Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam kolegow wędkarzy.jestem obecnie zdecydowany na zakup Elitki 7 HDI i mam takie pytanko,czy można gdzies pobrać z neta mapki na lowiska na dolny slask(interesowaloby mnie na początek zbiornik w Zagorzu Slaskim,Jezioro mietkowskie i ewentualnie Otmuchow/opolskie/)wiem ze to echo ma możliwości robienia takich mapek ale na początek przydaloby się cos na start(w przyszłości jeżeli wykonam sam takowe chętnie podzielę się wynikami mojej pracy)Czy orientuje się ktoś czy jest jeszcze możliwość pobrania Dr.Depth ewentualnie jakiś inny program do tworzenia takich map(może ktoś cos doradzi?)Podobno insiht Genesis jeszcze nie działa na Polske.Proszę o odpowiedz na forum ewentualnie na priv.Pozdrawiam was.Rafal

• 0

Jeżeli pytasz o mapy z batymetrią to będzie ciężko, jeśli nikt ich sam nie zrobił to raczej nie ma w ogólnie dostępnej sprzedaży. Dr Depth nie jest już dostępny z tego co wiem wykupił Humminbird. Jeśli chodzi o Mapy batymetryczne w polsce to Maximapa ew Navionics. Maximapa to jeziora mazurskie i Zegrze o południu Polski nic nie słyszałem.

W nowym WW czytałem artykuł Pana Karpińskiego i polecał nowy program który jest alternatywą dla Dr. Depth nazywa się Reefmaster http://reefmaster.com.au/

Insight genesis jest już dostępny w Polsce.

• 0

Jeżeli pytasz o mapy z batymetrią to będzie ciężko, jeśli nikt ich sam nie zrobił to raczej nie ma w ogólnie dostępnej sprzedaży. Dr Depth nie jest już dostępny z tego co wiem wykupił Humminbird. Jeśli chodzi o Mapy batymetryczne w polsce to Maximapa ew Navionics. Maximapa to jeziora mazurskie i Zegrze o południu Polski nic nie słyszałem.

Nie jest dostepny ? A tutaj niby dalej go oferują ?

http://www.drdepth.pl/indexpol.html

Edytowane przez gregor76

• 0

wrzucilem dzis Maximape, oto kilka screenow robionych telefonem

co oznacza kolor ciemno niebieski bo już sam nie wiem czy głębokie miejsca czy agresywne uskoki? bo np: na zdjeciu nr 6 jest na samym środku wysepka jest 5m kolor niebieski jasny, natomiast przy brzegu głebokość 5 m kolor c.niebieski.

• 0

Panowie mam pytanie dotyczące map Navionicsa. Ściągnąłem sobie elite 7 ze Stanów, wcześniej miałem elite 5 do której dokupiłem mapy Bałtyku z całym wybrzeżem szkierowym Szwecji. Wcześniej wszystko hulało a teraz nie działają mapy. Za miesiąc wybieram się na szkiery i chciałbym aby wszystko działało....  Dodam, że echo jest z polski menu i nie robiłem żadnych aktualizacji. Proszę o pilną pomoc

• 0

Nie ma żadnej, blokady. Licencja jest przypisana do karty i nie ma takiej możliwości aby echo blokowało mapę. Wielokrotnie wkładałem mapę Navionics 44XG do wielu różnych Elite 7 HDI z US i zawsze mapa chodziła. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to uszkodzony slot na karty. Wejdź do menu i sprawdź czy echo widzi kartę microSD.

• 0

Witajcie. Moja gubi głębokość. Jak mam ustawiona na auto głębokość jest ok. , jak ustawie na 30m , to gubi głębokość i często wyświetla 0. Wygląda tak jak by miała problemy z odczytem głębokości. Jakies rady koledzy ??

• Like 1

• 0

Robert mysle ze to wina złych ustawien w trybie recznym o czym informuje instrukcja obsługi"gdy urządzenie działa w trybie recznym ,użytkownik może nie odbierać zadnych odczytow glebokosci lub może odbierać nieprawidowe o niej informacje"podobnie jest gdy ustawiamy zasieg specjalny czyli gorna i dolna granice wycinka slupa wody która nie obejmuje powierzchni może dawac takie same efekty.Jezeli ostro(namieszales) w ustawieniach w trybie recznym to chyba tylko pozostaje wyzerować dany tryb połowowy do ustawien domyślnych,moze to pomoze.Podsumowujac jeżeli echo działa poprawnie w trybie auto to mysle ze możesz być spokojny o sprzet.Nalezy dojść do precyzji w trybie recznym żeby echo wskazywalo poprawne paramertry ponieważ jest on zalecany tylko dla zaawansowanych uzytkownikow(ale jak to mowia trening czyni mistrza)Pozdrawiam.Rafal

• 0

Koledzy niema ktos może zapisanych jakichkolwiek logow z sonaru z elitki 7 HDI?Zdrowie niestety przykulo mnie chwilowo do lozka i niemam możliwości poplywania z moim nowym sprzętem.Za to chętnie sprobowalbym się pobawić w dr.d w tworzenie jakies mapki.Jesli ktoś bylby tak zyczliwy to proszę podeslac na priv ewentualnie na forum jeśli to nie jakiś sekret.Pozdrawiam,Rafal

• 0

Witam wszystkich uczestników forum.

Jestem nowym zrówno forumowiczem jak i posiadaczem Elite 7 x HDI. Ponieważ moja echosonda przyjechała z USA zwracam się z gorącą prośbą - może ktoś byłby w stanie udostępnić mi instrukcję po polsku. Z góry dziękuję i pozdrawiam.