Skocz do zawartości

Bolenie z Wisły w Warszawie i okolicy

pirania74

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku za bolki zabrałem się wyjątkowo późno, bo w czerwcu - połowiłem raptem kilka razy, czego efektem były bolenie 40, 47 i 53 cm, oraz 2 spore (na oko i po sile uderzenia) +/- 70 - 80 cm że żyłka 0,18 mm i 0,20 mm pękła jak nitka - w pierwszym przypadku moja wina bo zapomniałem wyregulować hamulec, natomiast w drugim żyłka była postrzępiona o kamienie. Wczoraj i dziś bezrybne wypady na Wisłę - niska woda zrobiła swoje - rapki gdzieś się pochowały :wacko:

Pozdrawiam wszystkich

Pirania 74 niestety narazisz sie na krytyke . Wiem ze chciales sie pochwalic rybami ale TU wymaga sie czegos wiecej . Sama statystyka to za malo . Szacunek dla Ryby , Przyrody ..nawet jak ja zabierzesz . Jeszcze duzo nauki przed Toba . Jak wejdziesz na Galerie Jerkbaita to zrozumiesz co chce Ci powiedziec . Powodzenia w dalszych lowach i doskonalenia sie jako fotograf :D

Pirania 74 niestety narazisz sie na krytyke . Wiem ze chciales sie pochwalic rybami ale TU wymaga sie czegos wiecej . Sama statystyka to za malo . Szacunek dla Ryby , Przyrody ..nawet jak ja zabierzesz . Jeszcze duzo nauki przed Toba . Jak wejdziesz na Galerie Jerkbaita to zrozumiesz co chce Ci powiedziec . Powodzenia w dalszych lowach i doskonalenia sie jako fotograf :D

zwarcie i na temat :D tylko przyłaczyć sie do tych słow mogę,

jeśli -jerry hzs pozwoli :mellow:

Witam Wszystkich. No cóż temat budzi emocje, generalnie zdjęcia

powinny wyglądać jadnak INACZEJ, i zgadzam się, że zostały zdjęte. Tu przy okazji chciałbym poruszyć inny temat - zawody

wędkarskie (myślę o spinningowych). To co się tam dzieje to jest

dopiero horror ! Szczególnie na takich znaczących rangą Spinningowe MP, Grand Prix czy Klubowe Spinningowe MP, startowałem wielokrotnie i nie wiem czy się cieszyć czy płakać.

Kiedy wreszcie tego typu zawody spinningowe będą organizowane na

żywej rybie wzorem większości muchowych. Koledzy którzy startowali a myślę, że inni też, wiedzą o co chodzi. Te masy zatłuczonych Boleni, Jazi, Kleni a przede wszystkim Okoni łowionych do bólu, a potem przed wagą mierzonych i co za małe to

w krzaki, nie myślcie, że zapomniałem o Szczupakach, Sandaczach

czy Sumach i innych Rybach, ale trudno wszystkie wymieniać. Trochę już się zmieniło, np. podwyższanie wymiaru czy raczej ustanawianie wymiaru Okonia. Wydaje mi się jednak, żo to za mało

o wiele zamało. Myślę, że takie forum jak nasze powinno wspólnym

głosem odezawć się w tej sprawie. To tyle sorry za gadulstwo.

Pozdrawiam Jachu