grunwald1980 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam.Jest to nowa seria wiec pewnie nikt nie napisze info z pola walki.Moze jednak ktos "ogarniety" machal takim kijem i moglby cos postukac w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 podaj jakiś link do kijka,chętnie bym zobaczył jak wygląda...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerpulawy Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 hmm gramatura fajna kij, pewnie szybki ale i ja bym przeczytał jakąś rzetelną relację z machania tym kijkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) no właśnie,gramatura i długość też ciekawa.... ale jak w nazwie moderate to raczej nie za szybki kijek będzie... Edytowane 24 Stycznia 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morigan40 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Witam dziś się nim bawiłem i zakupiłem 2,82 2-12 jutro testy 3,05 jest trochę lejący dlatego wybrałem ten drugi Edytowane 24 Stycznia 2013 przez morigan40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zanderix sprzedawał jakiegoś z tej serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Wiem Marku, ta seria ale zupelnie inny kijek a to link http://allegro.pl/dragon-moderate-3-05m-3-15g-bydgoszcz-i2902660224.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam dziś się nim bawiłem i zakupiłem 2,82 2-12 jutro testy 3,05 jest trochę lejący dlatego wybrałem ten drugiJesli mozesz podziel sie po testach, jakbys wypowiedz posilil jakimis fotami byloby super.Ten kluchowaty 3.05 jakie mial cw?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morigan40 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 do 15 gr tez fajny kij testy na 80 % jutro jeżeli będzie jak chodzić nad brzegiem Odry lub Rudy. ten 3.05 też wydaje mi się że podszedł by pod klenia i jazia, szukałem kija delikatnego nie wklejanki no i znalazłem .... przy zabawie w domu z hamulcem itp kij pracuje fajnie opisany jest jako med fast wiec w sam raz, jeden z użytkowników forum macał go i też mu sie spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 zakupiłem powyższy kij jesienią ubiegłego roku, i byłem z nim nad Odrą 1 raz, lecz został ochrzczony; to może dziwne lecz na małą gumkę lin 1,1kg oraz sandacz 3,40 kg. Bardzo lekki w wersji z pianką tylko, pracował pod obciążeniem mimo moich wcześniejszym obaw prawidłowo, do niego podpasowałem Battla 2000, więc po całym dniu ręka spoko, choć jest to jakaś dżwignia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Nadal szukam informacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Wciaz szukam informacji ktos lowi 305 3-15gr , 282 2-12gr badz 275 4-18gr ?? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Witam. Ja już prawię kupiłem tą do 25 gr. Poczekałem trochę i czekam jednak dalej. Może to zbytnie wyczulenie ale dwa złamane kije na allegro, jeden na forum (tym?- nie pamiętam) i jeden u kolegi dało mi do myślenia. Choć ten ostatni przypadek jestem w stanie pominąć, bo wiem jak kolega traktuje sprzęt to jednak i tak mi się odechciało....Być może wynika to z popularności a być może z.... Sami sobie określcie czy warto ryzykować. Ja odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Czyli co chrust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Łowił ktoś tym kijem już i jest w stanie coś o nim więcej powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jako, że w ciągu ostatniego m-ca złamałem 2 kijki Team Dragon zastanawiam się nad zakupem czegoś z serii moderate co by sprawdzić czy też się złamie. Czy ktoś coś może powiedzieć o tej serii? Fajne ugięcie moderate? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Posiadam od zeszłego roku Dragona Moderate 2,82 2-12 - kijaszek bardzo lekki, poradził już z sobie z niejednym przyłowem w postaci szczupaka, myślę, że jest to bardzo udana seria, porządnie wykonany, o fajnej pracy- już przy 15cm okonku blank ładnie się gnie, ja go używam głównie pod okonia, klenia. Polecam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Na majôwce uzywałem 221 cm do 12 gram na jeziorowe pstragi. Kilka teczakow ponad 60 cm wyjął bez jąkniecia. A i woblery w trollu dobrze trzymał, kilkucentymetrowe tail dancer i shad rap. Aktualnie bez zastrzežeñ z dużym plusem za lekkość i " poręczność". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 A ugięcie jest rzeczywiście pełniejsze czy raczej progresywne, początkowe szczytowe a podczas sporego obciążenia ugina się głębiej? Szybko wraca po rzucie? Jest dynamika? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) ... Edytowane 25 Lutego 2016 przez szczupły Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witamszukam opinii o tej wędce w nowym wydaniu moderate II.Mój kumpel mieszkający zagramanicą poprosił mnie o wynalezienie mu wędeczki w długości około 3m,wyrzucie c.w. ok.15-18g.Może macie jakieś inne propozycje,bo mnie na rynku Polskim udało sie znaleźć jedną opcje jw.sensowną w kwocie do 5stowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Może ktoś łowi tą wędką,czy jest to dobra opcja pod klenia z przyłowem boleni,bardzo kluska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Mam Moderate 2,52 do 15 g, a w ręku miałem wiele innych modeli, także tych dłuższych... Seria Moderate charakteryzuje się parabolicznym ugięciem i akcją taką jak w nazwie, co nie znaczy, że to źle, bo po to były i są stworzone.Osobiście uwielbiam tą wędkę, bo jest pewnego rodzaju odskocznią od modnych x-fastów. Model 3.05 do 15 g nada się na klenio-jazie w 100%, i można też pomachać za boleniami, bo ogarnie bez problemu średnie Thrille. Czy kluska? - No w pewnym sensie tak, ale te wędki mają trochę zapasu mocy w dolniku, tak więc nie poddają się od razu pod obciążeniem tylko płynnie pracują. Wszystko ekstra tylko problem pojawia się w Moderate II...W ogóle niektórzy się zastanawiają po co II w nazwie skoro nawet w katalogu jest ten sam opis co wcześniej, to samo uzbrojenie, itd...Otóż Dragon rok temu nie dogadał się ze swoimi producentami w Chinach i musiał zmienić fabryki na następne lata oraz zmienić komponenty do niektórych serii, w tym blanki do Moderate. Dlatego wygląd i uzbrojenie są takie same,tylko blank inny, dużo gorszy. Dlatego na Twoim miejscu szukałbym pierwszego Moderate'a! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Dzięki za odpowiedź Miałeś już w ręku te II-ki?Zamówiłem już tą wędkę,zobaczymy co to będzie.Dużo gorsze to znaczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Szczerze mówiąc jestem mocno zdziwiony. Mam wersję 2,52 do 15g z I generacji i jest to świetny kij, idealny do kleniowania w trudnych technicznie miejscach. Wczoraj również zamówiłem 275 do 18g, ciekaw jestem co to przyjdzie (w kontekście tych dużo gorszych blanków II generacji) Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Sławek.Sobolewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi