JohnnyJohn Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Czy ktoś łowił na rzece Rządzy (można sobie postrzępić język) na jej górskim odzinku?A jeżeli tak to co udało mu się złowić?Bardzo jestem ciekaw bo z Warszawy mam blisko i chciałbym wiedezieć czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Kilkanaście razy tam byłem latem i wiosną. Kilka pstrążków, największy pod 40cm. Sporo okoni. Ale nie byłem już tam od trzech lat, więc co sie teraz dzieje to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 rzeczka urocza, ale jak to powiedział jeden znajomy, należało by wszyskie wioski wokół spalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Odnośnie Rządzy jutro sprawdze co w trawie piszczy <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Kiedyś w Rządzy widziałem szczupaka pod metr...ale to było z 8 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Kiedyś w Rządzy widziałem szczupaka pod metr...ale to było z 8 lat temu... To teraz musi mieć ze 130cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Czyli na te wieksze mus liczyć niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Witam planuje jutro mały wypad nad Rządze ,czy ma ktoś aktualne wieści z nad wody ,może jakieś wyniki ? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Piotrze, jakie rezultaty? Planuję wypad w weekend, ciekaw jestem, czy ryby współpracowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Rezultaty marne : 0 wyjętych , 1 krótki wyszedł do woblera ale sobie odpuscił jak mnie zobaczył jestem poprostu trochę za duży (kolega stwierdził że muszę jeszcze troche schudnąć)Tak na serio to trafiliśmy na fajna wodę trochę za bardzo klarowna przyzwyczajony jestem do Wisły Wyprawa mimo że bezrybna to była bardzo przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 No tak, Wisła to już inne warunki (i ryby! W zeszłym roku capnąłem suma na 2,5 cm biedroneczkę pół metra od opaski, łobuz wyciągnał 50 m plecioneczki 0,06 i poooszedł!), ale to temat na osobny wątek.Dam znać jak poszły moje weekendowe zmagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 50 m plecioneczki 0,06 Nie ma Pitta <_< , ale mnie też to drażni - plecionka nie ma średnicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Nie ma średnicy ale jak określić jaka plecionke kupił ten ktoś czy jaka stracił skoro tylko takie oznaczenie jest na pudełku ? Choc i tu smieszne bo 0,06mm... nie widze 0,10 jak trzymam w palcach a co dopiero mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaf Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 No dobrze, wytrzymałość coś pod 3 kg, bo to jedna z tych niewidzialnych plecionek.W sumie racja, bo 0,06 jednej firmy to więcej niż 0,12 drugiej, a średnica i tak zaniżona. Wracając do Rządzy - czy ktoś może potwierdzić sobotnio-niedzielne wyniki? Pogoda była niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Wracając do Rządzy - czy ktoś może potwierdzić sobotnio-niedzielne wyniki? Pogoda była niezła. był ktoś może ostatnio nad Rządzą ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitos Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 bylem wczoraj na Rzadzy w okolicach Kraszewa. wynik zero pzdr, pablitos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 W niedalekim Legionowie mieszkam od urodzenia, o rzeczce słyszałem tu i ówdzie jednak nigdy nie zdecydowałem się jej odwiedzić. Ostatnio z racji zainteresowania tematem kleni w poszukiwaniach miejsc w promieniu około 30 km od mego miejsca zamieszkania przypomniałem sobie o o tej rzeczce i w miniony weekend przy okazji krótkiego wypadu do Załubic podjechałem do miejscowości Ruda by zobaczyć rzekę. Okazało się że to całkiem ciekawa i malowniczo położona rzeczka a wypad nad nią może być ciekawą odskocznią od codziennej bieganiny. I tu pojawia się pytanie do kolegów którzy mieli okazję na niej wędkować. Czy mógłby ktoś mnie wprowadzić w temat kleni na tej rzeczce. Polecić jakiś odcinek wart uwagi ? W chwili obecnej woda jest dość niska co prawdopodobnie spowodowane jest małą ilością śniegu zimą i znikomą ilością wiosennych opadów. Doradźcie proszę które odcinki na wspomnianym odcinku odwiedzić na dobry początek. A może odpuścić sobie i poszukać kleni gdzie indziej ? Jako że jestem początkującym kleniarzem (obecnie kompletuję sprzęt) rad będę z każdej udzielonej wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Nikt nie wędkuje/wędkował na tej rzece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Kiedyś tak , obecnie miejscowi skłusowali pstrąga, osobiście polecam odcinek od miejscowośći Osęczyzna do Ludwinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Kiedyś tak , obecnie miejscowi skłusowali pstrąga, osobiście polecam odcinek od miejscowośći Osęczyzna do Ludwinowa.Tomek:) nie polecajpustynia....zostały tylko w pamięciW górnym odcinku były pstrągi jak zarybiało WTP i Okręg Siedlce obecnie no cóż...połazić można ale nawet jak trafisz cokolwiek proszę wypuść bo to być może jeden z kilku które ocalałyCo do kleni to nigdy na odcinku gdzie były potoki nie widziałem kleni,nigdy też nie słyszałem o ich złowieniu. Przypominam że mimo wszystko to nadal woda górska i obowiązuje dopłata na górskie w OM...żeby nie było że nie wiedziałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 bywa ktos nad Rządzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Tylko do końca sierpnia wszyscy zaglądają. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez bob61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Witam kolegów , Byłem dzisiaj na rzece Rządza w Starych Załubicach z kijkiem na okonia , bardziej dla zdrowia i chęci pomachania.Stałem koło mostu i z mostu pan miejscowy co mieszka przy samej wodzie zagadnął czy biorą? odpowiadam że nie ale przyjemnie postać i pooddychać świeżym powietrzem , po krótkiej wymianie zdań pan zaczyna opowieść jak to na jesieni bolenie brały i jednego dnia złapał 20 sztuk , 10 zapakował w słoiki z octem a resztę rozdawał nad wodą , ale to nic, jego kolega złapał 61 sztuk !!! byłem w szoku.Dalej opowiada, jak to na szarpaka liny łapał , nie wytrzymałem i pytam czy wie co to limit dzienny i kłusownictwo ale już nic nie odpowiedział tylko odjechał rowerem . Ręce opadają , co w tych ludziach siedzi ,że mają taki opór żeby wypuścić złapaną rybę ponad limit, pomijam fakt ,że boleń nie smaczny i ościsty o reszcie nie wspomnę.I te wszechobecne butelki po wódce i inne śmieci po zanętach na brzegu i w wodzie ,...tracę wiarę w ludzi , jak z tym walczyć ??? Może jakaś ogólnopolska akcja informacyjna na t-shirt na wzór "Uwalniajmy Okazy" , "Zabieramy Śmieci z nad Wody " , mam wrażenie ,że za mało o tym się mówi i PZW to ignoruje. Pozdrawiam, Adam Szczepański. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi