Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na moim pudle mam napisane na naklejce z góry ELITE 7-COMBO BASE W/XDCR 83/200 455/800(także zwróć na to uwagę bo to jest oznaczenie przetwornika DSI,jeżeli jest możliwość przesłania zdjęcia przetwornika to niema raczej możliwości pomyłki.Przetwornik do DSI znacznie różni się od tego zwykłego(jest o wiele większy i płaski)takżę to powinno rozwiać twoje obawy.

• Like 1

• 0

witam wszyskich kolegów jak czytam te posty to postanowiłem się zalogować też interesuje się kupnem echa raczej na morze i znalazłem tą oferte ale jak ktoś może mi podpowiedzieć co z tym przetwornikiem czy w tym komplecie jest odpowiedni i cena ?http://eldoradosklep.pl/pl/p/Lowrance-Echosonda-Elite-7X-HDI-Zestaw/3698

• 0

Ja się interesuję tym zestawem http://eldoradosklep.pl/pl/p/Lowrance-echosonda-Elite-7-HDI-z-GPS-Full-Zestaw/3699i tu mam problem bo na zdjęciach elitka 7x HDI oraz nie wyczytałem nigdzie nic na temat przetwornika czy aby na pewno jest z przetwornikiem DSI czyli XDRC. kupić nie problem tylko jak się okaże że nie ma DSI to później wymiana/zwrot a na to nie mam czasu i nerwów.

Edytowane przez Wookash

• 0

Ja czekam już drugi dzień na fotki opakowania i info o przetworniku i nic nie piszą. W przyszłym tygodniu mam wydatki i zobaczę ile kasy zostanie i jak będzie tak jak oczekuję czyli przetwornik DSI to zmawiam

Edytowane przez Wookash

• 0

Koledzy,ostatnio rozmyślam czy by się nie przesiąść na HDS 7 z bocznym sonarem,ma ktoś może polska instrukcje obsługi z możliwościa podesłania na meila?Chetnie bym poczytal cos o tym sprzęcie,zapoznał się z jego obsługą.Gdyby ktoś okazał się tak życzliwy,prosze o info na priv.

• 0

Koledzy podobnie jak Wookash zainteresowalem się ofertą pewnego sklepu na elite 7 HDI, po telefonicznym kontakcie okazało się że sprzedawca nie ma już w własnym magazynie tych echosond, a importer dopiero ma ma złożone zamowienie na te echosondy. Po kolejnym telefonie do sklepu okazało się że zamówienie to ma już opóźnienie gdyż Lowrance nie sprzedaje już ELITE 7 HDI i importerowi mają wyslać ELITE 7 CHIRP. Sprzedawca mówił iż nowszy model ELITE ma być sprzedawany w super cenie niewiele większej od ELITE 7 HDI. Moje pytanie brzmi czy warto doplacać do CHIRP? Czy to naprawdę działa? Czy to zwykly chwyt reklamowy i warto namierzyć jeszcze wersję ELITE 7 HDI?

• 0

Dokładnie mam te same informacje i też czekam na CHIRP. Mam nadzieję, że jeżeli będzie droższa to ta różnica będzie do przełknięcia. Jeżeli będzie sporo droższa to będę szukał HDI. Podobno CHIRP ma lepszą redukcję zakłóceń, większą czułość i dokładniejszą separację obiektów podwodnych, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Może ktoś się wypowie kto już pływał z tym echem.

Edytowane przez Spinner
  • Like 1