Dąbek 111 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Marcin warto jeśli mająstać w kącie.Ja przerobiłem talkiego leżaka 288cm, dwa składy #5-6 .Nie mogę doczekać się wiosny.Mój ma dość grubą ściankę,co nie czyni go super lekkim ,ale możliwości na pokonanie większych przyłowów wzrastają A Talon nie ogarnia tematu? Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 4/5 czy 5/6 to za słabe kije na przeróbkę.Musi być dobra 6 czy 6/7.Team Dragon 5/6 to tak jakbyś wziął do ręki Winstona BIIIX w klasie 7 a nawet 8 To bardzo sprężyste blanki, raczej nie muchowe i tu faktycznie warto by było przezbroić je na kijek kleniowo-jaziowy; mogła by wyjść z tego całkiem ciekawa konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Rafał, ogarnia, i to bardzo dobrze, tylko boję się z nim chodzić po krzakach, a taki przerobiony Konger byłby idealny. Nie miałbym żadnych obiekcji gdybym go coś w nim pękło., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 no to nozy i do roboty, skrobanie demontaz i wio dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 mam coś takiego jak Konger World champion 9'#5/6, tylko boje się przerabiać bo to Konger i jak się zedrze lakier to nie wiadomo czy zostanie blank grubości kartki papiery i jak to się będzie zochowywać.seria kijow zacna, coprawda znam tylko spinningowe ale to nie jest jaxon za 50 pln, wiec chyba blank nie bedzie badziewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Łowiłem kiedyś muchówka kolegi z serii team dragon i ścianka się uginala pod palcami... ALE JAK SIĘ TRAFI JAKIŚ FAJNY SERYJNIAK Z W MIARĘ SOLIDNĄ ŚCIANKĄ TO NA PEWNO WARTO PRÓBOWAĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Łowiłem kiedyś muchówka kolegi z serii team dragon i ścianka się uginala pod palcami... ALE JAK SIĘ TRAFI JAKIŚ FAJNY SERYJNIAK Z W MIARĘ SOLIDNĄ ŚCIANKĄ TO NA PEWNO WARTO PRÓBOWAĆ!!!O ! A ja myślałem, że jak na tak sztywne pały to blank jest dosyć mięsisty; bynajmniej na złączu ścianki wyglądały na grube a to tylko zmyłka dla klienta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Polecam blanki muchowe Atc Matrix, robiłem na nich już kilkanaście jaziowo kleniowych wędeczek, 4-składowe, zbrojone na lekko, rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Polecam blanki muchowe Atc Matrix, robiłem na nich już kilkanaście jaziowo kleniowych wędeczek, 4-składowe, zbrojone na lekko, rewelacja.Podaj mu w jakiej klasie powinien się "obracać" aby dobry kijek wyszedł.Sugestia przelotek byłaby wskazana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Decyzja podjeta. Team dragony idą do przezbrojenia. zbrojenie Sic na szczycie, reszta Pacific Bay Minima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dobra decyzja. Sam będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Nie. nie mam ku temu zdolność. Kolega rafał alias @Dąbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Też dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 I tak leżakuja za szafą. Na muchę łowię 1-2 razy do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekL Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 przezbrajałem kongera primax fly, a więc niższa półka od world championa, blank wcale nie papierowy, choc opisany do linek #5/6 to jak porównywalem go do orvisa #7/8 to był znacznie sztywniejszy i wydawało mi sie że tak naprawdę ten konger powinien być opisany własnie jako 7/8. jest to kijek 3 metrowy, Pan Kawalec dobrał mi przelotki wysokie v takie jak do wedki match i o małej średnicy pierścienia, oraz pomógł zdjąć uchwyt. Uchwyt ogrzewał nagrzewnicą i po jakimś czasie sciągnelismy go. drewienko bardzo delikatnie trzeba zdejmowac już mechaniczne nożykiem. po uzbrojeniu kijek miotał cieżarek 5 g na calkiem spore odległosci, miał być kleń i jaź a mój kolega okreslił ją docelowo do połowu boleni. co prawda nie łowię tych ryb ale maksymalny wyrzut oceniam na jakies 15 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 To że kij rzuci 15g,to jeszcze nie znaczy że się do takich przynęt nadaje... Mowa oczywiście o kiju na blanku muchowym. Kij ktory ja złożyłem na 9' szóstce maxymalnie też ciskał 14g (jeszcze bezpiecznie, bez stawania pod obciążeniem przy wymachu) ale opiałem go na 10g ze względu na to że pod 12-14 g woblerem lub blachą zawiną by się w koło,a gumy np.7cm + łeb 8-10g nie było by czym oderwać od dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekL Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 może niezbyt precyzyjnie to napisałem, miałem na myśli opis cięzaru wyrzutu do 15 g, choć w zyciu bym nie łowił tak ciężkimi przynetami tego typu wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 mam coś takiego jak Konger World champion 9'#5/6, tylko boje się przerabiać bo to Konger i jak się zedrze lakier to nie wiadomo czy zostanie blank grubości kartki papiery i jak to się będzie zochowywać. Eeeeeeeee, nie przerabiaj go, załóż mały kołowrotek, żyłeczkę i porzucaj nad wodą tym czym chcesz te klonki łowić. Od razu będziesz wiedział czy to jest to. Znam tę wędkę, i gdyby mi moja piękniejsza połówka pozwoliła, bo to jej kij, to w jeden dzień zostałby kleniowym spinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Propozycja warta rozważenie. Czuję, że do przebrojenia pojedzie i Team Dragon i World Champion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Witam.Szukam jak w temacie muchówki do przerobienia na spinning pod klenia i jazia.Przynęty to wobki od 1cm - 4 cm,czasem 5 cm.Wirówki do 2. Jakies nieduże gumki.Raczej interesuja mnie 2-sklady.Co polecacie z seryjnych muchówek ,a co z blanków muchowych?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Podepnę się pod temat. Ostatnio macałem w sklepie takiego chrusta, konger grandis fly, w trzech kawałkach, i drugie wrażenie było takie, że to fajny blank do spina. Nie ma lakieru, jest szybki, i głęboko się gnie. Ale to tylko wrażenie na sucho, specem nie jestem. Może ktoś przerabiał i się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Panowie a nie lepiej kupić blank? Jak ma być tanio to są muchowy na alliexpres np za 20$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Poczytaj np tu: http://jerkbait.pl/topic/21230-spining-na-blanku-muchowym-pod-kleniajazia/?hl=much%C3%B3wka#entry1206342 jak blank ma być szybki to raczej 20 $ kosztował nie będzie... Edytowane 9 Listopada 2016 przez rybak109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 No tylko że często wędki seryjne jak potocznie je nazywacie "chrust" maja ścianki jak z papieru i bywa że nie uda się ich nawet rozebrać i przeszlifowac...Ja przerabiam trochę wędek muchowych... I teraz wiem że warto.... Ale orvisa jak ci wpadnie w ręce... XLS jak kupisz w dobrej cenie.... Itp itd... Każdy musi do tego dojść jednak sam.. Teraz jest masa blanków w cenach od kilkudziesięciu złotych nawet... A ten jest opisywany jako fast 9FT/2.7M 4 Sections 5/6wt Fishing Rod Blank , Fast Action, Carbon Fly Fishing Rodhttp://s.aliexpress.com/m2IfqquE (from AliExpress Android)Co prawda jeszcze do mnie nie dotarł więc nie mogę tego potwierdzić.... Ps... Ile ten chrust-dawca kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Tomek jak dotrze do Ciebie ten blank to skrobnij kilka słów jak wrażenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi