Skocz do zawartości
  • 0

AKUMULATOR DO SONDY, KTÓRY NAJLEPSZY ??

francisco scaramanga

Pytanie

Witam

Czy najpopularniejsze akumulatory  do sondy 7 Ah, mogą być aż tak zróżnicowane pod względem długości pracy?

Kolejna Toyama pójdzie do kosza czy może ktoś polecić coś naprawdę dobrego.

Skłaniam się już do zakupu akumulatora firmy Sonnenschein bo mam wrażenie, że może te będą trzymały dłużej niż najbardziej oklepana Toyama.

Tu link do parametrów:

http://www.am.com.pl/sonnenschein.php

Może ktoś poleci coś dobrego;  i do tego odpowiednią ładowarkę, szybko ładującą i do pełna.

;)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wracajac do tematu watku - uzywany akumulator z allegro (ani w ogole uzywany) to nie jest najlepsze rozwiazanie. Tak az pachnie placeniem 2 razy, zwlaszcza w przypadku roznych "tanich" okazji oferowanych przez rownie okazyjnych sprzedawcow typu - podany sam telefon, ktorzy nie maja czasu odpowiadac na pytania "z braku czasu", platnosc przelewem bez opcji paczki pobraniowej...

Pozostawienie akumulatora nawet naladowanego na kilka miesiecy moze nie polepszyc sprawy - w niesprzyjajacych zwlaszzca warunkach ma on tendencje do samorozladowania. Pozostawienie rozladowanego na kilka miesiecy z reguly zalatwia sprawe juz za 1 razem.

Sklep tez warto wybrac nieprzypadkowy, zdarzylo mi sie zamowic kwasowke, zawineli owszem folia na 16 razy i dali nawet drewniany postument ale nikt nie nakleil kartki, ktora strona nalezy to stawiac...

Jak tez byly sugestie to, ze w sklepie stoi i ma 13V jeszcze o niczym nie swiadczy, przeciez go nie wyrzuca na smietnik jak bedzie tak stal ze 3 lata tylko albo go zuzyje wlasciciel sklepu albo...

Ja sie nacialem kiedys na inna rzecz, zadzialalem typowo - byl mi potrzebny aku do sondy bo juz stary byl za slaby to kupilem jadac po drodze na ryby w sklepie wedkarskim - skutek zakupy w innej walucie. Pozniej okazalo sie, ze to byla (ten stary) taka sezonowa marka...

Gumo

• 0

akumulator to delikatna rzecz bez różnicy stary czy nowy.kumpel tydzień wstecz kopił zestaw ponton silnik ładowarkę i aku.sprzedawca mu powiedział że aku[nowy] trzeba naładować.po zakupie podłączył do silnika i po diodach pokazało ok 30 procent naładowania.dobrze że gwarancja na 2 lata.