Skocz do zawartości

Dlaczego nikt nie chce "dłubać" dużych przynęt?

skiner

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie chyba mało takie konstrukcje znają.

Wystawiłem kiedyś takie łączone z gumowym ogonkiem Bikini Bait i zero zainteresowania.

http://jerkbait.pl/topic/19820-bikini-bait-25cm/?hl=bikini

Żeby one miały 80-100 gram to bym łyknął/ Ale 168 gram to masakra dla mnie.

Edytowane przez godski

• 3 miesiące temu...

Mój świętej pamięci exori thor 50lbs nie protestował :POznaczyłem to maleństwo kodem R-36M3.Oficjalna nazwa to "SS-18 Satan" Przed chwila skończyłem wyciskanie łuski na boku wersji 30 cm :D Paluszki mnie bolą :unsure: ale jestem zadowolony :D

Edytowane przez judo 1988

• 1 miesiąc temu...

Odnośnie dużych przynęt to też ma do nioch słabość i co raz musze coś wiekszego uskrobać. Robiłem Jerki 16cm 200g. Swimbaity 16cm 130g a to cudo ma kolo 20cm

kopiadsc01978.jpg

Judo, można wiedzieć jak wykonać taką łuskę na foli aluminiowej?
http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=118305
Edytowane przez Pold3k

Oczywiście ,że można.Kawałek rurki miedzianej(np.5mm średnicy) zagiąć ją w imadle czy kombinerkami.Jedną trzecia obciąć i zostanie  U .Krawędzie wyszlifować papierem ściernym lub pilnikiem i gotowe.Wyciskanie jest dość upierdliwe,ale jak się skończy satysfakcja i efekt nieskromnie powiem że kapitalny :P Po wycisnięcu kilkudziesięciu (a nawet set) korpusów(nie koniecznie wielkich) palce troszkę bolą...To ciemna strona tej zabawy.

Edytowane przez judo 1988