Skocz do zawartości

Plecionka do Conquest 51S

Trout

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzeju, niektóre decyzje, te przemyślane, zapadają powoli.

Ja też na razie na rozdrożu :wacko:

Problemem nie jest sam casting jeno to, że nie wiem gdzie kupić i co kupić.

Ech, gdyby w naszych sklepach było nieco wiecej, pewnie już był machał, niezłą sandaczówką a tak?

KICHA.

Powiecie zbuduj. Ale co?

Jak do tej pory, organoleptycznie poznałem może ze 5-6 kijków i tylko jeden mi z tego pasował.

Pewni do @spigota na konsultacje się udam :D

Widzisz Waldku jak tak czytam forum to tutaj coraz więcej doradzaczy castingowych. fachowców, ludzi z wieloletnią praktyką. Mnie się to bardzo podoba bo oznacza, że casting się rozwija. Tylko przyklasnąć. Nawet pracownie zbrojące od lat spiningi przestawiają się na casting. I to wszystko cieszy. Słyszałem, że są już nawet sprzedawcy, którzy swobodnie poruszają się po temacie castingu. To wszystko jest budujące.

A ty masz problem gdzie poradzić się o dobry kij sandaczowy pod casting.?

Zwróć się n.p. do Łukasza Masiaka. Oo łowi okonie, sandacze może ci zrobi dobry kij castingowy na sandacze.Powołaj się na mnie. Będzie wiedział, że jesteś poważny facet, który chce dobry kij, a nie jakiś żółtodziób z jaxonem szukającym niewiadomo czego.

pozdrawiam

Mifek problem w tym że ja jeszcze tego 51S nawet w rękach niemialem :D co Mifek chcesz być ojcem chrzestnym tego kręciolka :mellow: :lol: ,tylko problem że ja jestem poza domem i niemam jak wyslać :mellow: .

Spinningu Friko to ja niezdradze bo również czerpię z tego przyjemnosć a niekiedy poprostu lowi się spinem lepiej.Poprostu będą się wzajemnie uzupelniać.

A jak z tą ilością plecionki macie jakieś doświadczenia?

Na zjęciach zamieszczonych w artykulach widać ze troszkę jest użytkowników tytulowego multika :D

Trout ja jestem posiadaczem zwyklej 51nki - choc mocno dobitej roznymi wynalazkami... (np SD10 <_< <_< :angry: :angry: :angry: )

jesli chodzi o moją szpulke to gdyby tak wziac 10 LB power pro (white) to wchodzi mu na szpulke PRAWIE !!!!! calosc.. .w zasadzie to jest jej ciut ciut za duzo (doslownie pare metrow)... teraz wystarczy ze porownasz sobie szpulki mojej i Twojej i... juz powinno być jasniej

Cześć,

Stren 8 lbs około 50m, jeżeli chodzi o PP 8 Lbs to parę metrów więcej. PP 8lbs jest jakaś taka płaska, ale łowiło mi się nią całkiem dobrze. STREN`a mam jakis miesiąć. Wygląda bardzo dobrze, ale jeszcze jej porządnie nie przetestowałem.

pozdrawiam

Rafał