mifek Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 wiem ze tam sa. sa tez na rugii. ale to ciagle jeszcze troche za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ale czy kogoś to obchodzi, biorądz pod pod uwagę nasze działania (Klubu SAOLMO i Towarzystwa Miłośników PARSĘTY) uważam, że większość ma to w d..pie. Wystapcie o dzierzawe. Witaj Kuba. Braliśmy to pod uwagę i w dalszym ciągu czynimy starania. Plan jest taki aby Towarzystwo wzięło odcinek od zapory w Rościnie do Wrzosowa, a my tzn. Klub SALMO od Wrzosowado ujścia. Ale na razie wygląda to tak jak walka ekologów o Dolinę Rospudy, czyli trochę walka z wiatrakami ale nie poddamy się. I już.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @Mifek, ale ty jestes maruda, wszedzie ci daleko. Niedlugo powiesz, ze dajesz sobie spokoj ze szczupakami, bo tam tez ci za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 wiem ze tam sa. sa tez na rugii. ale to ciagle jeszcze troche za daleko... Jednak zdecydowanie bliżej jak do Irlandii czy Kanady, kilku moich kumpli było wielokrotnie i sobie chwalą. Wyniki też mielizachęcające, ja nie pojechałem bo nie bardzo uśmiecha mi się łowienie w śpiochach na śliskich skałkach gdzie jedna kąpiel dziennie w marcowej czy kwietniowej wodzie gwarantowana. Ale zdjęcia widziałem i fakt ryby są i to warte zachodu. Notabene takie wyprawy organizuje Andrzej Zdun ze Szczecina koszty całkiem przyzwoite przy pełnej obsadzie. Nie znam dokładnych kwot, ale wiem, że nie są astronomiczne.Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @Mifek, ale ty jestes maruda, wszedzie ci daleko. Niedlugo powiesz, ze dajesz sobie spokoj ze szczupakami, bo tam tez ci za daleko i tu sie mylisz.. jesli wszyskto pojdzie po mojej mysli to od pazdziernika bede mial na szczupaki 10km a nie 110 jak teraz pesymisto jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 [ale nie poddamy się. I już.Tak trzymaj To zyla zlota jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Hej @Mifek. Przeprowadzasz się do Widuchowej czy gdzieś w tym kierunku, czy może jakieś komercyjne łowisko szykuje się podSzczecinem. A może bierzecie w dzierżawe tor wioślarski, to żart oczywiście.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Wiem @Kuba, że to żyła złota. Ja wiem i wielu zainteresowanychwie. Tyle tylko, że ci którzy powinni być bardziej zainteresowani tego nie wiedzą. Myślę tu o władzach lokalnych(choć na tym polu zrobiliśmy już bardzo dużo) i właścicielach bazy noclegowej, która teraz wykorzystywana jest tylko przez dwam-ce w roku tak na 100%. Jak przekonamy ich, że będą mogli czerpać korzyści przez co najmniej pół roku nie licząc sezonu tomyślę, że zyskamy poważnego sojusznika. Staramy się działać w myśl zasady, że jak nie kijem go to pałką, a jak to nie pomoże to marchewka. I myślę, w kontekście tego co napisałem ta marchewka to powinno być TO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @Mifek, ale ty jestes maruda, wszedzie ci daleko. Niedlugo powiesz, ze dajesz sobie spokoj ze szczupakami, bo tam tez ci za daleko i tu sie mylisz.. jesli wszyskto pojdzie po mojej mysli to od pazdziernika bede mial na szczupaki 10km a nie 110 jak teraz pesymisto jeden Czyzby otwierali jakies nowe burdello pod wioska z tramwajami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 wam to tylko burdele w glowie.... prawda jest taka ze bede w tyg urzedowal w mieszkaniu sluzbowym tuz nad morzem wiec do szczupakow bedzie rzut moherem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Nigdzie nie napisalem ze TO jest nowoczesne wedkarstwo lososiowe ...napisalem natomiast ze ja bede tak lowil lososie i brown trouty z brzegu Laku Michigen . Mozna tez wziasc lodz i potrolowac co jest nastepna mozliwa technika [ ja nie mam lodzi i mnie taki troling nie interesuje ] . Mozna tez podjechac na nieliczne rzeczki ktore wpadaja do Lake Michigen i ustawic sie jako 15ty do dolka , w wodzie po kolana , z muchowka ...absolutnie odpada . Januszku zycze Ci powrotu dobrego samopoczucia ...i troche tolerancji .Masz rację @jerry hzs trochę mnie poniosło sorry nie powtórzy się to więcej, postaram się najpierw myśleć potem pisać.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @mifek powiedz kochany coś więcej. Bo my z @lukomatem to chyba ciekawi jesteśmy, a o tych burdelach to raczej żart był myślę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @jachu, ja tam calkiem na powaznie mowilem <_< Chyba Mifek, tak publicznie przy wszystkich nie zdradzi gdzie jezdzi, bo go jeszcze jego babeczka namierzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @lukomat, a wiesz, że o tym nie pomyślałem. Widzę, że w tym Aberdeen humor typowo polski Ci dopisuje. Tak trzymaj.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Słuchajcie Forumowicze, dzisiaj kołobrzeski wędkarz złowił naParsęcie samca łososia podobno 128cm o wadze nie chcę mówić bo są dwie wersje. Ta mniej optymistyczna mówi o 15.90kg, są podobno jakieś foty jutro dowiem się wszystkiego, jak będzie konkret to podeślę na forum.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 @ Janusz czekalem na TO , ja tez umie powiedzec -przepraszam - i nigdy nie wstydze sie TO powiedzec jak cos zawale . Rozumiem Cie bo widze zes strasnie podekscytowany waszymi rzekami i rybkami tych rzek .@ Zdiecia Grzeska Wilczynskiego z jego rekordowym Brownem ktory wazyl 25,5 lb podeslalem do Remka . Dzis na wieczor jade w to miejsce bo Grzesiek mnie zaprosil na nauki . Bedziemy wedkowac od 21.00 wieczorem do 24.00 i o polnocy do domu 2 godziny jazdy , kilka sennych godzin i do pracy ...ja cie dziekuje jutro zdam relacje i podam wiecej danych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Hej @jerry nie wypada powiedzieć nic więcej tylko łam kije.Czekamy na relacje.Pozdrowionka Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jachu ale co chcesz wiedziec???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jachu ale co chcesz wiedziec????Pisałeś, że będziesz miał na zębate blisko to tak zapytałemczy może przeprowadzasz się gdzieś w okolice Widuchowej, ale potem @lukomat zboczył z tematu i tak jakoś zgubiliśmy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 to w okolicy widuchowej sąjaeszcze jakieś szczupaki poza króciakami w K. wybieram sie w strone morza. czyli zupelni w drugą strone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Cezść @mifek. Zeszłej jesieni jeszcze były, z łódki połowiliśmyz kumplami trochę. Wielkie nie były największy trochę ponad 4kgpozostałe tak ok. przyzwoitej dwójki, jak na dzisiejsze czasyto całkiem nieźle. Nie wiem jak będzie w tym roku, osobiście wolę Bielinek z łodzi można się tam dobrać do niezłych ryb mamna myśli oczywiście Odrę, a nie kopalnię. Szczególnie interesujące są okolice główki nazwanej przez nas dewizową tota duża kamienna trochę w dół od wału przy kopalni. Bardzo interesujące są też trzy główki przy krzyżu nawigacyjnym jeszcze dalej w kierunku kanału weściowego na kopalnię. Bardzo dobra jest też ta ostatnia, za którą jest kanał wejściowy tamczęściej łowimy sandacze a i sumy się trafiały. Sam złowiłem tamtakiego mojego wzrostu 170cm ile wżył nie wiem bo wrócił oczywiście do wody. Jeden z moich przyjaciół może się pochwalićtakim dwumetrowym. Miałem tam też takiego, który po braniu obrałkierunek na Niemcy i nie dał się zatrzymać, w końcu jak już kończyła się plecionka na szpuli próbując zatrzymać go na siłęwyprostował hak na głowce Gamakatsu 5/0.Ale się rozpisałem sorki. Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Panowie ja chyba otworze nowy watek i tam bede nadawal , ale dopiero w weekend . Wczoraj wedkowalem od 21.00 do 23.30 . Po mojej lewej rece zlowono 3 browny po prawej tez 3 , dlugosc okolo 65 cm . wszystkie na male blaszki wahadlowe prowadzone gleboko przy dnie [ 6-7m] , nie bylo tzw. zarcia . Ja na razie podpatruje i rzucam ale bez efektow... no i musialem drzec do domu bo przeciez rano do pracy . Generalnie u nas nadeszly upaly , jest powyzej 90 F , noce sa tez gorace i nastepny tydzien pokazuja to samo . Wedkarze czekaja na wschodni wiatr ktory wepcha troche zimnej wody w ujscie i ryba wejdzie . Oprocz tego ze bylem z Grzeskiem to poznalem kilku ciekawych ludzi . Remek juz ma TO zdiecie . Lake Brown zagryzl blache wahadlowa krokodylka . Grzesiek mi tez powiedzial ze mial tu taka noc podczas ktorej zlowil 32 sztuki ....dziala mnie to na wyobraznie . Mysle ze znalazlem drugi biegun zainteresowan moich ryb . Z jednej strony muskie - szczupaki a z drugiej lososiowate z Lake Michigen ...bo mam je pod nosem . Oczywiscie biore tez pod uwage rzeki w jezioro wplywajace . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witaj @jerry. Chętnie wysłałbym Ci kilka czy kilkanaście naszychkarlinek, od tych najmniejszych pstrągowych 8-11g po większe 18ga nawet 22g. Ciekaw jestem jak by się sprawdziły.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 OK. Wstawiam tutaj to zdjęcie Jurku jak będziesz chciał przenieść później do innego wątku to wiesz gdzie mnie szukać pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 fantastyczna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi