Skocz do zawartości
  • 0

...

Suchy498

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

myslalem nie tylko o multiku, ale rowniez o lince :unsure:

no a co z linką?? Jak nawiniesz Sraxon niu koncept to szlak ją trafi tak czy siak, ale jak nawiniesz strena 20 lbs albo spiderewire stealth czy PP o podobnej mocy nic się nie stanie. Ja śmigałem z rozemiejera do 80g i 201DPV i PP 20 lbs fatso 14S i latalo pięknie i daleko. Dopóki miałem siłe. :unsure:

• 0

Kołowrotek ze stałą szpulą nie nadaje się do jerków z innego względu. Inaczej położony jest środek ciężkości niż przy multiku.

Rozumiem, ze z nawykami czy z tym co sie komus podoba trudno polemizowac.

Ale nie bardzo rozumiem o jaki srodek ciezkosci chodzi? Jezeli kolowrotek bedzie nie w tym m-cu to albo kij bedzie lecial na pysk albo odwrotnie.

A jezeli chodzi o inny rodzaj wywazenia to wystarczy wziac kij z multikiem w pozycji lowienie w dwa palce i puscic.

Calosc obroci sie do pozycji down

Gumo

• 0

Multiplikator jest generalnie przed dłonią, stałoszpulowiec jest po obu stronach. Multik pomaga ruszyć w dół wędką dodatkowo sam chwyt w tym pomaga, w innej płaszczyźnie ruch wykonuje nadgarstek. Porównaj sobie w praktyce obydwa zestawy to zrozumiesz o co mi chodzi.

• 0

no a co z linką?? Jak nawiniesz Sraxon niu koncept to szlak ją trafi tak czy siak, ale jak nawiniesz strena 20 lbs albo spiderewire stealth czy PP o podobnej mocy nic się nie stanie. Ja śmigałem z rozemiejera do 80g i 201DPV i PP 20 lbs fatso 14S i latalo pięknie i daleko. Dopóki miałem siłe. :unsure:

201DPV i FATSO 14S :D odważnie ... wiem przynajmniej od kogo multików nie kupować :lol:

pozdrawiam

Remek

• 0

Metne to cos coraz bardziej... :D

A to w innych kierunkach szarpac nie mozna?Zakladajac, ze kierunek w dol w czyms przeszkadza?

W tej sytuacji mozna odwrocic :

Kołowrotek z ruchomą szpulą nie nadaje się do jerków z innego względu. Inaczej położony jest środek ciężkości niż przy stałej szpuli. B)

Gumo

• 0

201DPV i FATSO 14S :D odważnie ... wiem przynajmniej od kogo multików nie kupować :lol:

pozdrawiam

Remek

remek ale jurek chyba juz sprzedal swojego curoda 201

• 0

Zmądrzałem ;) kupie sobie okumę VS (zaczynam kompletować sprzęt :lol: ) decyzja zapadła. Ale był to ciekawy węteg bo jedni mówią że sieda a dródzy jkak odbicie lustrzene mówią nieee...

Bardzo dobra decyzja. Łowienie stałą szpulą to jak wyważanie otwartych drzwi. Można, tylko po co? :D

• 0

Witam,

Zostalem wywolany do dyskusji posrednio.

Tak sie sklada ze jerkuje nie uzywajac multiplikatora.

Nie wiem ile razy bylo to juz pisane ze samo jerkowanie to sposob prowadzenia przynety, a nie zestaw z pazurem multikiem do rzucania cegiel do wody.

Niedawno mialem okazje powedkowac na Odrze, wedka do 21 gramow dlugosci 260 cm, do tego Slider 7 cm w wersji tonacej. To jerkowanie ? Jasna sprawa ze mialem kolowrotek wiszacy.

W maju bylem w Szwecji, wedka 210 cm, rzucam sobie Sliderem. Za chwile zmiana i wchodzi wirowka rozmiaru 7 a potem kopyto 15 cm. Wychodzi ze jerkowalem pierwsza przyneta, spiningowalem druga, a trzecia jigowalem. I jak do takiej sytuacji dobrac teoretyczne zestawy ? :unsure:

Jak sie lowi a nie teoretyzuje o jakis wywazeniach, palcach czy innych historiach to powyzsze problemy nie wystapia, bo liczy sie to kogo spotkamy (lub nie) po drugiej stronie zestawu.

A ponizej to co, jak szczescie dopisze, mozna spotkac jerkujac w Odrze.

Guzu

post-16-1348913539,9906_thumb.jpg

post-16-1348913540,0508_thumb.jpg