Skocz do zawartości

Kołowrotek rozmiar 1000

wislokowy88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

- delikatny zestaw ( lekki) skoncentrowany na łowieniu okoni

- zbrojenie wędki

- średnica pierwszej startowej przelotki

To podstawowe argumenty, którymi się kieruję i które już Koledzy wymienili wcześniej. Gwoli ścisłości, do zestawu (wędki Byrona 2.35, do 9g), nie nadaje się inny kołowrotek, jak 1000. Stosując inny, zestaw będzie nieprawidłowo wyważony. Stąd pomysł o 1000. Wiem, że dla niektórych kołowrotek tej wielkości wydaje się śmieszny i znajduje zastosowanie w podlodówkach. Nie zmienia to jednak faktu, że nie można nim połowić zestawem spinningowym. Pozdro.

Dla mnie nie jest on śmieszny. Sam posiadam Twin Powera w rozmiarze 1000 i bardzo lubię takie wędkowanie. Podłączony jest do mojego Phenixa FX 701-2 i naprawdę bajka.  Rozmiar kręcioła to kwestia gustu. Jeśli nie przeszkadza Ci dużo mniejsza korbka niż to jest w modelach podobnej klasy w rozmiarze 2500 to będziesz zadowolony .

A tego TP 1000 możesz wyrwać delikatnie używanego za jakieś 300 zł na pewno. 

Z opinii ludzi niby nie jest to do końca udany model, ale mi trafił się chyba unikat bo po roku naprawdę intensywnego okoniowego wędkowania nie odczuwam żadnego zużycia. Zobaczymy co będzie później.

Pozdrawiam

Przemek

Jeśli nie za późno, to proponuj coś z Emblemowatych wielkości 1500-2000. Obsuguje żyłki w granicach 0,14 -0,16 jak i plećkę 8 lb. Nie boi się przyłowów w postacji szczupłego w granicach 60 cm.

Konstrukcja mocna nie do za....jechania. Na alledrogo mozna wyłapać w kwocie do 350-400 PLN.

pozdrawiam

• 2 lata później...