wislokowy88 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witajcie, Najlepszy kołowrotek klasy 1000 do lekkiego spinningu. Jakie są Wasze propozycje? Pozdrawiam. Wisłokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Możliwie największy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/10374/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-freshwater/10-stella-1000s.htmlMam to i polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Tournament albo team daiwa 1500, przekładnia nawet za mocna jak na taki rozmiar.Jak ma być jeszcze delikatniej, to są jakiś leciuśkie luviasy z płyciutkimi szpulkami. Z shimano wszelkie maluchy sdh a budżetowo to np.stradic. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez rutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 zanim wyjedzicie z kręciołami za ponad tysiaka zapytajcie kolege ile chce wydac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesonyx Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witajcie, Najlepszy kołowrotek klasy 1000 do lekkiego spinningu. Jakie są Wasze propozycje? Pozdrawiam. Wisłokowy. Sądzę, iż najlepszy jednak będzie jednym z najdroższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 zdecydowanie odradzam exage z przednim hamulcem jesli spodziewasz sie dostac szczupaka 60cm+ (zalatwiaja terkotki w hamulcu w kilku odjazdach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witajcie, Mam zamiar zamknąć się w cenie 300-350 zł. Dziękuję za dotychczasowe propozycje i proszę o kolejne. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) zanim wyjedzicie z kręciołami za ponad tysiaka zapytajcie kolege ile chce wydac Przecież w pytaniu było "Najlepszy kołowrotek klasy 1000..." a nie budżetowy, no więc Jozi rozwiał tu chyba wszelkie wątpliwości . @wislokowy88 skoro w takim przedziale cenowym to polecam czerwonego holendra. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesonyx Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 1. 1000 to rozmiar a nie "klasa" kołowrotka2. Taki rozmiar to chyba tylko do podlodówki// asekuracyjnie w bacie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 ma TP 11 1000S idealny do okoniówki 6-8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 o sorry nie zauważyłem budżetu, w tej cenie wg mnie nie istnieje dobry i trwały kołowrotek w wielkości 1000 poza tym za 300zł to kołowrotek będzie ważył tyle albo i więcej niż 2500 za 1200zł , więc nie widzę sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Potocznie mówi się "Klasa" ( slang). Zdecyduję się na któryś z modeli Shimano. Czerwony Holender? Co to za kołowrotek? Zapodaj link lub prześlij foty na priv. @bazyloss, ja z kolei nie widzę sensu zakupu kołowrotka za cenę 1200zł, wolałbym taką kasę wydać na wędkę z pracowni. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez wislokowy88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Potocznie mówi się "Klasa" ( slang). Zdecyduję się na któryś z modeli Shimano. Czerwony Holender? Co to za kołowrotek? Zapodaj link lub prześlij foty na priv. @bazyloss, ja z kolei nie widzę sensu zakupu kołowrotka za cenę 1200zł, wolałbym taką kasę wydać na wędkę z pracowni.spro redarc to ten holender Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) oczywiście masz prawo wydać swoją kasę na co tylko chcesz ja mówię o sensie "merytorycznym", po prostu nie widzę powodu, aby stosować kołowrotek w wielkości 1000 jeśli nie chodzi o wagę i pewną "różnie" rozumianą poręczność przy kijach UL Spro Red Arc 1000 - 275gTP 2500 - 250gTP 1000S - 195gRarenium 1000S - 170g tani kołowrotek w wielkości Shimano 1000 padnie po prostu szybko Edytowane 26 Stycznia 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 1. 1000 to rozmiar a nie "klasa" kołowrotka2. Taki rozmiar to chyba tylko do podlodówki// asekuracyjnie w bacie się sprawdza.dziwne bo ja okonie lapie kolowrotkiem rozmiar 1000 i wcale nie spod lodu mam stradica 1000 x gtm, z tylnim hamulcem i dragiem polecam uzywam go tez czasem do kleniowki... kreciol kilku letni , brak luzow wiekszych, wg mnie idealny do tej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Shimano Aero 1000 GT, niezawodny czarnuch, mam takie 2 sztuki. Od 12-14 lat i nic się z nimi nigdy nie działo. Lepiej kupić taką używkę niż jakąś "nowość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 No cóż, to ja także na dziwaka wychodzę, bo do lekkiego łowienia 1000-czki używam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 No cóż, to ja także na dziwaka wychodzę, bo do lekkiego łowienia 1000-czki używam .Zwierzu nie bój żaby ja też 1000 używam.Tylko mała uwaga co do niektórych surowych technicznie.Otóż biomaster 2000 z 2008r. ma taką samą średnicę szpuli co stella1000FE czyli 40mm.Jest kołowrotkiem do podlodówki jak również do kijka UL .Jak co niektórzy muszą mieć do UL coś w pobliżu slamerka 260 to ich sprawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Dozbieraj do Rareniuma albo rozglądnij się za używanym czarnuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam! w tym przedziale cenowym to ja zaproponuje Ci shimano EXAGE 1000....fajny i delikatny...w tym wątku juz ktoś go odradzał ale ja mam inne zdanie na jego temat...w poprzednim sezonie wyjałem na niego sporo kleni a miłą niespodzianką był szupak 83cm. !!! i jak dotąd nic mu się nie stało....padały tutaj inne fajniejsze może propozycje ,ale to juz inna klasa cenowa i jakościowa-według mnie do lekkiego łowienia nie warto tyle kasy wykładac na kołowrotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam - a ja z kolei polecam Quantum TE10PTI - można czasem trafić do 400-500 pln-ów na allegro. może trochę ciężki w stosunku do Rarenium i pozostałych ale jak dla mnie jest super i praca (12 łożysk), hamulec i jakościowo wszystko ok. firma trochę u nas niedoceniana ale warto się rozejrzeć - poprzednio jaki mialem to Q Energy przez wiele długich lat a teraz nawet mam multika tej firmy i jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 1000-ka to super jest jako bryloczek do kluczy sory za oftopa ale nie moglem sie powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 1000-ka to super jest jako bryloczek do kluczy sory za oftopa ale nie moglem sie powstrzymać No no Gościu od slammera w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) 1000-ka to super jest jako bryloczek do kluczy Toteż jak jadę na lekko połowić, to nad wodą przepinam z kluczy do wędki .Kwestia gustu @Rheinangler, i bynajmniej nie chodzi tu o to że małe jest piękne, bo ja wielkim klamotem przy wędce nie muszę się dowartościowywać . Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi