Suchy498 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 myslalem nie tylko o multiku, ale rowniez o lince no a co z linką?? Jak nawiniesz Sraxon niu koncept to szlak ją trafi tak czy siak, ale jak nawiniesz strena 20 lbs albo spiderewire stealth czy PP o podobnej mocy nic się nie stanie. Ja śmigałem z rozemiejera do 80g i 201DPV i PP 20 lbs fatso 14S i latalo pięknie i daleko. Dopóki miałem siłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Kołowrotek ze stałą szpulą nie nadaje się do jerków z innego względu. Inaczej położony jest środek ciężkości niż przy multiku. Rozumiem, ze z nawykami czy z tym co sie komus podoba trudno polemizowac.Ale nie bardzo rozumiem o jaki srodek ciezkosci chodzi? Jezeli kolowrotek bedzie nie w tym m-cu to albo kij bedzie lecial na pysk albo odwrotnie. A jezeli chodzi o inny rodzaj wywazenia to wystarczy wziac kij z multikiem w pozycji lowienie w dwa palce i puscic.Calosc obroci sie do pozycji down Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Multiplikator jest generalnie przed dłonią, stałoszpulowiec jest po obu stronach. Multik pomaga ruszyć w dół wędką dodatkowo sam chwyt w tym pomaga, w innej płaszczyźnie ruch wykonuje nadgarstek. Porównaj sobie w praktyce obydwa zestawy to zrozumiesz o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 myslalem nie tylko o multiku, ale rowniez o lince no a co z linką?? Jak nawiniesz Sraxon niu koncept to szlak ją trafi tak czy siak, ale jak nawiniesz strena 20 lbs albo spiderewire stealth czy PP o podobnej mocy nic się nie stanie. Ja śmigałem z rozemiejera do 80g i 201DPV i PP 20 lbs fatso 14S i latalo pięknie i daleko. Dopóki miałem siłe. 201DPV i FATSO 14S odważnie ... wiem przynajmniej od kogo multików nie kupować pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Metne to cos coraz bardziej... A to w innych kierunkach szarpac nie mozna?Zakladajac, ze kierunek w dol w czyms przeszkadza? W tej sytuacji mozna odwrocic :Kołowrotek z ruchomą szpulą nie nadaje się do jerków z innego względu. Inaczej położony jest środek ciężkości niż przy stałej szpuli. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 myslalem nie tylko o multiku, ale rowniez o lince no a co z linką?? Jak nawiniesz Sraxon niu koncept to szlak ją trafi tak czy siak, ale jak nawiniesz strena 20 lbs albo spiderewire stealth czy PP o podobnej mocy nic się nie stanie. Ja śmigałem z rozemiejera do 80g i 201DPV i PP 20 lbs fatso 14S i latalo pięknie i daleko. Dopóki miałem siłe. 201DPV i FATSO 14S odważnie ... wiem przynajmniej od kogo multików nie kupować pozdrawiamRemek remek ale jurek chyba juz sprzedal swojego curoda 201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Suchy498 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zmądrzałem kupie sobie okumę VS (zaczynam kompletować sprzęt ) decyzja zapadła. Ale był to ciekawy węteg bo jedni mówią że sieda a dródzy jkak odbicie lustrzene mówią nieee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 suchy i to moim zdaniem oznacza ze jest ok. gdyby sie zdarzylo ze pytasz o cos i wszyscy mowia to samo to ... po co w ogole pytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zmądrzałem kupie sobie okumę VS (zaczynam kompletować sprzęt ) decyzja zapadła. Ale był to ciekawy węteg bo jedni mówią że sieda a dródzy jkak odbicie lustrzene mówią nieee...Bardzo dobra decyzja. Łowienie stałą szpulą to jak wyważanie otwartych drzwi. Można, tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Suchy498 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Hmm... po co? sam niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ...201DPV i FATSO 14S odważnie ... wiem przynajmniej od kogo multików nie kupować pozdrawiamRemek a co jest nie tak? Jak mógłbym uszkodzic 201DPV rzucajac i ściągając fatso 14S? Jedyne co bolało po godzinie rzucania czymś takim to..plecy.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Witam, Zostalem wywolany do dyskusji posrednio. Tak sie sklada ze jerkuje nie uzywajac multiplikatora. Nie wiem ile razy bylo to juz pisane ze samo jerkowanie to sposob prowadzenia przynety, a nie zestaw z pazurem multikiem do rzucania cegiel do wody. Niedawno mialem okazje powedkowac na Odrze, wedka do 21 gramow dlugosci 260 cm, do tego Slider 7 cm w wersji tonacej. To jerkowanie ? Jasna sprawa ze mialem kolowrotek wiszacy. W maju bylem w Szwecji, wedka 210 cm, rzucam sobie Sliderem. Za chwile zmiana i wchodzi wirowka rozmiaru 7 a potem kopyto 15 cm. Wychodzi ze jerkowalem pierwsza przyneta, spiningowalem druga, a trzecia jigowalem. I jak do takiej sytuacji dobrac teoretyczne zestawy ? Jak sie lowi a nie teoretyzuje o jakis wywazeniach, palcach czy innych historiach to powyzsze problemy nie wystapia, bo liczy sie to kogo spotkamy (lub nie) po drugiej stronie zestawu. A ponizej to co, jak szczescie dopisze, mozna spotkac jerkujac w Odrze. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Suchy498
...
37 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi