-PYTOON- Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam, Szukam podbierak do noszenia na plecach, przyczepiony na magnesie do kamizelki. Cechy jakie powinien mieć: -brak ostrych krawędzi mogących uszkodzić ubranie, takich jak nity czy inne wstawki, -powinno się go łatwo czyścić, żeby nie śmierdział i tym samym nie budził ubrań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Na ryby do 70 cm będzie dobry http://www.taimen.com/pl/pl/product/brodin-ghost-cutthroat_4859/92235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Mam taki i nie narzekam.W komplecie magnes - cena dość przystępna. http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/cPath/51_330_328/products_id/1817?topSsid=074859b9c0b44a2059653b35472878fe Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Właściwie wszystkie podbieraki spełniają Twoje kryteria. Tani i dobry jest okrągły podbierak jaxon z gumową siatką ok 35 złhttp://www.youtube.com/watch?v=aF2v1qF2tog Guma nie namaka i łatwo się czyści i jest najbardziej przyjazna dla ryb. W okrągłym podbieraku ryba układa się bardziej naturalnie, nie jest tak wygięta jak w innych i zmieści się nawet duża ryba. Na allegro masz też drewniane podbieraki za ok 60 zł, są fajne tylko jak dla mnie mają za długą siatkę. Drewniane podbieraki mają tą zaletę, że możesz włożyć rybę do podbieraka (drewno pływa) i w tym czasie ustawić aparat, ryba czeka w wodzie więc nic jej nie będzie przy wypuszczaniu.http://allegro.pl/podbierak-muchowy-drewniany-fl-03-fl-03-b-i2959108241.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Gumowany Jaxon też idealny nie jest, co prawda kotwice w siatkę się nie wbijają, ale dość ciężko jest je czasem wyplątać-gdyby oczka były większe byłby dużo lepszy, ale i tak polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Polecam pstrągowego Dragona, spełnia chyba wszystkie wymagania autora tematu, intensywnie używałem go w zeszłym sezonie, wykończenie staranne, można go nosić z tyłu kamizelki na magnesie no i nie zauważyłem żeby przykro mi pachniał, wielkość idealna na nasze kropki a cena bardzo atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Mam ten z rekojescia czarna nie korkowa Dragona i sprawuje sie super brodzac w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Na pstrągi od wielu lat używam Salix Alba kupiłem jak tylko się pojawiły w ofercie firmy i służy mi do dziś Obecne modele są ładniejsze, mają lepszą siatkę, i w porównaniu do podobnych produktów z oferty zagranicznej jak np. Orvis ich cena jest baaardzo atrakcyjna a jakością wcale od nich nie odbiegają hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 No i magneski bardzo mocne w Salixach są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Też od dłuższego czasu szukam podbieraka i padło właśnie na Salix albę. Pozostało pytanie, którą wielkość wybrać. Łowię głownie na odrze. "Pstrąg" nie będzie za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Polecam tego Jaxona, cena/jakość = super. Tylko maławy trochę jeśli masz zamiar podbierać np bolki. Na klenie i jazie starcza tip-top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Ten Jaxon jest w 4 rozmiarach, dwa największa, a zwłaszcza ten naj naj, na 100% obleci bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Też od dłuższego czasu szukam podbieraka i padło właśnie na Salix albę. Pozostało pytanie, którą wielkość wybrać. Łowię głownie na odrze. "Pstrąg" nie będzie za mały?Ja bym brał największy, jest całkiem całkiem pojemny, wpakujesz w to średnich rozmiarów sandacza czy szczupaka - myślę ze do 80cm nie wielkiego halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja uzywam taki .) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Ja bym brał największy, jest całkiem całkiem pojemny, wpakujesz w to średnich rozmiarów sandacza czy szczupaka - myślę ze do 80cm nie wielkiego haloMowa o modelu Troć czy Łosoś? Pytam bo szukam podbieraka na rybki do 70-80cm. Model Troć jest tylko średnio po 3cm większy w każdym kierunku od modelu Pstrąg który mam z gumową siatką i do niego mieszczą się rybki max 50cm. Z kolei model Łosoś ma prawie 80cm długości a długość samego kosza jest tak duża jak cały podbierak Pstrąg Niestety nie mam opcji oglądnąć je na żywo stąd rozterki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Orientuje się może ktoś z kolegów jak głęboka siatkę ma i ile waży podbierak Salix Alba podbierak drewniany Troć ? http://salix-alba.com/sklep/podbierak-drewniany-41x295x625/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witam Zainteresował mnie taki typ podbieraka: -jest dłuższy od muchowych-można go nosić podczas wędkowania na plecach-zdejmujemy z pleców i rozkładamy jedna ręką. Jak ktoś ma taki to proszę o info czy podczas wkładania go do wody nie ma tendencji do składania się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Bez obaw - nie składa się. Ja używam go tylko z łódki i obsługuję go jedną ręką. Średnica 60 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Mam taki typ podbieraka od Jaxona z gumową siatką. Używam go przy spinningowaniu z brzegu. Dłuższa rączka bardzo ułatwia sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Dzięki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Może Ktoś z was kojarzy takie cudo Panowie. Podbierak który w całości chowa się w "sztycy" /rękojeści Gdzie kiedyś takie cudo widziałem na filmie. Poprostu rura z której wyciąga się świat. A po złożeniu chowam się ona z powrotem . Pamietam.ze kolor rękojeści/rury był żółty. Ktos, cos kojarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Adas chyba chodzi Ci o podbierak firmy Frabill.... Czy to ten: http://www.frabill.com/nets-accessories/hiber-net-nets.html Edytowane 11 Lutego 2018 przez Kwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 O właśnie ten dziękuję za linka. A.Ktos może tego używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Czytałem kolegów posty i chciałbym podzielić się uwaga co do stosowanego magnesu jako klipsa. Moim zdaniem, co wypróbowałem zbyt mocny magnes utrudnia szybkie odczepianie podbieraka. Trzeba mocno szarpnąć ,co może uszkodzić zaczep na kamizelce przy drugim klipsie. Oczywiście przy za słabym podbierak będzie spadał i należy mieć to także na uwadze wybierając podbierak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) O właśnie ten dziękuję za linka. A.Ktos może tego używał?Hej Ja używam 3 sezon.Świetne rozwiazanie i nie zajmuje miejsca na lajbie;-)Polecam. Edytowane 2 Marca 2018 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi