Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peterjpl Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Koledzy chciałbym się zapytać jaką wersję programu ReefMaster kupić aby maksymalnie wykożystać logi sonaru z ELITE 7 CHIRP do tworzenia własnych map?Na stronie http://www.best-sonar.pl/category/reefmaster-prosprzedają wersję LITE i PRO oraz moduły : kompozycji dna oraz moduł objętość powierzchnia. Którą wersję programu wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zadzwoń bezpośrednio do Cezarego z Best Sonaru i niech wyjaśni jaką wersję i dlaczego. To chyba będzie najprostsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 nigdzie nie dzwoń i nie kupuj u Cezarego. dobrze poszukaj, a znajdziesz w lepszych pieniądzach. bierz wersję PRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Podaj namiar na sklep gdzie jest taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Na tym forum takich informacji się nie podaje, ponieważ chora konkurencja zaraz donosi dystrybutorowi. Poszukaj, podzwoń, popytaj ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Moim zdaniem forum służy aby pomagać innym. Jeśli jest to legalne źródło to nie widzę problemu jeśli nie to inna sprawa. Info może być na PW. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 sama informacja o tym, że można taniej jest już pomocna.jak napisał Krzysztof - poszukaj, podzwoń, popytaj.źródło jest legalne, nieporozumieniem natomiast jest wyciąganie ręki po gotowca.dostajecie wędkę (informację), teraz złówcie rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nigdy nikogo o nic nie pytałeś? Nie szukałeś pomocy choć tej najmniejszej? Nie rozumiem podejścia do sprawy. Jaka jest idea forum? Pomagać komuś kto pyta czy może wiemy ale nie powiemy? Ale jak tam chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peterjpl Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ja też nie rozumiem troszku podejścia. Skoro żródło jest legalne to niech wygra wolny rynek. Cena reefmastera na stronie producena to 149 dolarów + podatki to około 586 zł po kursie z dziś. A w polsce 570 zł wiadomo gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wookash nie miej do Irka żalu. To nie jego wina tylko tego forum, a właściwie członków społeczności. Podając namiar na punkt sprzedaży, wpakował by na minę sprzedającego, ponieważ na tym forum jest dużo sprzedających i zaraz z płaczem pisali by do przedstawiciela na Polskę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wookash Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 No to będziemy mieli ceny wysokie jak na to pozwolimy. Trzeba z tym walczyć. Z drugiej strony samo wspomnienie że gdzieś jest taniej też ruszy sprzedających i też zaczną szukać i też zrobią awanturę u przedstawiciela. Co do żalu poczułem się urażony że "nieporozumieniem jest wyciąganie ręki po gotowca" jakby było napisane nie powiem i tu argument jaki ty użyłeś to nie ma sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Czyli wpuścili Cię w maliny mówiąc że jest taniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Ja nikogo nigdzie nie wpuszczałem, tym bardziej w maliny.Sam nie wiem, czy kupimy taniej, bo jeszcze nie miałem potrzeby sprawdzać. Wiem natomiast jedno, że w/w sklep nie należy do najtańszych i że przy tym kursie dolara niekoniecznie kupujemy za wielką wodą.I tyle mam do przekazania w temacie tego programu na dzień dzisiejszy. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez ptychoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Powiem tak, bankowo kupimy taniej. Jeszcze się nie dowiadywałem ile taniej ale przyjdzie na to czas, że i za nowym ReefMasterem ruszę jak już ogarne swojego Chirpa.. Wookash nie marudź , nikt za Ciebie nie dobije targu. Dostałeś informację, że możesz znaleźć w lepszych pieniądzach to szukaj sam. Dzwoń, rozmawiaj, żartuj, poznawaj ludzi i daj się samemu poznać, zdobywaj informację na różne tematy i na końcu HANDLUJ. Troszkę wiary w siebie, gadanego i bankowo cena będzie lepsza + wiedza którą zdobyłeś + satysfakcja. Do roboty! Info, że kupisz taniej to i tak już bardzo dużo. Nawet bez takiego info zawsze dzwonię i handluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 keniek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) http://olx.pl/oferta/super-motorowka-5-m-honda-50-hp-2011-wozek-przyczepa-echosonda-CID767-ID3ySXJ.html#2876a11576może ten pan by udostępnił instrukcje obsługi elite 7 itd. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez keniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukcja ta sama. Swoją drogą...to dla potrzebujących uchwytu. Zrobiłem sobie taki uchwyt do Elite 7 Hdi/Chirp i daje on radę.Uchwyt ma jakieć 23cm i da się go przedłużyć do +/- 28cm.Wydaje się bardzo stabilny i mocny, ale na wodzie nie próbowałem jeszcze jak się będzie zachowywał. Całkowity koszt - 46zł + godzina pracy.Można go regulować/wyginać w przód i tył, myślę jeszcze co by można zastosować aby kręcił się w lewo i prawo bo zamiast klasycznych kulek jak w RAM MOUNT, posiada on przeguby które się zazębiają.Teraz mam patent na cover do przenoszenia, przechowywania i ewentualnego montowania na nim Elitki. Koszt covera zamknie się w granicach max 60zł. Jak już zmontuję wszystko i będą zainteresowani to zdjęcia również wrzucę.Żeby nie przepłacać, dla zainteresowanych służę pomocą. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Spinner 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Perla Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Spiner uchwyt świetna robota, a cena jego zrobienia bardzo przyzwoita .Ja z chęcią się dowiem z czego i jak zrobiony jest ten uchwyt .z tym ze ja pod niego będę chciał podpiąć HB 999 .Jak nie tu to proszę info na meila pawel.domeracki@vp.plpozdrawiam Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Perla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Spinner piszi od czego ten uchwyt. I wstaw jaśniejsze zdjęcie. Kulki RAMu można zastąpić np. http://www.contakt.pl/pokrta-dwignie-c-26_1042.html Edytowane 31 Stycznia 2015 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Uchwytu można używać do telefonów lub nawigacji.Znajdziecie go tutaj:http://nawigacjaonline.pl/produkt/834/HR-R12.1---rami%C4%99-sztywne-3D-przykr%C4%99cane-%C5%9Brubami-poziomo-[hr-1588/102].html?g=474&s=1 Tutaj inne dolne mocowanie:http://nawigacjaonline.pl/produkt/833/HR-R12.2---rami%C4%99-sztywne-3D-przykr%C4%99cane-%C5%9Brubami-pionowo-[hr-1585/102].html?g=474&s=1 Do uchwytu będziecie musieli dokupić sobie małą, czarną płytkę taką jak przykleiłem tutaj: Ja płytkę miałem w gratisie dlatego, że początkowo w sklepie internetowym była ona na zdjęciu koło uchwytu.Gdy uchwyt mi doszedł bez płytki zadzwoniłem do sklepu z pytaniem o nią.Gość powiedział, że w zestawie nie ma płytki ale skoro zdjęcie wprowadziło mnie w błąd, płytkę wysyła w gratisie.Teraz widzę, że zdjęcia zmienili.Płytkę przykleiłem do deski plastikowej do krojenia . Szukałem czegoś w domu i w końcu wypatrzyłem . Żonka swojej deski nie chciała oddać na przecięcie więc musiałem kupić. Wyszło na lepsze bo kupiłem mniejszą i cieńszą i przeciąłem ją piłką do metalu. Koszt deski 4zł Tutaj jeszcze zdjęcie samego uchwytu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Podziękował.Ta gratisowa płytka Tobie się należy. Dzięki temu postowi wzrośnie sprzedającemu sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Perla Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Mam pytanko spiner, pewno przykręcałeś już do tego echo Powiedz mi ja się to zachowuje .Czy jest stabilne czy pod ciężarem echa się nie poddają przeguby i czy twoim zdaniem uchwyt zda egzamin na wodzie czyli fale przypadkowe trącenia etc. ps.i oczywiście dzięki za fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Klamot Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Jasne, przykręcałem a po przykręceniu trzymałem za dolną część uchwytu i energicznie machałem w przód i w tył nad łóżkiem w razie awarii Elitka miałaby miękkie lądowanie. Trzymałem też poziomo i to samo robiłem w górę i w dół i nic się nie działo a wszystko to robiłem na dłuższej rurce. Sama rurka jest solidna, górną część skleiłem dobrze a przeguby mają takie ząbki które po mocnym skręceniu się zazębiają także powinno wszystko spokojnie wytrzymać. Przy pływaniu i uchwycie zamontowanym na dłuższej rurce mała obawa jest o dolną część uchwytu, podstawę, ale myślę, że jak dobrze to skręcę to nie będzie problemu. Na krótkiej rurce bankowo powinno wytrzymać a na dłuższej się okaże. Może wstrzymaj się jeszcze z zakupem, jak przetestuję na wodzie to na pewno napiszę czy coś się działo. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Spinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 osiak Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam,Czy ktoś ostatnio kupwał Eliteke z ebay.com USA, jak jest z geofencingiem?nadal brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dlaczego Ci zależy na zakupie z eBay.com USA. Przy obecnym kursie? Chyba, że masz kogoś, kto Ci przewiezie między "gaciami". W Polsce możesz kupić za rozsądną cenę Chirp, lub np. eBay.de - jednostki metryczne i kurier w razie reklamacji ok 50pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 osiak Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) przy obecnym kursie $ i transporcie w gaciach, jest bardzo duża różnica cenowa. a tak właściwie po wszystkich opłatach, cena nadal lepsza ale nie o to pytałem... Edytowane 6 Lutego 2015 przez osiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi