Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Napisz na priv i ci podesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 hmmm. u mnie działa.niemniej jednak, gdyby ktoś miał problemy z pobraniem proszę pisać. będziemy szukać alternatywnej drogi do przesłania pliku. a propos. jak tam logi Krzychu? działasz coś? po sugestii Krzysztofa mówiącej o tym, ze coś z plikiem nie halo podaję inny link do pliku PolskaAT5. mam nadzieję, że tym razem zadziała. http://catshare.net/GorYq986YJ7YaKIs Cały dzień próbuję to ściągnąć i mimo wpisywania hasła nie hula :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Proszę. Podaję alternatywny link do pliku stworzonego przez Irka: http://sendfile.pl/pokaz/308025---ZqIm.htmllubhttps://www.sendspace.com/file/ddo4n0 W ostatnim czasie serwer rzeczywiście ma zajawki. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Nic z tego :/Rozmawiałem z Irkiem, może coś wymyśli jutro. EDITED: Z sendspace poszło, wielkie dzięki Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez K-Pon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Może moje pytanie jest dziwne, ale przy kablu prądowym w mojej Elitce jest jeszcze 2 kabel z bodaj 5 kabelkami Nimea cośtam (nie pamiętam, a nie mam jak sprawdzić bo w pracy jestem). Co z tym kablem zrobić jak tego nie używamy? Trzeba to jakoś zabezpieczyć przed kontaktem z wodą? Kolejne pytanie, poszukuję map bazowych jezior w Irlandii. Nie chodzi mi o głębokości bo te z czasem sobie zrobię. Z tego co widziałem jest tylko Navionics a jezioro któro mnie interesuje jest bardzo słabe, tylko tory wodne są dokładne ale reszta to lipa... Bezsens jest wydawać 200€ na jedno jezioro i to jeszcze mapa tej jakości, że w 80% przypadków i tak nie będzie nic widać... Tutaj sie niestety nie spisali bo mapy Garmina są genialne... PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jest to przewód do transmisji danych nemea . Ka go u sobie przeizolowalem taśma izolacyjna bo i tak go nie używam a nie chciałem żeby zwarł się gdzieś do aku. Mapę jeziora sam sobie zrób . Tym bardziej ze interesuje cię tylko 1 akwen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ten akwen ma 30 km długości Wiec to trochę potrwa. Najgorsze jest to ze nawet mapy bazowej nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gregor76 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Ten akwen ma 30 km długości Wiec to trochę potrwa. Najgorsze jest to ze nawet mapy bazowej nie ma.... Poczytaj ten temat, może dowiesz się jak dodać obrys swojej wody do mapy .... http://jerkbait.pl/topic/12344-jak-zaimportować-mapę-satelitarną-do-echosondy-lowrance/ Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez gregor76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam chłopaki.Mam pytanie odnośnie zapisywania logów. Zaraz po włączeniu zapisu dostaję informację, że zostało mi poniżej 10 min zapisu logów, minutę później dostaję informacje o 5 min tak jak na foto. O co kaman?Po tym nie wyłączałem sondy cały dzień i wygląda na to że logi sa, gdyż mam kilka GB plików na karcie sd.Spotkaliście się z czymś takim? PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Tak się działo na starum sofcie . Wyskakują komunikat ale nagrywał logi po zmianie softu na najnowszy tego problemu niema . Odesłać echo do Parkera za free ci w grają nowy soft jeśli echo z pl dystrybucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A jeśli nie z pl dystrybucji i nie przeszkadza j. Ang. To ze strony lowrenca ściągnij sobie najnowszy soft i wgraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dzięki chłopaki, tak zrobię! wezmę echo dziś do pracy na nockę i zakutalizuję. Pobawię się też ze zrobieniem mapy bazowej + moze coś mi sie uda stworzyć z tych logów co mam. PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Mma prośbe do osób mających 7HDI ze Stanow o potwierdzenie, że po aktualizacji softu do najnowszej wersji nadal nie ma geofencingu.Dodatkowo bardzo prosze o namiar od osób, które mogłyby podzielić się polską instrukcją do Elite 7 HDI. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Mma prośbe do osób mających 7HDI ze Stanow o potwierdzenie, że po aktualizacji softu do najnowszej wersji nadal nie ma geofencingu.Dodatkowo bardzo prosze o namiar od osób, które mogłyby podzielić się polską instrukcją do Elite 7 HDI.Napisz na PW adres mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dzięki chłopaki, tak zrobię! wezmę echo dziś do pracy na nockę i zakutalizuję. Pobawię się też ze zrobieniem mapy bazowej + moze coś mi sie uda stworzyć z tych logów co mam. PozdrawiamMWyglada na to ze mieszkasz w Irlandii masz tam dostepny Insight Genesis ,social maps sa dostepne za darmo od niedawna ,jesli masz jakies logi to zarejestruj sie wrzuc je na IG , za kilka dni powinna pojawic sie tam mapa bazowa zbiornika plus glebokosc z twoich logow gotowa do sciagniecia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mój kolega ma sciagniete echo za oceanu,ostanio wgral nowa aktualizacje po której echo zaczelo lepiej pracować(ustapil blad o pozostałym czasie do zapisu na karcie)i wszystko działa ok,Zadnej blokady niema(ciekawostka jest to ze jak sciagal softa ze strony lowrance to jest ono opisane jako elite chirp/hdi.Nie ma już softa tylko do hdi,okazuje się ze wersje ELITE7 HDI i CHIRP smigaja na tym samym sofcie, także gdyby ktoś sciagal to nie szukac i się nie przerazac ze niema tylko do HDI)Pozdr.Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 espe Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dzięki za informacje, czas na nowy soft w nowej sondzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Melanzyk Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Wyglada na to ze mieszkasz w Irlandii masz tam dostepny Insight Genesis ,social maps sa dostepne za darmo od niedawna ,jesli masz jakies logi to zarejestruj sie wrzuc je na IG , za kilka dni powinna pojawic sie tam mapa bazowa zbiornika plus glebokosc z twoich logow gotowa do sciagniecia .Andrzeju IG to płatna subskrypcja. Po wgraniu logów na stronę owszem utworzy się mapa ale jej nie możesz ściągnąć jako zwykły użytkownik. musisz mieć konto premium. Tylko użytkownicy premium moga tworzyć ukryte mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Jesli chodzi ci o ukryte to zgadza sie ,ja nie kupowalem subskrybcji i korzystam tylko z social maps,wlasnie sciagnalem sobie mape Lough Derg zeby sprawdzic i nie mialem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sandacz12 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Panowie, w temacie wgrywania map Polski at5 do HDS8 2 gen. Zgodnie z wcześniejszymi postami, pobraną paczkę rozpakowałem i wgrałem na czystą kartę, którą umieściłem w jednym z dwóch slotów HDS8. W drugim jest również karta. Ale po odpaleniu sondy dalej nie ma, tylko same logi zmapowanego wcześniej terenu. Gdzie jest błąd ? Czy może w HDS8 2 generacji trzeba użyć emulatora ? Jeżeli tak, to jak go wgrać na kartę ? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 wgrałeś pliki wraz z folderem BoundAT5s?na pewno powinno się je wgrać jako zawartość takiego folderu.poza tym jakoś słabo widzę HDS'a (pewnie dlatego, że go nie znam). dałem koledze mapę (samodzielnie wykonaną mapę wody po której pływamy), której używam na HDI. zawiesza tylko urządzenie i kompletnie nic nie widzi. wziąłem też od kolegi logi zapisane Jego sondą. pomimo słusznych rozmiarów plików, program nie potrafi z nich niczego odczytać (zapewniam, że format zapisanych logów jest prawidłowy - sl2). w przypadku kolegi mowa o HDS5 pierwszej generacji, tutaj widać, że i druga generacja nie chce "gadać".nie mam pojęcia jak echo zachowuje się pod mapami w formacie lcm. tego tematu nie przerabialiśmy. pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 A czy ktoś z szanownych kolegów wie coś może o emulatorze map at5 ? Bo emulator elite nie chce współpracować z at5 i przy tworzeniu map trzeba karta przekładać ciągle z echa do kompa , aby sprawdzić jak to wygląda na echu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Dot. emulatora Elite 5.W folderze Elite-5 tworzysz obok plików emulatora nowy folder Maps0 i do niego wrzucasz swoją mapę z rozszerzeniem .lcm lub .at5Mapy wrzucamy pojedyńczo. W windows7 64 bit wyglada to tak:C:\Program Files (x86)\Navico\Elite-5 Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chrusteks Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Mma prośbe do osób mających 7HDI ze Stanow o potwierdzenie, że po aktualizacji softu do najnowszej wersji nadal nie ma geofencingu.Dodatkowo bardzo prosze o namiar od osób, które mogłyby podzielić się polską instrukcją do Elite 7 HDI. Hej, ja mam Elitke 7HDI ze USA. Mialem soft 3. i dalej nie pamiętam. Dziś sciągnełem nowy soft wgrałem i po zlokalizowaniu przez GPS działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 keniek Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) instrukcja obsługi elite http://allegro.pl/instrukcja-do-echosondy-lowrance-elite-hdi-pl-i5182194583.html Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez keniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi