Skocz do zawartości

Spining na blanku muchowym pod klenia/jazia

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie poszukuję jakiegoś blanku muchowego klasy 1-2 potrzebuje sklecić kijek który będzie ładował obsługiwał gumki powiedzmy od 0,2 grama do maks 1 gr. Obrotówki 0,4-1 gram czyli rozmiar 0000-nic będzie potrzebny do łowienia niewielkich pstrągów 10-20 cm także fajnie jak by pracował cała długością i dawał swobodnie szybko holowanie takie rybki na żyłce 0,10-0,12 (proszę nie patrzeć jak na zboczeńca pstrągowego poprostu szukam idealnego kija pod zawody pstragowe w polskich ale nie tylko realiach)

Ma ktoś jakieś pomysły?

Jesli chodzi o mnie to podobna gramatura przynęt machalem kijem Tetonem 3lb.

Co prawda chińczyk ale jak się go uzbroi po swojemu to zacny kij może wyjść. Blank bardzo małej średnicy, świetna zabawa przy holu uklei, wzdreg, po klenie 50 cm. Pracuje po całej długości iprzez co szybko męczy rybki. Jedyny minus to jego długość.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Długość 150-180 cm tak sobie teraz myślę że hmmm praca muchówki ale przy delikatnych skrobaniach dosłownie narybku pstrąga (takie realia zawodów pstrągowych pierw pewne łowienie ryb 25+ a później rzeźba w g... czyli rybki akwariowe) przydało zastanawiam się czy połączenie takiego kija ze szklaną szczytówka dawało by to co bym chcial uzyskać czyli nie odbijanie się przy braniu niewielkich ryb i pełną akcje podczas holu

Edytowane przez Oleix

Długość 150-180 cm tak sobie teraz myślę że hmmm praca muchówki ale przy delikatnych skrobaniach dosłownie narybku pstrąga (takie realia zawodów pstrągowych pierw pewne łowienie ryb 25+ a później rzeźba w g... czyli rybki akwariowe) przydało zastanawiam się czy połączenie takiego kija ze szklaną szczytówka dawało by to co bym chcial uzyskać czyli nie odbijanie się przy braniu niewielkich ryb i pełną akcje podczas holu

To może batsonik szklak Spg..

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Auriga , mirage , czy któraś wklejka z matagi, musisz określić raczej rodzaj przynęt ;) jak mniemam to chodzi o trout area.

Panowie poszukuję jakiegoś blanku muchowego klasy 1-2 potrzebuje sklecić kijek który będzie ładował obsługiwał gumki powiedzmy od 0,2 grama do maks 1 gr. Obrotówki 0,4-1 gram czyli rozmiar 0000-nic będzie potrzebny do łowienia niewielkich pstrągów 10-20 cm także fajnie jak by pracował cała długością i dawał swobodnie szybko holowanie takie rybki na żyłce 0,10-0,12 (proszę nie patrzeć jak na zboczeńca pstrągowego poprostu szukam idealnego kija pod zawody pstragowe w polskich ale nie tylko realiach)

Ma ktoś jakieś pomysły?

Hej mam taki kij w oryginale restaffine waterland limited edition  sul-f 6,6 cw do 3g został zaprojektowany właśnie pod zawodnicz czy komercyjne łowienie pstrąga małymi blaszkami zero i nic.

• 1 rok później...

Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc postanowiłem zapytać się w tym ;).

Mianowicie chciałbym ukręcić kijek pod klenie, jazie właśnie na muchowym blanku, najtaniej jak to możliwe zależy mi na tym aby blank miał parametry 2,60-2,90m klasa około #6-7 AFTM, jakie są najtańsze opcje ukręcenia takiego spina. (Wiem pewnie to pytanie powtarzało się miliony razy ale jakoś nie byłem w stanie znaleźć jakiegoś nowego tematu  :) )
Pozdrawiam Filip

Możesz kupić tanią muchówkę, oczyścić blank i to będzie najtańsza opcja, jeśli o blank chodzi. Poza tym 2-częściowe blanki MHX są po mniej, niż 400 zł. Uchwyt kołowrotka - kwestia Twoich preferencji. Na Allegro są jakieś uchwyty Kushiro za nieduże pieniądze, ale nie wiem, co są warte. Przelotki np. Pacific Bay Minima. Ma je Spinningshop.pl. Żeby. było lżej i tanio, to chyba lepiej się nie da. Rękojeść z pianki, winding check czarny, plastikowy, szpulka nici, nawijarka z pudła kartonowego. Możesz kręcić ręcznie po polakierowaniu, albo coś sobie wykombinować np. z silnikiem do mikrofali (kilka obrotów/min., tanio, jak barszcz). Lakier kupisz w strzykawkach, klej dwuskładnikowy, wolnoschnący. Pogrzeb w internecie, podlicz koszt. Powinno wyjść gdzieś do 600 zł ...  chyba

Po prostu uznałem że przez to że kij muchowy jest bardzo miękki to małe woblery ładowałyby się lepiej, nie mogłem jednak w takiej cenie znaleźć blanku spinningowego o tych parametrach

Świetny i tani blank do małych wobkow to batson rx6 2-10g,Laduje najmniejsze nieloty...zerknij  na stronie FC.

• Like 1