Skocz do zawartości

Szukam wędki

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie szukam wędki od 30g do 80g długości ok 1,90m.  cena około 400 pln Chodzi mi o to żeby odsłużyła slaidery 10 i 12 a od czasu do czasu  może coś cięższego wędka pod multika.Wolał bym żeby wędka była 2 składowa jak nic nie znajdę to jedno skład też przejdzie.Szuka od dłuższego czasu ale czym więcej przeglądam to mam większy mętlik w głowie,Za wszystkie propozycje będę bardzo wdzięczny.

Dolnik wydaje się być bardzo długi. Przy jerkowaniu to przeszkadza.

Kwestia jak ktoś zrobił fotkę.

Tutaj już na taki długi nie wygląda.

http://bobo-le-pecheur.over-blog.com/article-big-baits-casting-51186070.html

Niestety zostawiłem swojego w PL i nie mogę zmierzyć długości dolnika.

Obserwuję od dłuższego czasu dział sprzedam ale nić co by mnie interesowało nie wpadło mi w oczy.A konkretnie z St. Croix Triumf jaki model by spełniał moje oczekiwania bo powiem szczerze nie bardzo rozeznaję się w tych amerykańskich oznaczeniach mocy.Ciekawa jest też propozycja kol.OlekD.

W St.Croix Triumph nie znajdziesz modelu spełniającego Twoje wymagania.Kije o długości 1,8m czy 1,98m będą mieć za mały wyrzut.Jeśli ma być St.Croix,to Tidemaster TIC66HF - długość 1,98m,moc linki 6-12,5kg,wyrzut 21-56g,ale St.Croix są niedoszacowane i pociągnie więcej niż podany ciężar.Z racji ceny nowego - musiałbys poszukać w dziale Sprzedam.

pogadaj z lechem961, yarem, dobrym, lukaszem - oni uzywaja chyba jakis guide selectow w podobnym c.w. Akurat takich srednich kijow jest troszke na Cork Street w SSA (akurat maja przecenie niektore wedki -50%). Albo tradycyjnie wstrzymaj konie do polowy lutego - moze na targach cos bedzie?

• 2 miesiące temu...

Witam,

W tym roku zamierzam kupić pierwszą wędkę castingową.

Szukam jakichś seryjnych modeli; myślałem  o Dragonie, Okumie może Robinsonie.

Wędka ma być długa na 185 cm max 198 cm, najlepiej w  jednoskładzie. Ma obsługiwac przede wszystkim 2 rodzaje jerków: slider 7 i Slider/Fatso 10. Zależałoby mi na tym, żeby kij był stosunkowo czuły. Większość seryjnych castów jakie ewentualnie mogłyby mnie zainteresować ma cw 10-35 gr. Zastosowanie w tym przypadku Fatso 10, które wazy ok 50 gr jest delikatnie mówiąc nieco ryzykowne.

Później jest spory przeskok i cw oscyluje w granicach 20-60 gr i tu z kolei boję się, ze wędka będzie za bardzo pałowata przy Sliderze 7.

Dlatego też szukam jakiegoś rozsądnego kompromisu. Kasa jaką jestem w stanie przeznaczyć na kij to +- 400 zł.

Będę wdzieczny za Wasze sugestie.

Pzdr

Wiele dobrego słyszałem na temat tej wędki:

http://spinningshop.pl/-guide-select-jig-jerk/4124-dragon-guide-select-jig-jerk-70-183m-18-70g.html

Wydaje mi się, że takim sprzętem można osiągnać zdrowy kompromis, biorąc pod uwagę wymienione przeze mnie wyżej przynęty.

Łowi ktoś takim patykiem? Jeśli tak, to jakie wrażenia?