapek ale na początek przydaloby się cos na start(w przyszłości jeżeli wykonam sam takowe chętnie podzielę się wynikami mojej pracy)Czy orientuje się ktoś czy jest jeszcze możliwość pobrania Dr.Depth ewentualnie jakiś inny program do tworzenia takich map(może ktoś cos doradzi?)Podobno insiht Genesis jeszcze nie działa na Polske.Proszę o odpowiedz na forum ewentualnie na priv.Pozdrawiam was.Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jeżeli pytasz o mapy z batymetrią to będzie ciężko, jeśli nikt ich sam nie zrobił to raczej nie ma w ogólnie dostępnej sprzedaży. Dr Depth nie jest już dostępny z tego co wiem wykupił Humminbird. Jeśli chodzi o Mapy batymetryczne w polsce to Maximapa ew Navionics. Maximapa to jeziora mazurskie i Zegrze o południu Polski nic nie słyszałem. W nowym WW czytałem artykuł Pana Karpińskiego i polecał nowy program który jest alternatywą dla Dr. Depth nazywa się Reefmaster http://reefmaster.com.au/Insight genesis jest już dostępny w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Jeżeli pytasz o mapy z batymetrią to będzie ciężko, jeśli nikt ich sam nie zrobił to raczej nie ma w ogólnie dostępnej sprzedaży. Dr Depth nie jest już dostępny z tego co wiem wykupił Humminbird. Jeśli chodzi o Mapy batymetryczne w polsce to Maximapa ew Navionics. Maximapa to jeziora mazurskie i Zegrze o południu Polski nic nie słyszałem. Nie jest dostepny ? A tutaj niby dalej go oferują ?http://www.drdepth.pl/indexpol.html Edytowane 25 Marca 2014 przez gregor76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Nie jest dostepny ? A tutaj niby dalej go oferują ?http://www.drdepth.pl/indexpol.htmlZadzwoń do nich - myślę, że Cezary potwierdzi brak możliwości zakupu. ThinkBig był kiedyś dystrybutorem tego oprogramowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Nie jest dostepny ? A tutaj niby dalej go oferują ?http://www.drdepth.pl/indexpol.htmlhttp://www.drdepth.se/ Zapraszam do źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 http://www.lowrance.com/en-US/News/Lowrance-Elite-Chirp/ Ewolucja Elite 7 i 5 może być ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Krótkie pytanie - bo o 7 HDI to już wiem, ale czy 5 HDI zza wielkiej wody ma gefencing czy nie? Menu pl mi nie potrzebne, ale miło by było jakby mapy działały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) nudzilo mi sie i zrobilem dzis takie cudo Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez janih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 To voltomierz? Przecież jest w echu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 jest w echu wiem wiem, docelowo poleci na lodke, ale tak sobie dorzucilem by kontrolowac naladowanie akumulatorow z covera bez wlacznania echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wilims Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 wrzucilem dzis Maximape, oto kilka screenow robionych telefonem co oznacza kolor ciemno niebieski bo już sam nie wiem czy głębokie miejsca czy agresywne uskoki? bo np: na zdjeciu nr 6 jest na samym środku wysepka jest 5m kolor niebieski jasny, natomiast przy brzegu głebokość 5 m kolor c.niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Panowie mam pytanie dotyczące map Navionicsa. Ściągnąłem sobie elite 7 ze Stanów, wcześniej miałem elite 5 do której dokupiłem mapy Bałtyku z całym wybrzeżem szkierowym Szwecji. Wcześniej wszystko hulało a teraz nie działają mapy. Za miesiąc wybieram się na szkiery i chciałbym aby wszystko działało.... Dodam, że echo jest z polski menu i nie robiłem żadnych aktualizacji. Proszę o pilną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jeżeli miałeś mapy Navionicsa to musi działać. Sprawdź w menu mapy jakie są ustawione. Domyślnie echo jest ustawione na mapy Lowrance, trzeba to zmienić na ustawienie Navionics. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Kolego Wilims odpowiem po swietach na Twoje pytanie( konkretnie podpierajac sie fotkami) bo narazie ciezko z czasem ale pi razy oko im ciemniej tym glebiej na maxi mapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radanet Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Kolego problem w tym, że zmieniam w ustawieniach tak jak piszesz i nic. A w związku z tym że kupiłem w Stanach nie ma jakiejś blokady na mapy europejskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Nie ma żadnej, blokady. Licencja jest przypisana do karty i nie ma takiej możliwości aby echo blokowało mapę. Wielokrotnie wkładałem mapę Navionics 44XG do wielu różnych Elite 7 HDI z US i zawsze mapa chodziła. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to uszkodzony slot na karty. Wejdź do menu i sprawdź czy echo widzi kartę microSD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witajcie. Moja gubi głębokość. Jak mam ustawiona na auto głębokość jest ok. , jak ustawie na 30m , to gubi głębokość i często wyświetla 0. Wygląda tak jak by miała problemy z odczytem głębokości. Jakies rady koledzy ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Robert mysle ze to wina złych ustawien w trybie recznym o czym informuje instrukcja obsługi"gdy urządzenie działa w trybie recznym ,użytkownik może nie odbierać zadnych odczytow glebokosci lub może odbierać nieprawidowe o niej informacje"podobnie jest gdy ustawiamy zasieg specjalny czyli gorna i dolna granice wycinka slupa wody która nie obejmuje powierzchni może dawac takie same efekty.Jezeli ostro(namieszales) w ustawieniach w trybie recznym to chyba tylko pozostaje wyzerować dany tryb połowowy do ustawien domyślnych,moze to pomoze.Podsumowujac jeżeli echo działa poprawnie w trybie auto to mysle ze możesz być spokojny o sprzet.Nalezy dojść do precyzji w trybie recznym żeby echo wskazywalo poprawne paramertry ponieważ jest on zalecany tylko dla zaawansowanych uzytkownikow(ale jak to mowia trening czyni mistrza)Pozdrawiam.Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witajcie. Może ktoś podrzuci link do sprawdzonego sklepu z za dużej wody . Chcę kupic Elite 7 hdi. Z góry dzieki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam mam taki sklep kupowałem u nich, solidna firma, można po polsku z nimi przez e-mai się dogadać. Szczegóły dogadasz z nimi. Pozdrawiam. http://www.forlessthanever.com/index.php Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz.w Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Witam, czy elite 7hdi bez gps wyświetla napięcie akumulatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Witam, czy elite 7hdi bez gps wyświetla napięcie akumulatora ?Tak, wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Każda kupiona w USA 7ka ma geofencing ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Koledzy niema ktos może zapisanych jakichkolwiek logow z sonaru z elitki 7 HDI?Zdrowie niestety przykulo mnie chwilowo do lozka i niemam możliwości poplywania z moim nowym sprzętem.Za to chętnie sprobowalbym się pobawić w dr.d w tworzenie jakies mapki.Jesli ktoś bylby tak zyczliwy to proszę podeslac na priv ewentualnie na forum jeśli to nie jakiś sekret.Pozdrawiam,Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 celestyn Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witam wszystkich uczestników forum.Jestem nowym zrówno forumowiczem jak i posiadaczem Elite 7 x HDI. Ponieważ moja echosonda przyjechała z USA zwracam się z gorącą prośbą - może ktoś byłby w stanie udostępnić mi instrukcję po polsku. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi