DaMeK Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Witam Własnie zabieram się za wymianę wszystkich teflonowych tulei na łożyska w moim kręćku, pozycja nr 14 i 42 na schemacie. W związku z tym mam pytanie: widoczne na 3 ostatnich fotkach koło pędne posiada wyraźnie "wytarcie" w miejscu osadzenia w teflonowej tulei, czy owo "wytarcie" bedzie wpływało negatywnie na pracę kołowrotka, po wymianie tulei na łożysko?? czy istnieje jakiś sposób na jego zniwelowanie ?? Zastanawia mnie jeszcze jedno, czy jest sens wymiany tulei wodzika nr 54 na łożysko i jak to wpłynie na pracę kołowrotka?? Edytowane 22 Stycznia 2013 przez DaMeK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Nr 54 z tym raczej nic nie kombinuj.Jaki sposób na wytarcie-wypada tak ja P.Leśniak robi podtoczyć i założyć tulejkę w łożysko, tylko to trochę wyższa szkoła jazdy.Ze zdjęc nie widać czy bardzo podtarte, raczej warto łożysko włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tak się zastanawiam czy nie osadzić tego koła pędnego w nowym łozysku za pomocą Loctite, co by ewentualnie zniwelowało to wytarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tak się zastanawiam czy nie osadzić tego koła pędnego w nowym łozysku za pomocą Loctite, co by ewentualnie zniwelowało to wytarcie.Tez moze być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Teraz pytanie jakiego loctite użyć, tegohttp://www.smaruj.pl/p/pl/359/loctite+2701+wysokowytrzymale+zabezpieczenie+gwintow+5ml+blister.htmlczy może tegohttp://www.smaruj.pl/p/pl/720/loctite+243+sredniowytrzymale+zabezpieczenie+gwintow+5ml.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi