Skocz do zawartości

Kołowrotek rozmiar 1000

wislokowy88

Rekomendowane odpowiedzi

Tournament albo team daiwa 1500, przekładnia nawet za mocna jak na taki rozmiar.

Jak ma być jeszcze delikatniej, to są jakiś leciuśkie luviasy z płyciutkimi szpulkami. Z shimano wszelkie maluchy sdh a budżetowo to np.stradic.

Edytowane przez rutra

zanim wyjedzicie z kręciołami za ponad tysiaka zapytajcie kolege ile chce wydac :)

Przecież w pytaniu było "Najlepszy kołowrotek klasy 1000..." a nie budżetowy, no więc Jozi rozwiał tu chyba wszelkie wątpliwości ;).

@wislokowy88 skoro w takim przedziale cenowym to polecam czerwonego holendra.

Edytowane przez Zwierzu

Potocznie mówi się "Klasa" ( slang). Zdecyduję się na któryś z modeli Shimano. Czerwony Holender? Co to za kołowrotek? Zapodaj link lub prześlij foty na priv. @bazyloss, ja z kolei nie widzę sensu zakupu kołowrotka za cenę 1200zł, wolałbym taką kasę wydać na wędkę z pracowni.

Edytowane przez wislokowy88

Potocznie mówi się "Klasa" ( slang). Zdecyduję się na któryś z modeli Shimano. Czerwony Holender? Co to za kołowrotek? Zapodaj link lub prześlij foty na priv. @bazyloss, ja z kolei nie widzę sensu zakupu kołowrotka za cenę 1200zł, wolałbym taką kasę wydać na wędkę z pracowni.

spro redarc to ten holender

Edytowane przez Tomasz eS

oczywiście masz prawo wydać swoją kasę na co tylko chcesz

ja mówię o sensie "merytorycznym", po prostu nie widzę powodu, aby stosować kołowrotek w wielkości 1000 jeśli nie chodzi o wagę i pewną "różnie" :) rozumianą poręczność przy kijach UL

Spro Red Arc 1000 - 275g

TP 2500 - 250g

TP 1000S - 195g

Rarenium 1000S - 170g

tani kołowrotek w wielkości Shimano 1000 padnie po prostu szybko

Edytowane przez bazyloss

1. 1000 to rozmiar a nie "klasa" kołowrotka

2. Taki rozmiar to chyba tylko do podlodówki// asekuracyjnie w bacie się sprawdza.

dziwne bo ja okonie lapie kolowrotkiem rozmiar 1000 i wcale nie spod lodu :) mam stradica 1000 x gtm, z  tylnim hamulcem i dragiem :) polecam uzywam go tez czasem do kleniowki... kreciol kilku letni , brak luzow wiekszych, wg mnie idealny do tej metody

No cóż, to ja także na dziwaka wychodzę, bo do lekkiego łowienia 1000-czki używam :huh:.

Zwierzu nie bój żaby ja też 1000 używam.Tylko mała uwaga co do niektórych surowych technicznie.Otóż biomaster 2000 z 2008r. ma taką samą średnicę szpuli co stella1000FE czyli 40mm.

Jest kołowrotkiem do podlodówki jak również do kijka UL :P  :P .

Jak co niektórzy muszą mieć do UL coś w pobliżu slamerka 260 to ich sprawa :rolleyes: .

Witam! w tym przedziale cenowym to ja zaproponuje Ci shimano EXAGE 1000....fajny i delikatny...w tym wątku juz ktoś go odradzał ale ja mam inne zdanie na jego temat...w poprzednim sezonie wyjałem na niego sporo kleni a miłą niespodzianką był szupak 83cm. !!! i jak dotąd nic mu się nie stało....padały tutaj inne fajniejsze może propozycje ,ale to juz inna klasa cenowa i jakościowa-według mnie do lekkiego łowienia nie warto tyle kasy wykładac na kołowrotek...

Witam - a ja z kolei polecam Quantum TE10PTI - można czasem trafić do 400-500 pln-ów na allegro. może trochę ciężki w stosunku do Rarenium i pozostałych ale jak dla mnie jest super i praca (12 łożysk), hamulec i jakościowo wszystko ok. firma trochę u nas niedoceniana ale warto się rozejrzeć - poprzednio jaki mialem to Q Energy przez wiele długich lat a teraz nawet mam multika tej firmy i jest ok.

• Like 1

1000-ka to super jest jako bryloczek do kluczy  :lol:  :lol:  :lol:

Toteż jak jadę na lekko połowić, to nad wodą przepinam z kluczy do wędki :P.

Kwestia gustu @Rheinangler, i bynajmniej nie chodzi tu o to że małe jest piękne, bo ja wielkim klamotem przy wędce nie muszę się dowartościowywać ;).

Edytowane przez Zwierzu