Skocz do zawartości

Podbierak muchowy / spinningowy

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Szukam wszystkich opini na temat tego o to podbieraka:

http://skleptrabucco.pl/podbierak-lorpio-super-team-spin-50--120cm-nowosc/

a przede wszystkim chodzi mi o jakość/trwalość tego elementu składającego podbierak,może ktoś z was poleci mi jakiś podobny podbierak które wedlug waszej opinii będą lepszy od wyżej wymienionego.

Edytowane przez Voiteh

Wojtek, oglądałem tego Lorpio - i mechanizm jest tak prosty, ze prościej sie nie da.

Rurka z śrubką w środku która po obróceniu opiera sie o wyprofilowany drut obręczy. Problemem może być tylko to, że jak obrócisz podbierak w druga stronę to ci się złoży z rybą w środku, albo co gorsza zanim rybę do niego włożysz.

Jak padnie raczka, kupisz w budowlanym aluminiowy drążek do przedłużania wałków do malowania, wywiercisz dziurkę i będzie nadal działać.

Dobra jest siatka, gumowana, nie śmierdzi i nie zaczepiają sie o nią kotwice.

Ja osobiście uzywam takiego: http://www.szczupak.pl/d-a-m-podbierak-effzett-boat-skladany-kosz-i4889.html

Na łódce nie rozkładam rączki, jak łowie stacjonarnie rozkładam i jest dłuższy. Kosz składany tak ze mieści się do pokrowca. Sa rożne długości rączek.

Kwestia tylko roznicy w cenie

• Like 1

• 3 lata później...

Witam,

Przyszedł czas aby zakupić niewielkich rozmiarów podbierak spinningowy-muchowy gdyż łowię obydwiema metodami. Podbierak będę nosił przytroczony do pasa biodrowego. Jakie podbieraki preferujecie? Drewniane czy z tworzywa? Siatka czy siatka z gumy? Podeślijcie jakieś ciekawe propozycje i ewentualnie spostrzeżenia na temat podbieraka. Zależy mi na dosyć krótkim podbieraku ze względu na sposób noszenia (pas biodrowy). Z góry dziękuję za pomoc