Mekamil Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaraziłem się castingiem i żadne próby leczenia nie przynoszą skutku. Dlatego zdecydowałem, że pozwolę rozwijać się chorobie. Chciałbym skompletować mój pierwszy zestaw do castingu. Moim kijem będzie najprawdopodobniej Jaxon XT-PRO Spin Caster 195/35. Proszę nie pytajcie dlaczego, ani nie polecajcie jakiegoś innego. Do tego kijka potrzebuję dobrać jakiś niskoprofilowy multik o w miarę płytkiej szpuli. Z tego co wiem to najkorzystniej będzie dokonać zakupu w USA. Szczęśliwie się składa, że znajomy siedzi tam do września, więc z przesyłką nie byłoby problemu.Czy możecie mi polecić jakiś multik do 80$ (ale najlepiej mniej), który pracowałby z linką (pewnie plecionką) o wytrzymałości 8-10lbs (byle nie wchodziło jej więcej niż 150yd)? A jeśli nie to za ile jakiś w miarę sensowny? Dodam, że przynęty, na które zamierzam nim łowić mieściłyby się głównie w przedziale 10-20gr.Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Myślę, że jest to prosta sprawa. Pod tą samą marką jest multiplikator niskoprofilowy na lewą rękę. KUpisz go w Łodzi i nie trzeba jechać do USA ani Kanady. Jest tani.Również proszę nie pytaj dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 za 80$ nie kupisz nic z płytką i lekką szpulą, chyba, ze ostro przechodzony. Z nowych w US jest dostęny curado 101D (około 170$) albo droższy chronarch 51s Mg (230$) za 80$ są jakieś quantumy czy najtprostrze daiwy i shimano robne w Chnach, ale to raczej do cieższego łowienia. Z młynków do kija c/w 35g polecam Team Daiwa Advantage 153 HL. Niedrogi multik o dobrych parametrach uzytkowych. W sam raz dla przyęt od 12-14g wzwyż.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Hmm.. czyli jednak będę musiał mocno naciągnąć budżet. Może to: http://www.jerkbait.pl/?p=136Będzie odpowiedni? Z tego co wyczytałem to chyba da radę. Co prawda linki trzeba więcej, ale...Advantage jest w tej samej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Ja bym wybał TD Advantage a nie revo S. Jak jednak myślisz o multiku na dłużej to moze warto dołożyc jeszcze więcej i kupić w US TD Sol. Z tego młynka te 10g bedzie latało już bardzo dobrze, poza tym jest to leciutki i bardzo ładny multplkator. tu masz info o mulikach daiwy na rynek US.http://www.daiwa.com/Reel/baitcasting.aspx Proponuję też rozejrzeć się za innym kijem. Friko chce sprzedać bardzo porządny i niedrogi kij castingowy dla początkującego.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Dziękuję Ci za pomoc. Wybiorę któryś z tych dwóch multików. Przyznam, że artykuł Remka o Abu strasznie mnie zachęcił do jego zakupu. No chyba, że coś jeszcze mi wpadnie w oko to będę pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi