w.bujalski Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Cześć.Proszę o informację co można zrobić z tak uszkodzoną przelotką: Skruszył się ceramiczny pierścień.Jestem ciekaw czy można zakupić sam pierścień czy też całą przelotkę i spróbować wymienić pierścień?Pierścień rozpadł się przy delikatnym prostowaniu przelotki, dlatego zastanawiam się czy jest to wogóle jest wykonalne (wyjęcie i wstawienie tej porcelany). Średnica zewnętrzna przelotki to: 21,5mm a wewnętrzna 18,7mm (już bez pierścienia).Jest to druga przelotka od kołowrotka w wędzisku Mikado Sensual. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Cała przelotka do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.bujalski Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Właśnie taki miałem plan ale zaskoczyła mnie kruchość porcelanki, która poprostu rozprysła sie przy przyłożeniu lekkiej siły.Zastanawiałem się czy jest możliwe wyjęcie a następnie wciśniecie jej w pusta przelotkę. No nic pozostaje mi spróbować, ale na wszelki wypadek kupie dwie sztuki.Trzymajcie kciuki. PS: Szukałem też sklepu gdzie można kupić same pierścienie i znalazłem tylko to: http://www.johnnyspond.com/cui-guide-replacement-rings1.htmlCiekawe czy wysyłają do Europy. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez w.bujalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 swego czasu w mojej czarnej mambie mialem taki maly unfall. pokiereszowany piersciej jednej czy nawet dwoch przelotek. SPrawny rodbuilder dal rade przy uzyciu niewielkiej sily "wypiac" uszkodzone pierscienie wkleić / wlozyc nowe - obylo sie bez wymiany przelotki. Wada tego roziwazania jest to, że nie znajac typu przelotki moze miec duzy problem z dopasowanie pierscienia - ja mialem ten luksus ze caly zabieg wykonal zbrojarz ktory kija wykonal wiec mozan bylo na miejscu cos dobrac i szybko zadzialac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Nawet jak wyślą, 0,58 za ring i wysyłka??? Z 8-10. Czyli szybciej i bez stresu w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_tp Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witam. Mam podobny problem. Może ktoś się orientuje gdzie w Lublinie mogę wymienić uszkodzoną przelotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Wstyd, że nie wiesz .http://www.wedki.pl/ albo do Kraśnikahttp://www.pstragman.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Odgrzebuje temat... Mam troszkę inny rodzaj uszkodzenia, porcelanka jest pęknięta w dwóch miejscach. Z racji tego ze jest to wyraźnie wyczuwalne pod opuszkiem palca boję się że będzie mi cięło żyłkę. Do tego jest to największa przelotka. Jak sobie z tym poradzić domowym sposobem?PozdrawiamPatryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ściągnąć stara przelotke i założyć nową. Jak nie jesteś esteta to zrobisz to bez problemu bez suszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 A jeszcze jako ciekawostka powiem tak... kiedyś w drodze na ryby kumpel tez wybadal taka wadę. Na stacji benzynowej kupił klej i zalał pęknięcie i wygladzil . Doraźnie pomogło .. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 A jeszcze jako ciekawostka powiem tak... kiedyś w drodze na ryby kumpel tez wybadal taka wadę. Na stacji benzynowej kupił klej i zalał pęknięcie i wygladzil . Doraźnie pomogło .. :No właśnie takie rozwiązanie byłoby dla mnie na ten moment optymalne zanim znajdę kogoś w okolicach Sosnowca, kto się zaopiekuje całością i zrobi to fachowo. Zastanawiałem się nad przezbrojeniem całości przy okazji ale z racji tego, że jest nowy kij to chciałem na start pomachać i zobaczyć czy 1. jest potrzeba, 2. co mi nie pasuje w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Co to za wędką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Świąteczny prezent od mojej lubej. Zamiary miała dobre. Przeczytała co to tam mam napisane na kołowrotku i kupiła kija do kompletu hehe... aaa http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-stradic-spinning-g5-a3-p208-k12173.html . Właściwie to dokładnie sklep i kij: http://www.decathlon.pl/stradic-210-m-10-35-g-id_8240304.html#avantages Edytowane 7 Stycznia 2014 przez lupazoom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 No to gra warta świeczki ... mógłbym ci w sumie to zrobić tylko musiałbyś przysłać wędkę i kupić przelotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Przelotki alconite są dobre i ja bym ich nie wymieniał. Chyba że chcesz sic ,tylko cena samych przelotek i ich wymiana ,wyjdzie więcej niż kij warty.Jeśli kij jest nowy to oddaj go na gwarancji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 O ile nie uszkodzony mechanicznie to wymienia... a jak inaczej można ukruszyc wkład? jak aconite to sprawa prosta kupujesz odpowiedni rozmiar i po problemie ... przezbrajc nie ma sensu chyba że liczysz się z utratą tego unikatowego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 No... Ponoć po rozpakowaniu minę miałem niewyraźną . Ale jak pobawiłem się potem to tragedii nie ma. Na szczęście kwota zakupu była fajna bo chyba z racji tej przelotki poszło po rabacie za 250 zł. Za te pieniądze to ujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ze zwrotem to odpuszczę. Przepychanki jakieś kto uszkodził albo jeszcze gorzej wysyłanie gdzieś do naprawy, strata czasu. Poza tym jak pisze Tomasz to mechaniczne uszkodzenie. jak aconite to sprawa prosta kupujesz odpowiedni rozmiar i po problemie ... przezbrajc nie ma sensu chyba że liczysz się z utratą tego unikatowego koloruMówisz o samej porcelance czy całej przelotce? Pomysł mam taki, żeby najlepiej nie ruszać oplotów. Jak się nie da to zdjąć wszystkie i zdać się na doświadczenie kogoś przy ewentualnej korekcie położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Środka się nie wymienia, przynajmniej ja o takim czymś nie słyszałem.W gre wchodzi wymiana całej przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jesteś z Krakowa, masz tam dobrą pracownie wędkarską. Zadzwoń, pogadaj, napewno Ci to zrobią.http://www.fishingart.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupazoom Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 No już na nieszczęście do Krakowa mam troszkę dalej. U Pana Krzysztofa robiłem w zeszłym roku kija i pierwsze co mi przyszło do głowy to tam jechać. Pewnie jak nikogo bliżej Sosnowca nie znajdę to się na tym skończy. Nie wiem tylko czy będą się chcieli bawić nie swoim produktem. Zresztą przy samym przezbrojeniu bez materiału to taki marny kąsek dla pracowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 ...mały kąsek ,ale jeden klient zadowolony więcej...a tego się nie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 I 10000 innych powiadomi kto mu to naprawił choćby j.pl i jak jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 W zacnej starej wędce pękła porcelanka w pierwszej,tej najszerszej przelotce,jest to teleskopówka z lat 90-tych z tych ''lepsiejszych'' szkoda mi wymieniać na nową,obręcz przelotki idealny,przepiłować,a może jest jakiś sekretny sposób.Z wielką uwagą wysłucham rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi