MarcinZ Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Panowie poszukuję jakiegoś blanku muchowego klasy 1-2 potrzebuje sklecić kijek który będzie ładował obsługiwał gumki powiedzmy od 0,2 grama do maks 1 gr. Obrotówki 0,4-1 gram czyli rozmiar 0000-nic będzie potrzebny do łowienia niewielkich pstrągów 10-20 cm także fajnie jak by pracował cała długością i dawał swobodnie szybko holowanie takie rybki na żyłce 0,10-0,12 (proszę nie patrzeć jak na zboczeńca pstrągowego poprostu szukam idealnego kija pod zawody pstragowe w polskich ale nie tylko realiach)Ma ktoś jakieś pomysły?Jesli chodzi o mnie to podobna gramatura przynęt machalem kijem Tetonem 3lb.Co prawda chińczyk ale jak się go uzbroi po swojemu to zacny kij może wyjść. Blank bardzo małej średnicy, świetna zabawa przy holu uklei, wzdreg, po klenie 50 cm. Pracuje po całej długości iprzez co szybko męczy rybki. Jedyny minus to jego długość. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Miałem jakiś czs temu ze stajni majora traparę - witka ładująca się własnym ciężarem i rzucająca agrafką. Mnie nie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Długość 150-180 cm tak sobie teraz myślę że hmmm praca muchówki ale przy delikatnych skrobaniach dosłownie narybku pstrąga (takie realia zawodów pstrągowych pierw pewne łowienie ryb 25+ a później rzeźba w g... czyli rybki akwariowe) przydało zastanawiam się czy połączenie takiego kija ze szklaną szczytówka dawało by to co bym chcial uzyskać czyli nie odbijanie się przy braniu niewielkich ryb i pełną akcje podczas holu Edytowane 17 Stycznia 2019 przez Oleix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Długość 150-180 cm tak sobie teraz myślę że hmmm praca muchówki ale przy delikatnych skrobaniach dosłownie narybku pstrąga (takie realia zawodów pstrągowych pierw pewne łowienie ryb 25+ a później rzeźba w g... czyli rybki akwariowe) przydało zastanawiam się czy połączenie takiego kija ze szklaną szczytówka dawało by to co bym chcial uzyskać czyli nie odbijanie się przy braniu niewielkich ryb i pełną akcje podczas holuTo może batsonik szklak Spg.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Długość 150-180 cm tak sobie teraz myślę że hmmm praca muchówki ale przy delikatnych skrobaniach dosłownie narybku pstrąga (takie realia zawodów pstrągowych pierw pewne łowienie ryb 25+ a później rzeźba w g... czyli rybki akwariowe) przydało zastanawiam się czy połączenie takiego kija ze szklaną szczytówka dawało by to co bym chcial uzyskać czyli nie odbijanie się przy braniu niewielkich ryb i pełną akcje podczas holuAuriga , mirage , czy któraś wklejka z matagi, musisz określić raczej rodzaj przynęt jak mniemam to chodzi o trout area. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Panowie poszukuję jakiegoś blanku muchowego klasy 1-2 potrzebuje sklecić kijek który będzie ładował obsługiwał gumki powiedzmy od 0,2 grama do maks 1 gr. Obrotówki 0,4-1 gram czyli rozmiar 0000-nic będzie potrzebny do łowienia niewielkich pstrągów 10-20 cm także fajnie jak by pracował cała długością i dawał swobodnie szybko holowanie takie rybki na żyłce 0,10-0,12 (proszę nie patrzeć jak na zboczeńca pstrągowego poprostu szukam idealnego kija pod zawody pstragowe w polskich ale nie tylko realiach)Ma ktoś jakieś pomysły?Hej mam taki kij w oryginale restaffine waterland limited edition sul-f 6,6 cw do 3g został zaprojektowany właśnie pod zawodnicz czy komercyjne łowienie pstrąga małymi blaszkami zero i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc postanowiłem zapytać się w tym .Mianowicie chciałbym ukręcić kijek pod klenie, jazie właśnie na muchowym blanku, najtaniej jak to możliwe zależy mi na tym aby blank miał parametry 2,60-2,90m klasa około #6-7 AFTM, jakie są najtańsze opcje ukręcenia takiego spina. (Wiem pewnie to pytanie powtarzało się miliony razy ale jakoś nie byłem w stanie znaleźć jakiegoś nowego tematu )Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Pytasz o koszt zrobienia samemu, czy o koszt pracy zleconej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Koszt zrobienia samemu ;DEdit: Zapomniałem napisać, to ma być też mój pierwszy kijek, dlatego też budżet tak ograniczony.Pozdrawiam Filip Edytowane 10 Stycznia 2021 przez 1filipson86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Możesz kupić tanią muchówkę, oczyścić blank i to będzie najtańsza opcja, jeśli o blank chodzi. Poza tym 2-częściowe blanki MHX są po mniej, niż 400 zł. Uchwyt kołowrotka - kwestia Twoich preferencji. Na Allegro są jakieś uchwyty Kushiro za nieduże pieniądze, ale nie wiem, co są warte. Przelotki np. Pacific Bay Minima. Ma je Spinningshop.pl. Żeby. było lżej i tanio, to chyba lepiej się nie da. Rękojeść z pianki, winding check czarny, plastikowy, szpulka nici, nawijarka z pudła kartonowego. Możesz kręcić ręcznie po polakierowaniu, albo coś sobie wykombinować np. z silnikiem do mikrofali (kilka obrotów/min., tanio, jak barszcz). Lakier kupisz w strzykawkach, klej dwuskładnikowy, wolnoschnący. Pogrzeb w internecie, podlicz koszt. Powinno wyjść gdzieś do 600 zł ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Możesz kupić wszystko na alli... Będzie jeszcze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Znalazłem taki blank, kosztuje niecałe 300 złotych ale nie wiem jak z akcją szklaka przy zbrojeniu do spina, ktoś się wypowie? https://allegro.pl/oferta/muchowy-blank-szklany-anos-niska-cena-9945191941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) ... spinningu, to z tego nie będzie , poszukaj jak już coś raczej węglowego ... Edytowane 10 Stycznia 2021 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 W takim razie jest jakiś godny polecenia tani blank muchowy o wyżej wymienionych parametrach?Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Najlepiej właśnie do 300-350 złotych ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 ... a czemu się tak uparłeś na ten blank muchowy ??? ... przecież spokojnie można zbudować wędkę na powyższe rybki na blanku do tego dedykowanym czyli spinningowym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Robilem taki na blanku CTS w klasie #6, ale cenowo raczej sie nie zmiescisz. A i blanki chyba ciezko dostepne teraz. Edit.Tak jak Mariusz napisal, robilbym na spiningowym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Po prostu uznałem że przez to że kij muchowy jest bardzo miękki to małe woblery ładowałyby się lepiej, nie mogłem jednak w takiej cenie znaleźć blanku spinningowego o tych parametrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Mogę Ci w tej cenie sprzedać węglową wędkę muchową HDC czyli z węgla wysokiej gęstości. Nada się na spin, trzeba tylko rozebrać i uzbroić od nowa. Długości 2.75 Edytowane 10 Stycznia 2021 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Po prostu uznałem że przez to że kij muchowy jest bardzo miękki to małe woblery ładowałyby się lepiej, nie mogłem jednak w takiej cenie znaleźć blanku spinningowego o tych parametrachŚwietny i tani blank do małych wobkow to batson rx6 2-10g,Laduje najmniejsze nieloty...zerknij na stronie FC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Okej w takim razie chyba zdecydowałem się na Batsona RX6 właśnie 2-10g. Dziękuję za podpowiedzi, resztę pytań zadam w odpowiednich tematach.Pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 ... w MHXach też można by coś znaleźć , to też w miarę tanie blanki a te do tego by się nadawały : ST 1081, 1142, 1141, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Te MHXy mimo wszystko trochę za drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1filipson86 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 A nie chciałbym na pierwszy kijek wydać nie wiadomo jakich pieniędzy bo nie wiadomo w ogóle czy mi to będzie wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Hej to jak ma być tanio to aliexpres za ok 180 zeta taki blank kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi