slawencio Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam, niebawem wybieram sie nad Morze Północne na dorsze, możecie mi doradzic jaką wędkę kupić?, to znaczy czy wedka klasy 20-30Lb wystarczy czy raczej powinienem zakupic cos klasy 30-50LB, Bede łowił pilkerami 300 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 w roku 2012 przebywałem przez 2 tyg. na północy Norwegii w Torsvag, gdzie podstawowym kijem używanym z multikiem avet była daiwa 30lbs. z wewnętrznym przelotem plecionki, na połów dorszy, czerniaków i halibutów. I był on najczęściej używany, choć posiadałem też kij 50 lbs. Hol 30 lbs. dostarczał większych wrażeń, a cały zestaw był też znacznie lżejszy. Do pilkerów 300g. kij 30lbs. jest aż nadto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi