Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Pytanie do kolegow ktorzy sciagneli z USA ktory model macie? 000-10966-001czy 000-10966-002 z tego co zauwazylem to 02 sprzedaja u nas w PL a 01 w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Jutro sprawdzę rozpakuję to dam odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Amerykańskie są te 000-10966-001 na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 czyli podsumowujac dla potomnych: 000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu 000-10966-001 - model na PL - wsio hula niech ktoś poprawi jak coś nie halo napisalem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lewyspec Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 czyli podsumowujac dla potomnych: 000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu 000-10966-001 - model na PL - wsio hula niech ktoś poprawi jak coś nie halo napisalem:)napisałeś to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 No niestety niekoniecznie hula. Modele z polskiej dystrybucji czyli z 2 na końcu, po wgraniu aktualizacji także stracą język polski. Dystrybutor nie udostępnia wersji z językiem polskim. Za każdym razem wysyłka do serwisu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Potwierdzam słowa @Paprykarza. Po wgraniu aktualizacji ze strony lowrance stracilem jezyk polski. Tylko dystrybutor czyli Parker moze wgrac aktualizacje zawierającą polski, sprzedawcy podobno tez nie mają dostępu do tego softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 faktycznie wdrał się bląd czyli podsumowujac dla potomnych: 000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu 000-10966-002 - model na PL - wsio hula - aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski, do wgrania w Parkerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) To nasuwa się pytanie jak duże są różnice w softach i czy warto aktualizować ? Edytowane 11 Czerwca 2013 przez jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 z tego co wyczytalem soft 1.8 pozwala wybrac z listy (graficznej) zainstalowany przetwornik - 50/200HDI, 83/200HDI, 83/200 BroadBand obsluga map Navionics wiekszy zoom na mapach Navionics(czytelność) naprawione inne bledy itp pakiety jezykowe teraz nasuwa sie pytanie czy warto robic update? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cosmo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jestem zainteresowany kupieniem Elite 7, proszę o namiary na sprzedawcę i j argument na zejście z ceny Zastanawiam się ile można utargowac przy kupnie tego echa. Ja bardziej jestem za modelem bez DSI ale za to z GPS, uważam że DSI jest dobre ale dla nurków i żeglarzy dla nas wędkarzy tak naprawdę niewielę wnosi, ale to moje indywidualne odczucie.Elite 7 HDI zakupiona, teraz tylko aby do maja Jeśli ktoś jest zainteresowany na teraz zakupem echa, z chęcią, na priv, polecę sprzedawcę u którego wytargowałem najlepszą cenę (sprzedawca z warszawy). Ogólnie, spodobało mi się również profesjonalne przygotowanie walizki do covera pod montaż dwóch akumulatorów. Wszystko na gotowo, ładowanie przez złącze w walizce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Ja też, jeśli mozna poproszę o info na priv.Rozumiem, że echo jest porównywalne do HDS 5 gen. 2 i ma podobne mozliwości oprócz mozliwości rozbudowy? Edytowane 11 Czerwca 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lewyspec Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 ja też poproszę na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 U mnie zdecydował przy zakupie miedzy HDS 5 gen 2 , a Elite 7 HDI to , że mam 3 w 1 czyli sonar , gps ,dsi i nie musze nic dokupować jak w HDS-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak ja brałem nie było jeszcze nowych Elite-7. A te różnice oprócz możliwości rozbudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak ja brałem nie było jeszcze nowych Elite-7. A te różnice oprócz możliwości rozbudowy? w elitkach nie uświadczysz sidescanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Podstawową różnicą (oprócz oczywiście możliwości podłączenia LSS oraz innych peryferiów) między elite 7 a HDS 5 jest ekran 7 cali który podzielony nawet na 3 jest cały czas czytelny. Minusem elite 7 jest znacznych rozmiarów przetwornik HDI. Przy 15km/h wyrwał mi standardową sztycę która zamocowana była na pawęży. Przed wyrwaniem cały czas się kręciła i bałem się że przetwornik pójdzie w śrubę. Mocowania na burcie do tej prędkości nawet nie próbowałem. Do prędkości 10km./h nic nie powinno się stać. Sprawę załatwia ta mocniejsza sztyca z Jaxona (używam). bodajże nazywa się AES 220. Wadą tej sztycy jest brak możliwości montażu na burcie, tylko rufa lub dziób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Fakt przetwornik spory jak dłoń , przypomina kotleta mielonego ,ale coś za coś. Ja pływam na wiosłach i jest oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Rozmiar przetwornika to nie problem. Pływam tylko na elektryku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak spokojne pływanie wiosła ,elektryk , spalina to nie będzie problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Może pogonię prawie nowego HDS-a 5 gen. 2 i kupie tą Elitkę. Ciekawe czy elektronika jest na tym samym poziomie???? i Szkoda, że Elitka ma mniej przycisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Może mniej przycisków , ale menu proste , jak ktoś miał styczność z echem da radę , a tu jeszcze PL menu .Seria warta uwagi , na pewno lepiej będzie się sprzedawać niż samo Elite 5 , Elite 5 DSI, ale trzeba kasy dołożyć do zakupu. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ciekawe czy elektronika jest na tym samym poziomie???? nie wiem jak w hds ale elitka troche `mysli` kiedy szybko przyciskamy klawisze Taka ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 HDS działa błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 To może następna Elite 7 HDI drugiej generacji będzie szybsza.HDS gen1 chodził wolniej to zrobili gen2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi